Futbol 2014 Dünya Kupası Günün maçları - 18 Haziran 2014 Çarşamba (Fikstür burada)

2014 Dünya Kupası Günün maçları - 18 Haziran 2014 Çarşamba (Fikstür burada)

17.06.2014 - 16:04 | Son Güncellenme:

Futbolun merkezinde Dünya Kupası heyecanı başladı! 2014 Dünya Kupası maç programı, dünya kupası günün maçları, 2014 FIFA Dünya Kupası bugünkü maçlar. Dünya Kupası maç özetleri izle. 2014 Dünya Kupası Günün maçları, maç programı 17 Haziran 2014

2014 Dünya Kupası Günün maçları - 18 Haziran 2014 Çarşamba (Fikstür burada)

Futbolun merkezinde Dünya Kupası heyecanı başladı! 2014 Dünya Kupası maç programı, dünya kupası günün maçları, 2014 FIFA Dünya Kupası bugünkü maçlar. Dünya Kupası maç özetleri izle. 2014 Dünya Kupası Günün maçları, maç programı 17 Haziran 2014

Dünya Kupası 2014 Google oldu

Dünya Kupası 2014, Google'ın ana sayfasında doodle olarak yer buldu.

Dünya Kupası 2014 için dünyanın en büyük arama motoru Google, anasayfasında özel bir doodle hazırladı.

Dünya Kupası 2014 için doodle hazırlayan Google, böylece özel günlere hazırladığı doodle'lar arasına Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'nı da eklemiş oldu.

Google 12 Haziran'daki açılış maçıyla başlayan 2014 Dünya Kupası'na özel bir doodle yaptı.

İşte o doodle

2014 Dünya Kupası Günün maçları - 18 Haziran 2014 Çarşamba (Fikstür burada)


Futbolun merkezinde Dünya Kupası heyecanı başladı! 2014 Dünya Kupası maç programı, dünya kupası günün maçları, 2014 FIFA Dünya Kupası bugünkü maçlar. Dünya Kupası maç özetleri izle.

01:00 - GANA ABD

19:00 BELÇİKA CEZAYİR

22:00 BREZİLYA MEKSİKA

01:00 - RUSYA - GÜNEY KORE

MAÇIN GENİŞ ÖZETİ VE GOLLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

MAÇIN DAKİKA DAKİKA AYRINTILARI


90+6' Hücuma dayalı bir futbol izledik ve seyirciler gördüklerinden kesinlikle memnun. Dengeli bir oyun izledik. Ev sahibi uzun toplara dayalı bir futbol oynarken, deplasman takımı kontra ataklarla sonuca gitmeye çalıştı.
90+6' Hakem maçın son düdüğünü çaldı.

90+4' Sulley Muntari (Ghana) güzel bir şutla kaleciyi şaşırtmaya çalışıyor, ancak vuruş isabetli olmuyor ve top farklı bir şekilde üstten dışarı çıkıyor.
90+2' Sulley Muntari (Ghana) sarı kart görüyor. Oyuncu maçın geri kalanında daha dikkatli olmak zorunda, çünkü böyle bir hareket daha yaparsa oyundan atılabilir.

90' Normal sürenin sonuna 5 dk. eklenecek.
90' Michael Essien (Ghana) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
89' Sulley Muntari (Ghana) ceza sahasına isabetsiz bir köşe vuruşu kullandı.

88' Ghana topun hakimiyetini elinde bulunduruyor ve oyuncular güzel paslar yapıyorlar. Ancak oyuncular topu kaybediyor ve bu paslaşma son buluyor. Ghana korner kullanacak.
86' John Brooks (ABD) takım arkadaşı tarafından kullanılan güzel köşe vuruşunun ardından golü atıyor. Rakiplerinin arasından en yukarı tırmanan oyuncu isabetli bir kafa vuruşuyla kalenin ortasından topu ağlara gönderiyor.

86' Korner. Graham Zusi (ABD) şimdi ceza sahasına tehlike yaratacak bir orta yapmaya çalışacak.

