Voleybol 3 yıl önce Sırbistan, milli takıma almaya çalıştı! Vargas hayatının en özel maçına çıkıyor

3 yıl önce Sırbistan, milli takıma almaya çalıştı! Vargas hayatının en özel maçına çıkıyor

03.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Şampiyonası’na damga vuran Melissa Vargas çok özel bir finale çıkıyor. Kendisini üç yıl önce milli takıma almaya çalışan Sırbistan’a karşı Türkiye formasıyla kupayı kaldırmaya hazırlanıyor.

3 yıl önce Sırbistan, milli takıma almaya çalıştı Vargas hayatının en özel maçına çıkıyor

Türkiye-Sırbistan maçı Melissa Vargas için ayrı bir önem taşıyor. Milletler Ligi şampiyonluğunda takımın öne çıkan ismi olan 23 yaşındaki voleybolcu, en skoreri olduğu milli takımda Avrupa Şampiyonası’nda da finale giden yolda baş rolü oynadı.

Haberin Devamı

SIRPLAR PEŞİNDEN KOŞMUŞTU

Küba asıllı sporcu, bundan üç yıl önce Sırplar tarafından milli takıma kazandırılmak istemişti. Vargas’ın o dönem Fenerbahçe’deki antrenörü Zoran Terzic aynı zamanda Sırbistan Milli Takımı’nı çalıştırıyordu. Terzic öğrencisini milli takımına da almak istedi. Bunun üzerine oyuncu için Sırbistan pasaportu hazırlanırken, vatandaşlığa alınmasına yönelik çalışmalar da yapıldı.

TERCİHİ TÜRKİYE OLDU

Ancak Türkiye de devreye girdikten sonra oyuncu milli takım tercihini ay-yıldızlılardan yana kullandı, oynama uygunluğuna eriştikten sonra Filenin Sultanları için sahaya çıkmaya başladı. İlk maçına mayıs ayında Güney Kore karşısında çıktı ve o maçtan itibaren bugüne kadar her maçta harika bir performans gösterdi.

Haberin Devamı

3 yıl önce Sırbistan, milli takıma almaya çalıştı Vargas hayatının en özel maçına çıkıyor

İTALYANLAR VARGAS'I KONUŞTU

Çizme’de yarı final maçı öncesinde ‘İtalya’nın önündeki engel Vargas’ manşetleri atılmıştı. İtalyanlar, endişelerinde ne kadar haklı olduklarını karşılaşmada gördü. Yıldız isim 26 sayıyla maçın en skoreri olarak rakibi yıkan oyuncu oldu. Karşılaşmanın ardından İtalyan basınında ‘Dengeyi Türkler lehine çeviren Melissa Vargas’ın uyanışı oldu’, ‘Vargas’ın smaçları altında boğulan İtalyanlar için maçın sonları felaket oldu’ satırları haberlere yansıdı.

Yazarlar