Diğer 2022 Pekin'de tarihi başarı yakalandı

2022 Pekin'de tarihi başarı yakalandı

17.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

2022 Pekin’de Türkiye Kış Olimpiyatları’ndaki madalya hasretini dindiremese de, katılan yedi sporcunun dereceleriyle tarihin en başarılı oyunlarından birini geride bıraktı .

2022 Pekinde tarihi başarı yakalandı

Türkiye’nin yedi sporcuyla katıldığı Çin’in başkenti Pekin’deki Kış Olimpiyatları’nda ay-yıldızlı isimler dün itibariyle müsabakalarını tamamladı.

Kafilenin son yarışan isimlerinden olan ve Alp Disiplini Erkekler Slalomda mücadele eden Berkin Usta ilk inişinde yarış dışı kaldı ve olimpiyatları tamamladı. Günün ikinci yarışında Kadınlar Kayaklı Koşu Takım sprintte milli sporcu Ayşenur Duman ve Özlem Ceren Dursun, mücadele etti. 13 ülkenin katıldığı yarı final ilk serisinde yarışan sporcular final biletini alamadı.

Bu sonuçlarla tüm temsilcilerimizin 2022 Kış Olimpiyat Oyunları’ndaki yarışmaları sona erdi. Pekin Kış Olimpiyatlarını Türkiye olarak tamamladıklarını ifade eden Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, bir değerlendirmede bulundu.

Haberin Devamı

Oto “Burada mücadele eden tüm sporcularımızı yürekten kutluyorum. Sürat Pateninde olimpiyat 6’ncısı olan Furkan’ı, kayakla atlamada bize ilkleri yaşatarak elemeleri geçen Fatih Arda’yı ve diğer sporcularımızı yürekten kutluyorum. Biz Pekin’i geride bıraktık şimdi daha fazla çalışıp uluslararası alanda başarılı olmak istiyoruz” diye konuştu.

İlklerin olimpiyatı

Pekin’deki organizasyonla Türkiye, 18. kez Kış Olimpiyatlarında mücadele etti. Üst üste 11. kez bu dev organizasyonda yer alan ay-yıldızlılarda bugüne kadar temsil eden sporcu sayısı 105’e yükseldi. Berkin Usta, Özlem Ceren Dursun, Yusuf Emre Fırat ve Furkan Akar gibi isimleri ilk kez kış olimpiyatlarına katılan Türkiye, Pekin Kış Olimpiyatları’nda kısa kulvar sürat pateninde Furkan Akar’la, bu branşta oyunlarda tarihinde ilk kez temsil edildi. Akar ve Fatih Arda İpcioğlu gibi isimlerin dereceleri de ilklere sahne oldu.