Diğer 6 kulüp çekildi, TFF onay verdi

6 kulüp çekildi, TFF onay verdi

12.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TFF, ülkemizde yaşanan deprem felaketinden etkilenen ve yer aldıkları ligden çekilme talebinde bulunan Hatayspor, Gaziantep, Yeni Malatyaspor, Adanaspor, Adıyamanspor ve Malatya Arguvanspor’a onay verdi. Bu takımlar kalan müsakalarında 3-0 hükmen yenik sayılacak.

6 kulüp çekildi, TFF onay verdi

Türkiye Futbol Federasyonu, dün yaptığı toplantıda ülkemizde yaşanan deprem felaketinden etkilenen kulüplerin çekilme taleplerine onay verdi. Federasyon, Süper Lig’de mücadele eden Hatayspor ile Gaziantep FK’nın yanısıra Birinci Lig’den Yeni Malatyaspor ve Adanaspor, TFF İkinci Lig’den Adıyaman FK, TFF Üçüncü Lig ekiplerinden Malatya Arguvanspor’un ligden çekilme taleplerini kabul etti.

Haberin Devamı

Federasyon bu kulüplerin 2022-2023 futbol sezonunda 06.02.2023 tarihinden itibaren kalan müsabakalarda hükmen yenik (3-0) sayılmasına ve rakip takımların (3-0) galip sayılmasına da karar verdi.

Ayrıca çekilme talepleri kabul edilen kulüplerin 2023-2024 futbol sezonunda; 2022-2023 sezonunda bulundukları liglerde sportif faaliyetlerinin devamını da garanti altına aldı.

Bu arada tüm profesyonel liglerdeki çekilen takımlara sezonun kalan kısmına ait Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde doğan garanti alacakları da ödenecek.

Devlerden 5’er milyon

TFF, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ile ortaklaşa deprem bölgesine yönelik olarak yapılacak “1000 Konteyner Projesi’ için Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’dan 5’er milyon TL, diğer takımlardan ise 3’er milyon TL yardım kesintisi yapmaya karar verdi. Ayrıca projenin finansmanı için naklen yayın havuzundan 59 milyon TL alınacak.

Haberin Devamı

9. yabancı sahada

Türkiye Futbol Federasyonu ligden çekilme kararı alan Gaziantep FK ve Hatayspor’un yabancı futbolcuları için yeni bir karar aldı. Süper Lig kulüpleri, bu iki takımdan yabancı oyuncu transferi gerçekleştirirse A Takım listesine en fazla iki futbolcu yazabilecek. Ayrıca bu futbolculardan biri 8 yabancıya ilaveten aynı anda müsabakaya devam eden kadroda 9. yabancı olarak sahada yer alabilecek.