Diğer 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda şampiyon Alexey Lutsenko

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda şampiyon Alexey Lutsenko

15.10.2023 - 14:50 | Son Güncellenme:

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu genel klasman lideri olarak Kazakistan'ın Astana takımından Alexey Lutsenko tamamladı.

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunda şampiyon Alexey Lutsenko

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 8'inci etabın ardından İstanbul'da sona erdi. Kıyasıya mücadelelere sahne olan organizasyonda genel ferdi klasman birinciliğini elde eden Alexey Lutsenko, dünya literatürüne giren 1937 metrelik Babadağ tırmanışında elde ettiği genel ferdi klasman birinciliğini beş gün boyunca korudu ve Turkuaz Mayo kazanmayı başardı. Alexey Lutsenko, TUR'da 30 saat 6 dakika 58 saniyelik derece elde etti. Lutsenko'nun ardından ikinciliği 26 saniye geriden gelen Almanya ekibi Bora-Hansgrohe'den Ben Zwiehoff, üçüncülüğü ise 51 saniye geride yer alan Astana'dan Harold Tejada aldı.

Haberin Devamı

KIRMIZI MAYO JAY VINE'NIN OLDU

Etabın 38.2 kilometresinde Türk Hava Yolları'nın sponsorluğundaki tırmanış primi sonuçları belli oldu. TUR 2023'ün başından bu yana mükemmel bir performans gösteren UAE Emirates Takımı'ndan Jay Vine, kapıyı birinci geçerek Kırmızı Mayo'yu kazandı. Kapıyı ikinci olarak Jakup Murias, üçüncü olarak da Mauro Wermilt geçti. Fark peloton ile 55 saniye oldu.

YEŞİL MAYO JASPER PHİLİPSEN'İNALDI

65,3 kilometrede Mosso'nun sponsorluğundaki sprint prim kapısı gerçekleşti. Daha önce Alpecin Takımı'nın sporcusu Jasper Philipsen, 3'üncü yılında Yeşil Mayo'nun sahibi oldu.

BEYAZ MAYO MAURO WERWİLT'E GİTTİ

Etabın 87.6 kilometresinde Shimano'nun sponsorluğunda Türkiye Güzellikleri için ortaya konan Beyaz Mayo mücadelesi verildi. Mauro Werwilt, Beyaz Mayo'nun sahibi oldu.

Haberin Devamı

SON ETAP DA PHILIPSEN'İN

Son 500 metreye Jasper Philipsen çok iyi yer tutarak girdi ve 50 metredeki atağı ile TUR'un 4'üncü etabını da kazanmış oldu. Philipsen, 130.5 kilometrelik İstanbul-Sultanahmet etabını 2 saat 57 dakika 28 saniye ile kazandı.

BAKAN BAK: BÜTÜN DÜNYA İSTANBUL'UN VE BOĞAZIN GÜZELLİKLERİNİ GÖRDÜ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Güzel ve güneşli bir İstanbul gününde Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu sona erdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bütün dünya bugün, İstanbul’un ve boğazın güzelliklerini, dinamizmini görmüş oldu” dedi.

58’inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, bugün gerçekleştirilen İstanbul-Sultanahmet etabı ile sona erdi. TUR’u Astana Takımı’ndan Alexey Lutsenko kazandı. TUR’un sona ermesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını ve bisiklet sporunu geliştirmek için çalıştıklarını belirten Bakan Bak, “Güzel ve güneşli bir İstanbul gününde Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu sona erdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bütün dünya bugün, İstanbul’un ve boğazın güzelliklerini, dinamizmini görmüş oldu. Bisiklet sporunun yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Cumhurbaşkanımız önderliğinde sporun her branşında önemli atılımlar gerçekleştirdik. Konya’da çok güzel bir Veledrom inşa edildi. Bisiklet önemli bir spor. Avrupa’da birçok organizasyon çok fazla izleniyor. Spor turizminin gelişmesi bizim için çok önemli. Bakanlık olarak bunu destekliyoruz. Babadağ parkuru meşhur bir parkur oldu. Yaşlı bir teyzemizin yansıyan çok sıcak bir röportajı vardı. Güzel paylaşımlar yapan, heyecanı yaşayan bir kültür oluştu. Çocuklarımızı bu spora yönlendirmeye çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI’NA DESTEK MESAJI

Bakan Bak, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde bugün Letonya ile karşılaşacak olan milli takımına destek çağrısında bulunarak, “Türkiye, Avrupa’nın en genç stadyumlarına sahip. Bunun sonucu olarak da 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı İtalya ile birlikte organize edeceğiz. Bu ülkemizin hangi noktaya geldiğini gösteriyoruz. Milli takımımızın bugün maçı var. Hırvatistan’ı 1-0 mağlup ederek avantaj elde ettik. Vatandaşlarımızı televizyon ekranlarına, Konya ve yakınlarında yaşayan vatandaşlarımızı ise stada davet ediyoruz. İnşallah buradan güzel bir sonuç aldığımızda da şampiyonaya katılmayı garantileyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yazarlar