Beşiktaş 10 sene sonra ayrılık yakın! Atiba Hutchinson için transfer açıklaması

10 sene sonra ayrılık yakın! Atiba Hutchinson için transfer açıklaması

24.02.2023 - 19:17 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın 10 sezondur formasını giyen 40 yaşındaki Atiba Hutchinson ile ilgili transfer gelişmesi yaşandı. Ülkesi Kanada'dan gelen bu transfer girişimi Atiba'nın uzun süren hikayesinin sonu olabilir.

10 sene sonra ayrılık yakın Atiba Hutchinson için transfer açıklaması

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş'ta transfer çalışmaları devam edilirken ilginç bir gelişme yaşandı. Siyah-beyazlı kulüpte 10 sezondur forma giyen 40 yaşındaki tecrübeli futbolcu Atiba Hutchinson'a kendi ülkesi Kanada'dan şaşırtan bir teklif geldi. Gelen bu teklifi kulüp CEO'su Twitter'dan duyurdu.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ KARNESİ

2013 yılında PSV Eindhoven'den Beşiktaş'a transfer olan Atiba Hutchinson, siyah-beyeazlı forma ile 10 sezonda toplam 333 resmi maça çıktı. Kanadalı futbolcu söz konusu maçlarda 23 kez rakip fileleri sarsmayı başarırken bunun yanında takım arkadaşlarına 37 kez gol pası verdi.

Atiba Hutchinson, bu sezona yaşadığı talihsiz sakatlık nedeniyle uzun bir süre sahalardan uzak kaldı. 12 Süper Lig maçını kaçıran 40 yaşındaki futbolcu, bu sezon 7 maça çıktı.

10 sene sonra ayrılık yakın Atiba Hutchinson için transfer açıklaması

"150 BEĞENİ GELİRSE TEKLİF"

Kanada Premier Lig ekiplerinden Atletico Ottawa'nın CEO'su Fernando Lopez, geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir tweette Atiba Hutchinson'ı etiketleyip, "Bay Atiba Hutchinson, ülkenin başkentinde yükselen haykırışlara kulak verip Atletico Ottawa için oynamak ister misiniz? Eğer bu tweet 150 beğeni alırsa size teklifimizi göndereceğiz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

650 BEĞENİ ALDI

Lopez'in paylaştığı bu gönderi 650 beğeni aldı. Bu beğeniden sonra Lopez, "Atiba'ya bir teklifte bulunacağım" diyerek transfere yeşil ışık yaktı.

Teknik ekibin bir 6 numara transferi istediğini söyleyen Lopez, "Her şey teknik direktörümüz Carlos Gonzalez'in 6 numara transferi için bana baskı yapması ile başladı. Orada oynayan Abdoul Sissoko'yu kaybettik ve yerine birini almamız gerekiyor. Gonzalez de Atiba'nın sözleşmesinin uzatılmayacağını gördüğünde bana şansımızı denememiz gerektiğini söyledi. Twitter'da paylaşım yaptıktan sonra mesaj kutuma bir anda 50'den fazla mesaj geldi ve taraftarlarımız Atiba'nın transferi için çıldırıyordu. Normalde işime daha profesyonel yaklaşırım ancak bazen yaratıcı olmakta fayda var" dedi.

10 sene sonra ayrılık yakın Atiba Hutchinson için transfer açıklaması

"MAAŞI BİZİM BÜTÇEMİZE DENK"

Atiba'nın sözleşmesinin sona ereceğine dikkat çeken Lopez, "Haziran ayının sonunda Atiba'nın Beşiktaş ile olan sözleşmesi sona eriyor. Bu da bize onu buraya getirmek için 3 aylık bir zaman dilimi sunacak. Ancak işimiz neredeyse imkansıza yakın. Orada yıllık 750 bin euro kazanıyor ve bu neredeyse bizim oyuncu maaş sınırımıza denk bir bütçe. Buradaki tek şansımız onu evine geri getirebilecek olmamız. Atiba'yı buraya getirebilir miyiz bilmiyorum ama eğer gelirse bu finansal sebeplerden olmayacak" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"ATIBA HALA ŞOKTA"

Atiba'nın eski takım arkadaşlarından Julian De Guzman ise "Atiba ile konuşma fırsatım oldu. Halen Beşiktaş'ın kendisi ile sözleşme imzalamama kararı almasının şokunu yaşıyor. Şu anda kafasının içinden neler geçtiğini bilemiyorum." dedi.

10 sene sonra ayrılık yakın Atiba Hutchinson için transfer açıklaması