Siyaset Skandal pankart

Skandal pankart

26.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İsviçre’nin başkenti Bern’de terör örgütleri PKK, DHKP-C ve YPG’nin de aralarında bulunduğu gruplar tarafından Federal Parlamento binası önündeki Parlamento Meydanı’nda düzenlenen “Hayır” mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef gösteren pankart açıldı.

Skandal pankart

Siyah fon üzerine hazırlanmış pankartta, başına silah doğrultulmuş Erdoğan’ın fotoğrafı ve “Erdoğan’ı öldürün” yazısı, altında da “Kendi silahlarıyla” ifadesi yer aldı. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı miting TSİ 16.00’da başladı ve 18.00’de sona erdi. İsviçre resmi makamlarının izniyle düzenlenen ve HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca’nın da bir konuşma yaptığı mitinge İsviçre Sosyalist Partisi (SP) Milletvekili Laurence Fehlmann Rielle, Yeşiller Partisi Federal Milletvekili Sibel Arslan ve İsviçre Sendikalar Birliği Dönem Başkanı Paul Rechsteiner de konuşmacı olarak katıldı.

ABD ve AB’nin aksine PKK, İsviçre’de terör örgütleri listesinde bulunmuyor. Buna rağmen, İsviçre Federal Savunma, Sivil Savunma ve Spor Bakanlığı tarafından yayınlanan “İsviçre’nin Güvenliği 2015” başlıklı yıllık güvenlik raporunda da PKK “şiddete başvurabilen aşırıcı terörist grup” olarak nitelendirilmişti.

Derhal adli tedbir alın

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “İsviçre’nin başkenti Bern’de terör örgütü PKK mensupları ve İsviçre’deki destekçileri tarafından düzenlenen gösteride açılan bir pankart ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatına kastedilmesi için alenen çağrıda bulunulduğu tespit edilmiştir” ifadesine yer verildi.
Açıklamada, şiddet ve terörü açıkça teşvik içeren bu gösteriye izin verilmiş olmasının Türkiye tarafından protesto edilerek, söz konusu suç karşısında derhal adli tedbirler alınması talebinin; İsviçre’nin Ankara’daki Geçici Maslahatgüzarı Natalie Germaine Cathrine Marti’nin Dışişleri Bakanlığı’na çağrılması ve de İsviçre makamları nezdinde de Bern Büyükelçiliğinin girişimde bulunması suretiyle İsviçre tarafına bildirildiği kaydedildi. Açıklamada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter’i arayarak bu çirkin hadiseye tepkisini dile getirdiğinin de altı çizildi. l ANKARA Milliyet