85' Andre Ayew (Ghana) ceza sahası dışından yaptığı pasta takım arkadaşını bulmaya çalışıyor, ancak rakip defans hızlı bir reaksiyon gösteriyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor. Top oyun alanını terk ediyor ve şimdi Ghana taç atışını kullanacak.
82' Andre Ayew (Ghana) takım arkadaşının güzel pasında topla buluşuyor, kaleciyle karşı karşıya kalıyor ve topu soğukkanlılıkla ağlara gönderiyor.

80' Sinirler geriliyor. Daniel Opare (Ghana) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı.
79' Ceza sahasının derinliklerinde topla buluşan Clint Dempsey (ABD) çok güzel bir dokunuş yapıyor. Oyuncu çok iyi bir şut çıkartıyor, ancak kaleci mükemmel bir kurtarışa imza atıyor!
78' Oyuncu değişikliği yapılacak. Albert Adomah (Ghana) oyuna girmeye hazırlanırken, Christian Atsu (Ghana) saha kenarına geliyor.

77' Oyuncu değişikliği zamanı geldi. Alejandro Bedoya (ABD) yerine oyuna Graham Zusi (ABD) giriyor.

76' Kwadwo Asamoah (Ghana) ortayı yapıyor, ancak rakip defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
75' Oyun ofsayttan dolayı durdu. Kevin-Prince Boateng (Ghana) ofsayta yakalanan oyuncu.
74' Kwadwo Asamoah (Ghana) korneri kullanıyor, ancak her an tetikte olan rakip defans topu uzaklaştırıyor.

74' Ghana topun hakimiyetini elinde bulunduruyor ve oyuncular güzel paslar yapıyorlar. Ancak oyuncular topu kaybediyor ve bu paslaşma son buluyor. Ghana korner kullanacak.
73' Defansın arkasına sarkan Kevin-Prince Boateng (Ghana) ofsayta düştü ve yardımcı hakem bayrağını kaldırdı. Rakip takım endirekt serbest vuruş kullanacak.
72' Ghana oyuncuları kontrollü bir oyun sergiliyor ve orta sahada pas yapıyor.
71' Oyundan çıkan Mohammed Rabiu (Ghana) için maç sona erdi; yerine Michael Essien (Ghana) oyuna giriyor.

70' Toplam gol girişimleri: 15:6.

70' DaMarcus Beasley (ABD) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
69' Alejandro Bedoya (ABD) köşe vuruşundan iyi bir orta yapamadı. Top oyun alanını sınırlayan çizgilerin dışına çıkıyor. Top sahanın dışına çıkıyor ve Ghana şimdi kale vuruşunu kullanacak.

69' ABD topun hakimiyetini elinde bulunduruyor ve oyuncular güzel paslar yapıyorlar. Ancak oyuncular topu kaybediyor ve bu paslaşma son buluyor. ABD korner kullanacak.
68' Kevin-Prince Boateng (Ghana) rakip kaleciyi şaşırtmak istiyor, ancak uzak mesafeden çektiği şut farklı bir şekilde üstten dışarı gidince takım arkadaşları kendisine çok kızıyor.
65' Kwadwo Asamoah (Ghana) ceza sahasının hemen dışından yaptığı vuruşta kaleci Tim Howard (ABD) zor anlar yaşıyor, ancak topu çıkartmayı başarıyor.
65' Sinirler geriliyor. Jermaine Jones (ABD) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı.
64' Köşe vuruşunda Kevin-Prince Boateng (Ghana) topla buluşuyor ve oyuncu hızlı bir reaksiyonla topu hemen kaleye gönderiyor. Ancak top üstten dışarı gidiyor.
64' Köşe vuruşu. Sulley Muntari (Ghana) topun başında.

