Futbol 29 yaşında futbola veda eden Andre Schürrle dağcı oldu!

29 yaşında futbola veda eden Andre Schürrle dağcı oldu!

02.12.2023 - 17:46 | Son Güncellenme:

Almanya Milli Takımı ile DÜnya Kupası kazanan Andre Schürrle 29 yaşındayken futbolculuk kariyerini noktalamıştı. Eski futbolcu, şimdilerde ise dağcılığa merak sardı.

29 yaşında futbola veda eden Andre Schürrle dağcı oldu

2020 yılında 29 yaşında futbolu bırakarak şaşırtan Andre Schürrle, yeni bir kararla dağcı oldu. Paylaştığı fotoğraflarla görenleri şaşırtan Alman eski futbolcunun çok soğuk havada çıplak dolaşması dikkat çekti.

Haberin Devamı

DÜNYA KUPASI'NI KAZANDI
Kariyerinde çıktığı toplam 420 maçta 110 gol ve 50 asist yapan Andre Schürrle, Almanya Milli Takımı'yla 2014'te Dünya Kupası şampiyonluğu yaşadı.

ÜÇ BÜYÜKLERLE ANILDI
Andre Schürrle, kariyeri boyunca Mainz 05, Bayer Leverkusen, Chelsea, Borussia Dortmund, Wolfsburg, Fulham ve Spartak Moskova gibi takımlarda ter döktü. İsmi bir dönem sıkça Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'yle de anıldı.

SNEZKA DAĞI'NA ÇIKTI
-19 derecelerde olan, Çekya ve Polonya sınırındaki Snezka Dağı'na çıkan Andre Schürrle, o anları sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla takipçilerine gösterdi. Schürlle, Hollandalı maceraperest Wim Hof'tan eğitim aldığını kaydetti.

Unutulmaz bir deneyim yaşadığını vurgulayan Schürrle, "Zihinsel ve fiziksel açıdan hayatımda yaptığım en zor şey, bu oldu. Zirveye yaklaştığım sırada, vücudumdaki hiçbir parçayı hissedemedim ve içimde kalan son enerjiyi kullanarak bunu başardım. Böyle bir deneyimi, asla unutmayacağım. Rüzgarın 100 kilometre hızla yüzünüze estiği, -19 derece soğukta, kar ve yağmur altında kaldım. Vücudumun, tahmin ettiğimden çok daha güçlü olduğunu öğrendim. Zihnimle ruhumu birleştirdiğimde, her şeyi yapabilirim." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yazarlar