Futbol 90+3 Ege'de Futbol | Bodrum FK’da büyü bozuldu!

90+3 Ege'de Futbol | Bodrum FK’da büyü bozuldu!

01.02.2024 - 10:58 | Son Güncellenme:

Trendyol 1. Lig’de Gençlerbirliği’ni evinde son dakikada gelen golle mağlup eden ve zirve yolunda tekrar çıkışa geçen Bodrum FK’yı değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Koştular, yoruldular, istediler. Ligin iyi yarışan takımlarından birini daha devirdiler. Çok iyi işler çıkarıyorlar, kutlamak gerek’’ dedi

90+3 Egede Futbol | Bodrum FK’da büyü bozuldu

Bülent Buda: Büyük bir istek, devinim, mücadele ve de elbette gole dönüştürülemeyen fırsatlar. Rakip forvetlere yapılan gollük ikramlar. O ikramları önleme çabasıyla yorgun düşen nitelikli, profesyonel kaleci Diogo Sousa. Ve de sevgili İsmet Taşdemir ile arkadaşlarının yorgun düşen takımı ayakta tutup yarışabilir, sonuca ulaşabilir beklentisi ile yaptıkları hamleler ve nihayet Haqi Osman’ın zindeliğinden yararlanarak rakip savunma arkasına yaptığı müthiş koşu.

Haberin Devamı

Arkasından gelen harika pasla buluşup 3 direk içerisine bıraktığı birinci sınıf gollük dokunuş.

Furkan’ın gol sayılmayan müthiş birinci sınıf sol füzesi. Koştular, yoruldular, istediler. Oyunu 2 puan eksik bitirselerdi çok üzülecekleri tepkilerinden belli oluyordu. Ligin iyi yarışan takımlarından birini daha devirdiler. Çok iyi işler çıkarıyorlar kutlamak gerek. Kaybedenler yorulduklarında vazgeçer. Kazananlar ise kazandıklarında bırakırlar. Bu da bizden olsun.

Fatih Tanfer: Futbolda kazanan daima haklıdır. Gençlerbirliği karşısında 90+7’de attığı golle 3 puanı aldı ve her geçen gün zorlaşan Play Off yarışının içinde yerini sağlamlaştırdı.

Gençlerbirliği’nde 4. dakikada Yatabare’nin direkten dönen şutu Bodrum için şanstı. Defansın temel direği Celustka aynı istikrarda devam ediyor.

Haberin Devamı

Ara transferde alınan genç Furkan, her geçen gün daha iyi oynuyor ve gelecek adına umut veriyor. Bodrum kadro istikrarının olumlu sonuçlarını bu maçta da gördü. Malatyaspor’dan itibaren takip ettiğim Haqi Osman’ın çok daha iyi olmasını bekliyordum. 90+7’deki topu alışı, götürüşü ve gol vuruşuyla Bodrum’un hücumdaki golcü problemini çözebileceğini gösterdi.

Bodrum FK, lig sonuna kadar doğru yönetimi, usta teknik patronu ve yetenekli oyuncularıyla Süper Lig yarışı içerisinde olacaktır.

Mehmet Demirtaş: Geçtiğimiz hafta Erzurum karşısında 10 kişi kaldığı karşılaşmada talihsiz bir şekilde son saniye golüyle rakibine boyun eğdiler ve zirve yolunda yara aldılar.

Erzurum maçına kadar 5 maçlık yenilmezlik serisini de sonlandırmışlardır. İşte bu yüzden Gençlerbirliği karşılaşması Bodrum’un Play Off potasındaki yerinin belirginliği açısından hayati önem taşıyordu. Aynı zamanda bu maç İsmet hoca içinde büyük anlam taşıyordu. İsmet hoca 2. Lig’de şampiyonluk yaşadığı, geçen sezon ise tarihinde ilk kez mücadele ettiği 1. Lig’de Play Off finaline taşıdığı Bodrum FK’nın başında 100. maçına çıkarak dalya yaptı ve adını kulüp tarihine yazdırdı.

Hem öğrencileri hem de İsmet hoca, bu maçı kazanmak için elinden geleni yaptılar. Mücadelenin ilk yarısı başa baş geçti. İkinci yarıda ise oyuna hakim olan, kanatları iyi kullanan bir Bodrum izledik.