64' Çok önemli bir gol fırsatı! Asamoah Gyan (Ghana) ceza sahasına hareketlenerek gönderilen güzel pasta topu kontrol ediyor ve şutunu çekiyor, ancak bu şutu rakip defans oyuncusu kayarak engelliyor. Ghana korner kullanacak.
63' Jermaine Jones (ABD) skoru değiştirmek için çok önemli bir fırsat yakaladı. Oyuncu kaleye doğru ilerledi ve uzak mesafeden çektiği şut ile topu kalenin ortasına doğru gönderdi, ancak kaleci bu şuta hazırlıklıydı ve olağanüstü bir kurtarış yaptı.
63' Sinirler geriliyor. Andre Ayew (Ghana) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı.
62' Christian Atsu (Ghana) pası çok güzel bir dokunuşla kontrol ediyor ve yaklaşık 20 metre mesafeden vuruşunu yapıyor. Bu şut büyük bir bir tehlike yaratıyor, ancak top çok az farkla üstten dışarı gidiyor. Top kale çizgisinden sahayı terk ediyor ve ABD kale atışını kullanacak olan taraf.
60' Daniel Opare (Ghana) biraz fazla çaba gösterdi ve pozisyon faulle sonuçlandı.
59' Sulley Muntari (Ghana) topu köşe vuruşu için köşe gönderinin yanına koyuyor. Oyuncu topu ceza sahasına gönderiyor, ancak top rakip oyuncuların kafa vuruşuyla uzaklaştırılıyor.

59' Oyuncu değişikliği. Kevin-Prince Boateng (Ghana), Jordan Ayew (Ghana) yerine oyunda.

59' Tim Howard (ABD) şaşırtıcı bir kurtarış yapıyor! Asamoah Gyan (Ghana) yükselerek ceza sahasına yapılan ortaya kafa vuruşu yapmaya çalışıyor, ancak oyuncunun sağ direğe doğru yaptığı kafa vuruşunu kaleci çıkartıyor. Ghana korner kullanacak.
58' Jordan Ayew (Ghana) uzun bir pas atıyor, ancak bu pas takım arkadaşlarına ulaşacak kadar güçlü olmadığından rakip defans oyuncuları topu kontrol ediyor.
57' Fabian Johnson (ABD) biraz fazla çaba gösterdi ve pozisyon faulle sonuçlandı.
56' Asamoah Gyan (Ghana) kale alanında kendisine havadan gönderilen pasla buluşuyor ve yaptığı tehlikeli kafa vuruşunda top çok az farkla üstten dışarı gidiyor!
55' Sulley Muntari (Ghana) pası çok güzel bir dokunuşla kontrol ediyor ve yaklaşık 28 metre mesafeden vuruşunu yapıyor. Bu şut büyük bir bir tehlike yaratıyor, ancak top çok az farkla soldan dışarı gidiyor. Top sahanın dışına çıkıyor ve ABD şimdi kale vuruşunu kullanacak.
54' Sulley Muntari (Ghana) ceza sahası dışından yaptığı son pasla takım arkadaşını bulmaya çalışıyor, ancak defans oyuncusu topu güvenli bölgeye doğru uzaklaştırıyor.
54' ABD heyecan verici tek paslarla harika bir takım oyunu ortaya koyuyor, ancak isabetsiz bir pasla topun hakimiyetini kaybediyorlar.
52' Christian Atsu (Ghana) vuruşunu yapıyor, ancak vuruş başarılı olmuyor ve top üstten dışarı gidiyor. Top kale çizgisinden sahayı terk ediyor ve ABD kale atışını kullanacak olan taraf.
52' Alejandro Bedoya (ABD) biraz fazla çaba gösterdi ve pozisyon faulle sonuçlandı.
51' Asamoah Gyan (Ghana) biraz fazla çaba gösterdi ve pozisyon faulle sonuçlandı.
50' Daniel Opare (Ghana) ortayı yapıyor, ancak rakip defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor. Top oyun alanını sınırlayan çizgilerin dışına çıktı ve Ghana taç atışıyla topu oyuna sokacak.
48' DaMarcus Beasley (ABD) tam teknik direktörlerin takımında görmek istediği tipte bir oyuncu. DaMarcus Beasley (ABD) kullandığı uzun mesafeli taç atışlarıyla topu ceza sahasına gönderiyor ve tehlikeli pozisyonlar yaratıyor.
47' Sulley Muntari (Ghana) tarafından topu rakip defans arkasına gönderme denemelerinden birisi saha başarısız oldu ve top rakip defans tarafından uzaklaştırıldı.
46' Sulley Muntari (Ghana) tarafından top serbest vuruştan ceza alanına gönderiliyor. Ancak, dikkatli defans tarafından top uzaklaştırılıyor.
46' Kyle Beckerman (ABD) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
46' Hakem Jonas Eriksson düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıyı başlatıyor.

