Süper Lig 4 büyüklerden ortak forma planı! Afet bölgesi için seferber oldular

4 büyüklerden ortak forma planı! Afet bölgesi için seferber oldular

13.02.2023 - 08:58 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde etkili olan deprem felaketi sonrasında futbol dünyası ortak bir projeyi daha hayata geçirmek için kolları sıvadı.

4 büyüklerden ortak forma planı Afet bölgesi için seferber oldular

Türkiye’deki deprem felaketi sonrası tüm ülkede seferberlik ilan edildi. Ezeli rakipler deprem bölgesine en iyi şekilde destek olmak için ortak hareket ederken Türk sporunun 4 devi, afetzedeler için ortak bir projeyi daha hayata geçirmek için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'IN DESTEĞİ SÜRÜYOR

Beşiktaş, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde ağır hasarlara neden olan depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyası için toplanan malzemeleri afet bölgelerine göndermeye devam ediyor. Vodafone Park’taki yardım toplama çalışmalarına birçok vatandaş da destek veriyor. Onlarca tırlık yardım malzemesini depremden etkilenen bölgelere ulaştıran Siyah Beyazlılar, taraftar ve vatandaşların destekleriyle yardıma muhtaç insanların imdadına yetişiyor. Dün kulübün resmi internet sitesinden bir bilgilendirme mesajı yayınlandı.

4 büyüklerden ortak forma planı Afet bölgesi için seferber oldular

'YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ'

Bildiride, “Depremin neden olduğu yaraları hep birlikte saracağız. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ihtiyaçları günden güne değişiklik arz etmektedir. Yardımların afetzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik olması büyük öneme sahiptir. Vodafone Park Deprem Yardım Merkezi’nin ihtiyaç malzemeleri kabul etmeye devam ettiğini hatırlatır, güncel listeyi bilgilerinize sunarız: Bebek maması, biberon, maske (FFP-2 / FFP-3), yanık kremi, işçi eldiveni, nevresim takımı, havlu, kadın pedi, uzatma kablosu, pişik kremi” denildi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

İSKENDERUN SARI LACİVERT!

Fenerbahçe ve taraftarlar, ilk günden beri afet bölgesine destek olmak için çalışmaları sürdürüyor. Kulüp, önceki gün yaptığı açıklamada şu anda en acil ihtiyacın çadır olduğunu duyurmuştu. Sarı-Lacivert Derneği, bunun için hemen harekete geçti. Fenerbahçe Yöneticisi Sertaç Komsuoğlu’nun başkanlığını yaptığı dernek, İskenderun Kaymakamlığı ile iletişime geçti. Kaymakamlığın koordinasyonuyla ‘Fenerbahçe Sarı Lacivert’ çadır kentinin kurulması için çalışmalara başlandı. Buna göre belirlenecek alanda, Sarı-Lacivert Derneği’nin öncülüğünde 100 çadır, seyyar tuvaletler ve seyyar duşların bulunacağı bir çadır kent oluşturulacağı açıklandı.

Haberin Devamı

4 büyüklerden ortak forma planı Afet bölgesi için seferber oldular

SAYI 200'E YÜKSELTİLDİ

Hemen ardından dernek başkanı Sertaç Komsuoğlu, barınma ihtiyacının çok yüksek olduğunu dile getirerek çadır sayısının 200’e yükseltildiğini duyurdu. Ayrıca burada bir süre seyyar mutfak sayesinde depremzedelere sıcak yemek dağıtımı da yapılacak. Kulüp ve derneklerin, benzer projeleri depremden etkilen en diğer şehirlerde de hayata geçirecekleri öğrenildi.

GALATASARAY'DA ÖNCELİK ÇADIR VE BARINMA

Galatasaray Kulübü, depremzedeler için çadır ve barınma ihtiyacı konusunda destek bekliyor. Bu konuda girişimlerini sürdüren Sarı-Kırmızılılar, dün resmi siteden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Galatasaray Spor Kulübü olarak bölgedeki barınma ihtiyacına, yaşam konteynerleri ulaştırarak destek vereceğiz. Destek olmak isteyen tüm vatandaşlarımız bağışlarını kulübümüzün hesap numaralarına yapabilirler."

4 büyüklerden ortak forma planı Afet bölgesi için seferber oldular

EFSANELER HAREKETE GEÇTİ

Haberin Devamı

Galatasaray tarafından yardım çalışmaları hız kesmeden devam ederken, kulübün efsaneleri de depremzedelere destek olabilmek için harekete geçti. 2000 yılında Arsenal ile oynanan UEFA Kupası finalinde seri penaltı vuruşlarında kaydettiği penaltı ile kupayı getiren Popescu, maçta giydiği kramponları satışa çıkardı.

55 yaşındaki futbol adamı, Türkiye için derin bir üzüntü duyduğunu belirterek, "Şoku hâlâ üzerimden atamıyorum. Yıllar boyunca evim olmuş olan Türkiye benim için çok değerli, Türk Milleti'nin yaşadığı dramı görmek beni çok üzüyor" paylaşımını yaptı.

BAŞKAN AĞAOĞLU TARAFTARA SESLENDİ

Trabzonspor Kulübü’nün sosyal medya hesaplarından Başkan Ahmet Ağaoğlu taraftarlara seslendi. Ağaoğlu, “Trabzonspor’un sadece bir futbol kulübü olmadığını bölgenin en önemli sosyal sorumluluğunu üstlenen sivil toplum örgütlerinden birisi olduğunu da çok açık net olarak bu süreç içerisinde gösterdik. 16 Şubat Perşembe akşamı Konferans Ligi’nde Basel ile oynamak zorunda olduğumuz bir maçımız var. Bu maçımızın tüm gelirini AFAD’a bağışlamak ve yaraları maddi anlamda bir ölçü de olsun sarabilmek için bir karar almış bulunuyoruz. Burada en büyük özveriyi kombine bilet sahipleri olan siz değerli Trabzonsporlular'dan bekliyoruz."

4 büyüklerden ortak forma planı Afet bölgesi için seferber oldular

4 BÜYÜKLER SEFERBER OLDU

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor... Türk sporunun devleri, diğer kulüpler gibi felaketin yaşanmasının hemen ardından harekete geçti. Afetzedelere yardım elini uzatmak için adeta seferber olundu. Yeri geldi, ezeli rakipler deprem bölgesine en iyi şekilde destek olmak için ortak hareket etti. Türk sporunun 4 devi, afetzedeler için ortak bir projeyi daha hayata geçirmek için kolları sıvadı.

ORTAK FORMA PLANI

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor, Kulüpler Birliği toplantısında ortak bir forma tasarlayıp satışa sunma planını masaya yatırdı. Bu özel formadan elde edilecek tüm gelirin, depremden etkilenen vatandaşlarımız için kullanılacağı belirtildi.