Haberin Devamı

Kulübede unutulan ve oyuna sonradan dahil olan Haqi Osman, son dakikada attığı müthiş golle kalitesini konuşturdu ve takımına 3 puanı kazandırdı.

Artık İsmet hoca ve öğrencilerinin hedefi Süper Lig ise puan kayıplarının ve de son saniye gollerinin önüne geçmesi kaçınılmaz.

Manisa FK, nereye koşuyor!

Bülent Buda: Dört gözle beklenen 19 Mayıs Stadı ve Manisa FK, mevsimin en kötü futboluyla huzurlarınızda. O denli seçenekli, oyuncu kalabalığında sakat olan Oğuz Gürbulak’ın eksikliği böylesine yıkıcı nasıl hissedilir?

Bir takım kendi alanında seyircisi önünde tek net gol pozisyonu üretemeden ve de üstüne biri kendilerinden iki golle nasıl yenik düşerler? Takımın ilk kez ilk 11’inde süre alan 9 numarası kendi kalesine gol siftahını yapıyor ve de karşı kaleye tek şut atamadan oyununu tamamlıyor.

Hayret bir şey... Oyun alanı dizilişini eleştirmek tarzım değil. O sorun takımıyla tüm zamanını geçiren teknik birimin işi. Lakin dakikalar ilerledikçe ve de zaman tükendikçe oyuna hamle için illede gol yemek mi gerekiyor?

Haberin Devamı

Kerim Fray, Diallo, Sandro Lima 80-90. dakikalar arasında geriye düşünce oyuna alınıyorlar. Takım bütün olarak dökülüyor sevgili arkadaşlar!

Bu denli kötüsüne neredeyse ilk kez tanıklık ediyorum. Gerçekten çok üzüldüm...

Fatih Tanfer: Manisa 19 Mayıs Stadyum’u bakımdan geçmiş, pırıl pırıl bir zemin ikinci yarıyla birlikte daha başarılı daha mücadeleci ve daha umut veren bir Manisa FK izleyeceğimiz için herkes umutluydu. Ancak Erzurum karşısında 2-0 yenildi ve umutlar geçiciymiş dedirtti.

Batı cephesinde değişen bir şey yok. Manisa sevdalılarının içinde sakladığı umut sadece hayalmiş. Basit top kayıpları, bireysel hataların faturası ağır oldu. Maçı 9 kişi tamamladı ve 23 puanla 12. sıraya yerleştiler.

Düşme hattındaki Tuzlaspor’la arasında sadece 4 puan fark kaldı.

Bu hafta Manisa FK, Tuzla deplasmanına gidiyor. Hesap bilen ve futboldan anlayanlar herhalde bu maçın öneminin farkındadır.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: İki sezondur Manisa FK aynı şeyleri yaparak farklı sonuçları kovalamaya devam ediyor.

Maalesef olmuyor, olmuyor...

Zengin ve de seçenekli kadro yapısıyla başladıkları sezonda teknik birim ve oyuncu değişimlerine karşın maalesef Manisa FK’da değişen hiçbir şey yok. Umudumuzu, 19 Mayıs Stadı’na kavuşulduğu Erzurum FK maçına saklamıştık lakin hevesimizi kursağımızda bıraktılar.

Teknik adam değişikliği sonrasında rüzgar acaba terse döner mi diye herkesin merakla beklediği sorunun cevabını bu kez Erzurum FK mağlubiyetiyle ve hayal kırıklığı yaşadığımız bir maçı daha geride bıraktık.

Oyunun geneline baktığımızda, baskıya çıkamayan, baskıdan kaçamayan, sahayı parselleyemeyen, iki pası bir arada yapamayan, rakip kaleye gidemeyen, dolayısıyla üretemeyen ve oyunun hemen hemen tamamında sadece rakibin peşinden koşan Manisa FK’nın işine yarayacak skor alması mümkün görünmedi.

Ligin boyu kısalıyor. Alınan puan kayıplarıyla zirve hedeflenirken şuan alt sıralara doğru çöküş devam ediyor. İvedelikle önlem alınmalı.

Yazarlar