46' Oyuncu değişikliği yapılıyor. Matt Besler (ABD)için maç tamamlanırken, yerini John Brooks (ABD) alıyor.

45+6' Şu ana kadar pek heyecanlı pozisyon olmayan bir maç izledik, ancak ikinci yarıda önümüzde daha uzun bir süre var. İlk yarıda iki takım da birbirine üstünlük sağlayamadı, ancak her iki takım da önemli fırsatlar yakaladı. Ev sahibi takım uzun toplara dayalı bir futbol oynarken, rakip takım kontra ataklarla sonuca gitmeye çalışıyor.
45+6' Karşılaşmanın ilk yarısı az önce bitti.

45+5' Çok önemli bir gol fırsatı! Jordan Ayew (Ghana) ceza sahasına hareketlenerek gönderilen güzel pasta topu kontrol ediyor ve şutunu çekiyor, ancak bu şutu rakip defans oyuncusu kayarak engelliyor.
45+5' Christian Atsu (Ghana) korneri kullanıyor, ancak her an tetikte olan rakip defans topu uzaklaştırıyor.

45+4' Kwadwo Asamoah (Ghana) tarafından ceza sahasına havadan gönderilen güzel pasta rakip defans oyuncuları araya girerek tehlikeyi uzaklaştırıyor. Ghana korner kullanacak.
45+4' Daniel Opare (Ghana) ortayı yapıyor, ancak rakip defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
45+4' Jermaine Jones (ABD) tarafından gönderilen uzun pas isabetsiz oluyor ve takım arkadaşına ulaşmıyor.
45+2' Sulley Muntari (Ghana) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
45+2' DaMarcus Beasley (ABD) ceza sahasına çok güzel bir orta yapıyor. Rakip defans topu güvenli bölgeye uzaklaştırmayı başarıyor.
45+1' Alejandro Bedoya (ABD) korneri kullanıyor, ancak takım arkadaşlarından hiçbirisini bulamıyor.

45' Normal sürenin sonuna 5 dk. eklenecek.
45' Ceza sahasının hemen dışından Alejandro Bedoya (ABD) tarafından kullanılan serbest vuruşta top rakip oyuncular yerine kalecinin eldivenleri arasında kalıyor. ABD korner kullanacak.
44' Sinirler geriliyor. Daniel Opare (Ghana) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı. ABD lehine serbest vuruş kararı veriliyor.
42' Christian Atsu (Ghana) ceza sahasına yaptığı güzel ortada takım arkadaşlarından birisine kafa vuruşu yapması için pozisyon hazırlamak istiyor. Ancak rakip defans forvet oyuncularından daha yükseğe sıçrıyor ve tehlikeyi engelliyor.
42' Kaleci şaşırtıcı bir kurtarış yaparak ceza sahasının kenarından Aron Johannsson (ABD) tarafından gelişine yapılan vuruşu çıkartıyor.
42' Fabian Johnson (ABD) ortayı yapıyor, ancak rakip defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
41' Top taç çizgisinin dışına çıkıyor. Daniel Opare (Ghana) taç atışını kullanacak.
39' Jermaine Jones (ABD) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
39' Asamoah Gyan (Ghana) çok önemli bir pozisyondan yararlanamıyor! Oyuncu ortadan gelen topa yükseliyor, ancak penaltı noktasından yaptığı kafa vuruşu başarısız oluyor. Top farklı bir şekilde üstten dışarı gidiyor! Top kale çizgisinden sahayı terk ediyor ve ABD kale atışını kullanacak olan taraf.
37' Christian Atsu (Ghana) serbest vuruştan orta yapıyor, ancak hazır bekleyen rakip defans oyuncuları araya girerek ortanı hedefini bulmasını engelliyor.
36' Sinirler geriliyor. Michael Bradley (ABD) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı.
35' Ciddi bir sakatlığı olmayan Clint Dempsey (ABD) oyuna yeniden dahil oluyor.
33' Clint Dempsey (ABD) sağlık ekibinden yardım istiyor.

