Milli Takım 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası kuraları çekildi

2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası kuraları çekildi

15.03.2014 - 20:25 | Son Güncellenme:

Türkiye, ev sahipliği yağacağı şampiyonada B Grubu'nda Fransa, Kanada ve Mozambik ile mücadele edecek

2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası kuraları çekildi

Türkiye'de gerçekleştirilecek 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nın kura çekimi İstanbul Çırağan Palace Kempinski'de yapıldı.
Kura çekimine FIBA ve Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ile birlikte Yerel Organizasyon Komitesi yetkilileri, takım delegasyonları, federasyon temsilcileri, basketbol dünyasının önde gelen isimleri ve çok sayıda medya mensubu katıldı. 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası kura çekimini, FIBA Spor Direktörü Lubomir Kotleba'nın yanı sıra Ayşe Nur Alkaya, Roksan Kunter Seyhan Şaşko ve Şükran Albayrak gerçekleştirdi.
Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın 2. torbadan katıldığı ve 16 ülkenin mücadele edeceği şampiyonada gruplar şu şekilde oluştu:
A Grubu: Brezilya, Japonya, İspanya, Çek Cumhuriyeti
B Grubu: Mozambik, Türkiye, Fransa, Kanada
C Grubu: Güney Kore, Küba, Avustralya, Belarus
D Grubu: Sırbistan, Çin, ABD, Angola
İlk turda her takım 3 maç yaparken, toplam 24 müsabaka oynanacak. Gruplarını ilk sıradan tamamlayan takımlar doğrudan çeyrek finale yükselirken, 2.ve 3.sıradalarda bulunan ekipler ise eleme turu oynayacak. Eleme turunda oynadığı maçları kazanan çeyrek finale yükselirken, kaybeden takımlar ise şampiyonaya veda edecek. Çeyrek final maçlarıyla birlikte şampiyona, elemeli formatta devam edecek.