Siyaset 'Siz yolunuza biz yolumuza'

'Siz yolunuza biz yolumuza'

23.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonunun uzun sürmemesini isteyen ABD’ye sert ifadelerle yüklendi. Erdoğan, “Hedefine ulaştığında operasyon sona erecek. Kimseden icazet almayız... Rusya ile mutabakatımız var, geri adım atmayacağız” dedi

Siz yolunuza biz yolumuza

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonuyla ilgili olarak, “süre uzun olmamalı” diyen ABD’ye sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Biz bu yoldan geri duramayız. Bu konudaki kararlılığımız ortadadır. Ne dedik Afrin hallolacaktır, Afrin’den geri adım atmak yok. Biz bunu Rus dostlarımızla da konuştuk, mutabakatımız var, diğer koalisyon güçleriyle de konuştuk” dedi. Afrin operasyonunun tıpkı Fırat Kalkanı gibi hedeflerine ulaştığında sona ereceğini belirten Erdoğan, “Amerika ne diyor, ‘süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı’. Peki o zaman ben de Amerika’ya soruyorum. Afganistan’da sizin süreniz belli oldu mu, ne zaman bitecek o? Biz iktidara gelmeden önce siz Irak’a girdiniz Irak’ta bitti mi bu süre hâlâ Irak’tasınız. Ne zaman iş bitirse bizim orada durmaya merakımız yok, çekilmesini de biliriz. Bunun için birilerinden icazet almak gibi derdimiz yok bunu da bilmeniz lazım” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün Ankara Sanayi Odası Ödül Töreni’nde Afrin operasyonuna ilişkin şu mesajları verdi:

TERÖR KORİDORUNU YOK ETME MESELESİ: Sınırlarımız boyunca oluşturulmak istenen milli birliğimizi ve toprak bütünlüğümüzü alenen tehdit eden terör koridoruna ilk hançeri Fırat Kalkanı Harekâtı’yla vurmuştuk. Şimdi bazı yazar çizer vesaireler özellikle bizim bu operasyonlarımızı Kürtlere karşı yapılan operasyonlar olarak ilan edip hedeften saptırma gayreti içinde giriyorlar. Önce şunu çok açık, net söylüyorum. Bizim Kürt vatandaşlarımızla bir sorunumuz yoktur. Ve olay Kürt koridoru meselesi de değildir. Olay terör koridorunu yok etme meselesidir... Tabii ki böyle bir mücadele içinde şehidimiz de gazilerimiz de olacak. Bu karşılıksız da kalmayacak. Bunun bedelini çok çok ağır ödüyorlar, ödeyecekler.

Haberin Devamı

GERİ ADIM ATMAK YOK: Ne dedik Afrin hallolacaktır, Afrin’den geri adım atmak yok. Biz bunu Rus dostlarımızla da konuştuk, mutabakatımız var, diğer koalisyon güçleriyle de konuştuk, Amerika ile de konuştuk. Ama biz Amerika’yı bir şeye ikna edemedik, neydi o? Biz kendilerine dedik ki siz DEAŞ terör örgütüyle mücadeleyi niçin bir terör örgütüyle yapıyorsunuz? Niçin PYD, YPG, PKK gibi terör örgütüyle yapıyorsunuz? Gelin bunu stratejik ortağınız olan Türkiye ile yapın.

SİZ YOLUNUZA BİZ YOLUMUZA: Dediler ki, ‘Bizim generallerimiz bize Türkiye’nin bu işe tahsis ettiği ekip ordu yeterli değil’. Dedim, ‘Bakın yanlış söylüyorsunuz sizin generalleriniz yanlış söylüyor’. Bunları ikili, heyetlerarası görüşmede de Sayın Trump’a söyledim fakat dinlemediler. Siz bilirsiniz dedik, siz yolunuza biz yolumuza. Dolayısıyla 5 bin TIR silah getirdi Amerika bu bölgeye terör örgütlerine dağıtıldı. Bugün Suriye’nin kuzeyinde 20 kadar Amerikan üssü var. Bunları bütün halkımın bilmesi lazım. Kimse ‘haberimiz yoktu, biz bilmiyorduk’ deme lüksüne kimse sahip olmasın. Şu anda 2 bin kadar kargo uçağıyla ayrıca bu bölgeye silah taşınmıştır.

RUSYA İLE YOLA DEVAM: Bütün bunlar söylendiği zaman bir de bize maalesef doğru konuşmuyorlar, biz bunların hepsini biliyoruz bize bu noktada hiç olmazsa dürüst davranın. Şu ana kadar bu dürüstlüğü göremedik. Biz de Rusya ile yaptığımız görüşme çerçevesinde şu anda yolumuza devam ediyoruz. Tabii burada tüm dünyaya milletin evinden ilan ediyorum. Ülkemizin hiç kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur, olmamıştır.