33' John Boye (Ghana) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
32' Asamoah Gyan (Ghana) ceza sahasının kenarından yaptığı vuruşta önemli bir pozisyondan yararlanamıyor. Tim Howard (ABD) harika bir kalecilik örneği göstererek sağ alt köşeye doğru giden topu çıkartıyor.
31' Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor. Asamoah Gyan (Ghana) bir ez daha ofsayta düşüyor. Oyuncu pozisyona girebilmek için defans çizgisi civarında bulunuyor.
30' Hakem yaptığı faulden dolayı sarı kartını tereddütsüz bir şekilde Mohammed Rabiu (Ghana) için kullanıyor.

29' Christian Atsu (Ghana) ceza sahasının kenarından şutunu çekiyor. Top sol direğin yanından dışarı gidiyor. Top sahanın dışına çıkıyor ve ABD şimdi kale vuruşunu kullanacak.
28' Christian Atsu (Ghana) tarafından kullanılan köşe vuruşu rakip kalede bir tehlike yaratmıyor. Top defans oyuncularının arasından geçti ve oyuncular topu kolayca uzaklaştırdı.

27' Daniel Opare (Ghana) ceza alanına havadan güzel bir orta yapıyor. Ancak hazırlıklı olan rakip defans oyuncuları topu uzaklaştırıyor. Ghana korner kullanacak.
27' Alejandro Bedoya (ABD) 25 metreden şutunu çekiyor. Ancak bu şut isabetli olmuyor ve farklı bir şekilde sağdan dışarı gidiyor. Top kale çizgisinden sahayı terk ediyor ve Ghana kale atışını kullanacak olan taraf.
26' Sinirler geriliyor. Jordan Ayew (Ghana) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı.
25' John Boye (Ghana) kendisini tutan defans oyuncusundan daha yukarıya yükseldi ancak köşe vuruşundan gelen topa yaptığı kafa vuruşu soldan dışarı çıktı. Top kale çizgisinden sahayı terk ediyor ve ABD kale atışını kullanacak olan taraf.
25' Köşe vuruşu. Topun aşındaki oyuncu Christian Atsu (Ghana).

24' Christian Atsu (Ghana) ortayı yapıyor, ancak rakip defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor. Ghana korner kullanacak.
24' Her türlü tehlikeye hazırlıklı bekleyen defans, Kwadwo Asamoah (Ghana) tarafından yapılan tehlikeli ortada topu uzaklaştırıyor.
23' Oyuncu değişikliği. Jozy Altidore (ABD) sakatlıktan dolayı maça devam edemiyor ve yerini Aron Johannsson (ABD) alıyor.

21' Jozy Altidore (ABD) için şanssız bir an. Az sonra oyuncunun sakatlığının ne kadar ciddi olduğunu öğreneceğiz.

20' Alejandro Bedoya (ABD) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
19' Çok önemli bir gol fırsatı! Jozy Altidore (ABD) ceza sahasına hareketlenerek gönderilen güzel pasta topu kontrol ediyor ve şutunu çekiyor, ancak bu şutu rakip defans oyuncusu kayarak engelliyor.
18' Jordan Ayew (Ghana) biraz fazla çaba gösterdi ve pozisyon faulle sonuçlandı.
17' Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor ve hakemin düdüğü ile maç duruyor. Clint Dempsey (ABD) ofsayta düşen oyuncu.
16' Christian Atsu (Ghana) yaptığı isabetsiz son pasla topu rakip defansa kaptırarak önemli bir fırsatı harcıyor.
16' Christian Atsu (Ghana) yaptığı isabetsiz son pasla topu rakip defansa kaptırarak önemli bir fırsatı harcıyor.
15' Daniel Opare (Ghana) ortayı yapıyor, ancak rakip defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
14' Jordan Ayew (Ghana) ortayı yapıyor, ancak rakip defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
13' Jordan Ayew (Ghana) ortayı yapıyor, ancak rakip defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
12' Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Christian Atsu (Ghana) ofsayt tuzağına düşüyor.
10' Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Asamoah Gyan (Ghana) ofsayt tuzağına düşüyor.
8' Asamoah Gyan (Ghana) tehlikeli bir orta yapıyor. Rakip defans topu yakalıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
6' John Boye (Ghana) serbest vuruştan gelen güzel ortaya ceza sahasının kenarından bir kafa vuruşu yapıyor. İsabetsiz olan bu vuruşta top az farkla soldan dışarı gidiyor. Top sahanın dışına çıkıyor ve ABD şimdi kale vuruşunu kullanacak.
6' Alejandro Bedoya (ABD) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
4' Ciddi bir sakatlığı olmayan Daniel Opare (Ghana) oyuna yeniden dahil oluyor.
4' Yüzünden acı çektiği belli olan Daniel Opare (Ghana), sağlık ekibinin müdahalesini istiyor. Oyuncunun sakatlığının ne kadar ciddi olduğunu henüz bilmiyoruz.

