1.Lig 1. Lig'de tarihe geçen olay! Rakibin gol atmasına izin verdiler

1. Lig'de tarihe geçen olay! Rakibin gol atmasına izin verdiler

04.02.2023 - 18:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto 1. Lig'in 23'üncü haftasında Boluspor ile Pendikspor karşı karşıya geldi. Mücadelenin 41'inci dakikasından sonra yaşananlar tarihe geçti. Bolusporlu oyuncular, Pendikspor'un gol atması için hareketsiz kaldı. İşte ayrıntılar...

1. Ligde tarihe geçen olay Rakibin gol atmasına izin verdiler

Boluspor, Spor Toto 1. Lig'in 23'üncü haftasında Pendikspor'u konuk etti. Zorlu müsabakanın ilk yarısının son anlarını izleyenler çok şaşırdı. Bolusporlu oyuncuların rakibin gol atmasına izin vermesinin nedeni ortaya çıktı. İşte detaylar...

Haberin Devamı

Boluspor'da Ndiovu'nun sakatlanmasının ardından Pendiksporlu futbolcular topu taca attı. Yaşanan sakatlık sonrası oyun bir kez daha taç atışıyla başladı.

Karşılaşmanın 40'ıncı dakikasında Boluspor'da taç atışını Hakan Bilgiç kullandı. Kırmızı-beyazlıların tecrübeli futbolcusu Joel Ngandu Kayamba topu rakip kaleci Burak Öğür'e göndermek istedi. Burak Öğür'ün dokunamadığı meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

ORTALIK KARIŞTI, KALEYİ AÇTILAR

Bunun üzerine iki takım futbolcuları arasında bir tartışma yaşandı. Saha kenarından direktif alan Bolusporlu oyuncular rakibe kaleyi açma kararı aldı. Pendikspor'da Ahmed Ildız'ın pasında santra noktasından yürüyen Hasan Kılıç rakip fileleri havalandırdı. Bu gol sonrası skora denge geldi.

Haberin Devamı

1. Ligde tarihe geçen olay Rakibin gol atmasına izin verdiler

Tribünde bulunan taraftarlar oyunculara alkışlarla destek verdi. Boluspor'dan yapılan açıklamada, "Karşılaşmanın 40. dakikasında sakatlık nedeniyle oyun durdu, taç atışıyla oyun başladı. Futbolcumuz Kayamba topu rakip kaleciye atmak isterken top ağlara gitti. Bunun üzerine takımımız, Pendikspor'un santradan yürüyerek gol atmasına izin verdi" denildi.

1. Ligde tarihe geçen olay Rakibin gol atmasına izin verdiler

GAZİANTEP FK - GÖZTEPE MAÇINI HATIRLATTI

Boluspor ile Pendikspor arasındaki bu fair play örneği, geçtiğimiz sezon Gaziantep FK - Göztepe maçında yaşananları hafızalara getirdi.

Gaziantep FK - Göztepe maçında yaşananlar şu şekilde:

Göztepe'de rakibiyle çarpışan Atakan Çankaya, 90+2'nci dakikada orta sahada yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Mustafa Kürşad Filiz, hakem atışıyla topu Göztepeli Soner Aydoğdu'ya bıraktı. Göztepeli Soner Aydoğdu'nun doğrudan kaleye gönderdiği meşin yuvarlak, üst direkten döndü ve Jahovic dönen topta Göztepe'yi 1-0'lık üstünlüğe taşıdı. Adis Jahovic'in golü sonrası Gaziantep FKlı oyuncular ve teknik direktör Erol Bulut, hakeme golün fair-play ruhuna aykırı olduğu yönünde itirazlarda bulundu. Yoğun itirazlara rağmen Mustafa Kürşad Filiz, iki takım oyuncularına santra noktasını gösterdi.

Göztepe'de atılan gol sonrası takımdaki isimler arasında fikir ayrılıkları yaşandı. İzmir ekibinde bazı isimler, kaleyi açma fikrini takım arkadaşlarıyla paylaştı. Göztepe'de Teknik Direktör Stjepan Tomas ile Adis Jahovic ve Atakan Çankaya oyuna devam etmelerini iletti. Bu sırada iki grup oyuncuları arasında tartışmalar yaşandı. Gaziantep FK'nın santra vuruşu sonrası, Joao Figueiredo doğrudan Göztepe kalesine doğru hareketlendi. Bu sırada Atakan Çankaya rakibe engel olmak istedi ancak geride kaldı. Gaziantep FK'da Figueiredo topu ağlara gönderdi. Bu golle birlikte, skora denge geldi ve Göztepe'nin küme düşmemesi için İzmir ekibinin yeniden öne geçmesi gerekiyordu.

Haberin Devamı

PENALTIYI BİLEREK ATMADI

Karşılaşmanın 90+8'inci dakikasında Gaziantep FK'da Joao Figueiredo, Arda Özçimen tarafından yere düşürüldü. Karşılaşmanın hakemi Mustafa Kürşad Filiz beyaz noktayı işaret etti. Penaltıyı kazanan Gaziantep FK'da topun başına Muhammet Demir geçti. Joao Figueiredo ile beyaz nokta içerisinde konuşan tecrübeli golcü, meşin yuvarlağı bilerek auta attı.

1. Ligde tarihe geçen olay Rakibin gol atmasına izin verdiler

GÖZTEPE KÜME DÜŞTÜ

Kalan sürede başka gol sesi çıkmadı. Bu sonuçla birlikte Göztepe, Süper Lig'e veda eden ikinci takım oldu. Karşılaşmanın ardından iki takım oyuncuları dikkat çeken ifadeler kullandı. Göztepe'de teknik direktör Stjepan Tomas yaşananları şu sözlerle anlattı: "Ben bizim gol pozisyonu tam görmedim. Oyuncularım da bir şeyler söyledi ama tam anlamadım. Sonrasında yukarıdan yöneticiler pozisyonun normal olduğunu söyledi. Ben de oyunculara devam edin dedim ama onlar öyle bir karar aldı. Gaziantepli futbolcular da belki de kendilerini suçlu hissettikleri için penaltı pozisyonunda öyle bir karar aldılar."

Haberin Devamı

Yazarlar