Haberin Devamı

BU YAPI TÜM BÖLGE İÇİN TEHDİT: Türkiye’nin bu operasyonlardaki temel amacı milli güvenliği yanında Suriye’nin toprak bütünlüğü ile Suriye halkının can ve mal emniyetine de katkıda bulunmaktır. Hepimizin gözü önünde Suriye topraklarının bir kısmı üzerinde bölgemizle, bölge halklarının tarihi, kültürel gerçekleriyle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir yapı inşa edilmeye çalışılıyor. Bu yapı Türkiye için ne kadar büyük tehditse Suriye, Irak, İran için de daha da genişletirsek tüm bölgemiz için aynı derecede hayati bir tehdittir.

HEDEFLERİNE ULAŞTIĞINDA SONA ERECEK: Afrin operasyonu tıpkı Fırat Kalkanı gibi hedeflerine ulaştığında sona erecektir. Bazıları diyor ki... Bunu diyen de enteresan Amerika. Ne diyor, ‘süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı’. Peki o zaman ben de Amerika’ya soruyorum. Afganistan’da sizin süreniz belli oldu mu, ne zaman bitecek o? Biz iktidara gelmeden önce siz Irak’a girdiniz Irak’ta bitti mi bu süre hâlâ Irak’tasınız. Şimdi kalkıp buraya da girdiniz koalisyon güçleriyle buradasınız. Bunun süresi olur mu ya? Böyle bir savaş matematik bir olay değil ki nasıl böyle bir şeyi sorarsın? Bunları anlamak mümkün değil. Ne zaman iş bitirse bizim orada durmaya merakımız yok, çekilmesini de biliriz. Bunun için birilerinden icazet almak gibi derdimiz yok bunu da bilmeniz lazım.

Haberin Devamı

‘Asla hakları yok’

Kendi sınırlarına dayanan 3-5 mülteci karşısında dehşete kapılıp ortalığı ayağa kaldıranlardan bu coğrafyada alçakça öldürülen 1 milyon insan için birazcık hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. İnsaf ya, uluslararası sistem bu bölgede ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanmakta olan bu zulümlere gözünü kapatmaya devam ederse kendi meşruiyet zeminini ortadan kaldıracaktır. BMGK’yi bölücü terör örgütü Afrin’de kendisine tabi olmayanları vahşice infaz ederken toplantıya çağırmayanların şimdi böyle bir girişimde bulunmaya asla hakları yoktur. Türkiye olarak bizim hiçbir yeri işgal etmek gibi bir amacımız yoktur. Bizim tek gayemiz vardır o da gönülleri fethetmektir.

Haberin Devamı

‘Kürtlere değil, teröre karşıyız’

Türkiye, Afrin’de Kürtlere karşı değil oradaki terör örgütüne karşı mücadele etmektedir. Afrin’de yüzde 55 Arap var, yüzde 35 civarında Kürt var, diğeri Türkmen. Kimse kalkıp da bu böyledir diyemez ama orada bir terör örgütü var çok yakında görülecektir ki terör örgütünün baskısı ortadan kalktığında bize en büyük teşekkür Afrin’deki Kürt, Arap, Türkmen kardeşlerimizden gelecektir. Buyurun şu anda ülkemizdeki PKK gibi Suriye’deki PYD’de Kürtler için değil bölge üzerinde çok farklı emelleri projeleri planları olan güçler için savaşıyor. Kan döküyor, can alıyorlar. Bu hain projenin nihai hedefinin Türkiye olduğunu görmemek, anlamamak için kusura bakmayın aptal olmak gerekir bu ülkede kimse saf değil aptal da değil. Zihnini ve ruhunu emperyalist güçlere kiraya vermiş bir avuç hain dışında hangi görüşten, meşrepten, kökenden olursa olsun tüm Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı gerçekleri görüyor, biliyor.

KIZILELMA’MIZ VAR: Bunun için Afrin operasyonumuza vatandaşlarımızın tamamı çok güçlü destek veriyor. Operasyona giden askerlerimizi yolda durdurup alınlarından öpmeye kadar gerçekten gözyaşlarıyla takip ettiğimiz nice güzel hadiseye şahit oluyoruz. Diyor ya ‘nereye gidiyorsunuz’ sualine cevap Kızılelma’ya diyoruz. Bizim bir Kızılelma’mız var, bunu yaklaşık bir ay kadar önce yine konuşmamda açıklamıştım, biz o hedefe doğru giriyoruz.

Siz yolunuza biz yolumuza

Külliyenin minik misafiri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat’ta katıldığı Ak Parti İl Kongresi’nde kendisiyle görüşemediği için gözyaşı döken 4 yaşındaki Irmak Ayşe İstek’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul ederek bisiklet armağan etti.
Irmak Ayşe ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Recep Tayyip Erdoğan” yazılı 66 numaralı Yozgatspor forması verdi. Görüşmede Irmak Ayşe’nin annesi Tuğba ve babası Ziya İstek de yer aldı.

Siz yolunuza biz yolumuza