2' Sinirler geriliyor. DaMarcus Beasley (ABD) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı.
1' Clint Dempsey (ABD) muhteşem bir bireysel koşu ile rakip ceza alanına giriyor ve topu kaleye gönderiyor. Top sağ alt köşeye gidiyor ve direkten sekerek ağlarla buluşuyor. Durdurulması kesinlikle imkansız bir şut!

1' İlk yarı az önce başladı.

DİĞER MAÇLARA İLİŞKİN AYRINTILAR DA BU SAYFADA OLACAK..

Belçika Cezayir maçı ne zaman? Belçika Cezayir maçı saat kaçta başlayacak? Dünya Kupası 2014 Belçika Cezayir hangi kanalda? Belçika Cezayir maç kadroları belli mi? Belçika Cezayir maçı kaçta? Belçika Cezayir maçı ilk 11’ler belli mi? Dünya Kupası'nda günün diğer maçları.

Dünya Kupası’nda heyecan bugün de sürmeye devam edecek. Belçika ile Cezayir bu akşam saat 19:00’da karşılaşacak. Belçika Cezayir maçı 17 Haziran Salı akşamı Mineirao Stadyumu’nda oynanacak. Belçika Cezayir maçı TRT 1 ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.

BELÇİKA DÜNYA KUPASI KADROSU

Kaleciler: Thibaut Courtois (Chelsea), Simon Mignolet (Liverpool), Sammy Bossut (Zulte-Waregem)

Savunma: Toby Alderweireld (Atletico Madrid), Anthony Vanden Borre (Anderlecht), Daniel Van Buyten (Bayern Münih), Vincent Kompany (Manchester City), Jan Vertonghen (Tottenham), Thomas Vermaelen (Arsenal), Nicolas Lombaerts (Zenit), Laurent Ciman (Standard Liege)

Orta saha: Axel Witsel (Zenit), Marouane Fellaini (Manchester United), Steven Defour (Porto), Moussa Dembele, Nacer Chadli (Tottenham), Kevin De Bruyne (Wolfsburg)

Forvet: Romelu Lukaku (Chelsea), Divock Origi (Lille), Eden Hazard (Chelsea), Kevin Mirallas (Everton), Dries Mertens (Napoli), Adnan Januzaj (Manchester United)

CEZAYİR DÜNYA KUPASI KADROSU

Kaleciler: Mohamed Lamine Zemmamouche (USM Alger), Rais Mbolhi (CSKA Sofya), Cedric Si Mohamed (CS Constantine)

Savunma: Carl Medjani (Valenciennes), Aissa Mandi (Reims), Madjid Bougherra (Lekhwiya), Faouzi Ghoulam (Napoli), Rafik Halliche (Academica), Essaid Belkalem (Watford), Liassine Cadamuro (Mallorca), Djamel Mesbah (Livorno), Mehdi Mostefa (Ajaccio)

Orta saha: Sofiane Feghouli (Valencia), Saphir Taider (Inter), Medhi Lacen (Getafe), Abdelmoumen Djabou (Club Africain), Yacine Brahimi (Granada), Nabil Bentaleb (Tottenham), Hassan Yebda (Udinese), Riyad Mahrez (Leicester)

Forvet: Islam Slimani (Sporting Lisbon), Hilal Soudani (Dinamo Zagreb), Nabil Ghilas (Porto)

BREZİLYA - MEKSİKA

Brezilya Meksika maçı ne zaman. Brezilya Meksika maçı saat kaçta. Brezilya Meksika maçını Cüneyt Çakır yönetecek. 40 yıl sonra bir Türk hakem dünya kupasında. Cüneyt Çakır Brezilya Meksika maçını yönetecek. Brezilya Meksika maçı hangi kanalda? Cüneyt Çakır kimdir? Cüneyt Çakır hayatı.

Brezilya ile Meksika bu akşam karşı karşıya gelecekler. Brezilya Meksika maçı bu akşam saat 22:00’da TRT 1 ekranlarından canlı olarak izlenebilecek. Brezilya Meksika maçının bir diğer önemli özelliği ise maçı bir Türk hakem yönetecek.

Cüneyt Çakır, 40 yıl sonra Dünya Kupası finallerinde maç yöneten ilk Türk hakem olacak.

FIFA Dünya Kupası'nda Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak.

FIFA'nın Brezilya ile Meksika arasında yarın oynanacak A Grubu maçında görev verdiği hakem Cüneyt Çakır, 1974'teki Dünya Kupası'nda görev alan ilk Türk hakem Doğan Babacan'dan 40 yıl sonra bu kupada düdük çalacak.

CÜNEYT ÇAKIR KİMDİR?

23 Kasım 1976’da İstanbul’da doğan Cüneyt Çakır, iktisat fakültesi işletme bölümü mezunudur. Futbol hakemliğinin yanı sıra sigortacıdır.

1994 yılında hakemlik kariyerine başlayan Çakır, 1997 yılında C klasman ve 1999 yılında da B klasman hakemi oldu. Üst klasman hakemi kategorisine 2001 yılında yükselirken spor toto süper lig'deki ilk maçına da aynı yıl çıktı. Süper Lig'deki ilk maçı 29 Eylül 2001 tarihli Malatyaspor-Çaykur Rizespor maçıdır.

2006 yılında FIFA kokartı takmaya hak kazanan Cüneyt Çakır, gösterdiği başarıdan dolayı 2007 yılında Avrupanın yetenekli hakemlerinin davet edildiği İsveçli eski hakem Karl-Erik Nilsson'un yönetimindeki Mentör Programı'na davet edilmiş ve buradaki üstün başarısından dolayı UEFA tarafından üst düzey müsabakalarda görevlendirildi.

2007 yılında Avusturya’da düzenlenen 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası finallerine davet edilen Cüneyt Çakır bu turnuvada Fransa-Sırbistan ve İspanya-Portekiz arasında oynanan grup müsabakalarını yönetmiştir.

2009 yılında İsveç’te düzenlenen 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonasında İngiltere-İsveç arasında oynanan ve normal süresi 3-3 biten ve penaltılarla İngiltere’nin kazandığı yarı final müsabakası dahil olmak üzere 3 müsabakada görev almıştır. 2009-10 sezonunda Fulham ile Hamburg arasında oynanan Avrupa Ligi yarı final rövanş maçını yönetmiştir.

2010-11 sezonunda şampiyonlar ligi gurup maçlarında yönettiği Rubin Kazan-Barcelona maçıyla hem 10 yıl aradan sonra bir Türk hakem Şampiyonlar Ligi'nde görev almış hem de Çakır, bu ligde Doğan Babacan ve Ahmet Çakar'dan sonra maç yöneten 3. Türk hakemi olmayı başarmıştır. Çakır 16 Haziran 2011'de UEFA tarafından en üst kategori olan UEFA Elit Hakem Kategorisi'ne yükseltildi.

2011 yılında Kolombiya’da düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda görev alan hakem, Portekiz-Fransa yarı final müsabakası, 1 çeyrek final, 3 grup müsabakası olmak üzere toplam 5 müsabakada görev almıştır.

2011-12 sezonunda Barcelona ile Chelsea arasında oynanan Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş mücadelesini yönetmiştir. 2-2 biten karşılaşma sonunda Chelsea finale çıkmıştır.

16 Aralık 2012 tarihinde Brezilya'nın Corinthians ile İngiltere'nin Chelsea takımları arasında oynanan FIFA Dünya Kulüpler Kupası finalini de yönetmiştir.

Cüneyt Çakır ayrıca Türkiye'de gerçekleştirilen 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda da görev aldı.