1.Lig 90+3 Ege'de Futbol | Şampiyonluk size çok yakışacak!

90+3 Ege'de Futbol | Şampiyonluk size çok yakışacak!  

05.03.2024 - 09:18 | Son Güncellenme:

Boluspor’u Gürsel Aksel Stadyumu’nda 2-0’lık skorla geçen Göztepe’yi değerlendiren usta kalemlerimiz, "Sarı kırmızılılar, Stanimir Stoilov önderliğinde Süper Lig koşusunu inançla sürdürüyor. Muhteşem bir görsel şölene daha imza atan şanlı Göztepe taraftarı, en büyük alkışı hak ediyor" dedi.

90+3 Egede Futbol | Şampiyonluk size çok yakışacak

Bülent Buda: Kazandılar ama iyi oynamadılar. Goller Boluspor’un ikramı. Pozisyon üretiminde yetersizdiler. Yani demem o ki dolu, coşkulu ve tutkulu tribünler. Bu taraftar başka hangi takımlarda var?

Haberin Devamı

Belki GS, BJK, FB... Ya ötesi! Taraftar güzellemesi yapıyorsun. Daha ne istiyorsun. Haftalardır yenilmeyen bir takım Boluspor. Ligin ikinci yarısının en formda takımlarından.

İyi de ben de diyorum ki rakibinin ikramlarına gereksinim duymadan, ürettiğiniz gol pozisyonları, attığınız goller nerede?

Lis, kalede yakışıklı bir dev gibi. ‘‘Geçilmezim’’ diyor adeta. Savunma bütünüyle oyunu ve rakibi önemseyerek kalesini savunmanın yanı sıra ataklara katılarak hatasız oynuyor. İri yapılı fiziğine karşın Heliton’un teknik düzeyi, hele sol ayağı kıskandırıyor rakiplerini. Ahmet Ildız, çalışkan girişimci ve de rekabetçiydi. Yani ben buraların efendisiyim der gibiydi. Rômulo Cardoso penaltıda riskli, ikinci golde kurnazdı. Yalçın’da da bir gerileme mi var? Eski okurlar bilir öyle çok yoğun futbolcu ismi kullanmam. Takıma bakarım ne alemde. 11’er kişiyle yapılan bir yarışma. Başarmak şaşırtmaktır. Şaşırmak istiyoruz. Bu ukalaca takılmalar ondandır. Affola...

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: - Göztepe, Boluspor’u yenerek aradaki puan farkını 7’ye çıkardı. Ancak bu sadece bir avantaj. Lig uzun ve maçlar zor. Ancak Stanimir Stoilov takımın başına geçtikten sonra taktik bilgisi, rakibi analizi, heyecan ve de coşkusuyla bambaşka bir Göztepe ortaya çıkarttı. Tek kelimeyle takımın kötü gidişini tersine çevirdi. Bu yarışta Göztepe adına Stoilov büyük bir avantaj.

- Boluspor karşısında sahada futbol aklını ortaya koyan bir Göztepe izledik. Taraftarın desteği harikaydı. 45+1’de VAR uyarısıyla gelen penaltı kararı ve ikinci yarının hemen başında Rômulo Cardoso’nun attığı iki golle durumu 2-0 yaptı. Maçın sonuna kadar futbol adına doğruları yaptı ve 3 puanı hanesine yazdırdı.

- Heliton, Taha ve Ümit’ten kurulu geri üçlü yine hatasızdı. İrade ve süreklilik hakimdi. Kaptan İsmail, formunun zirvesinde. Altın çağını yaşıyor dersem abartmış olmayız. Gelecek haftalarda Ogün’den biraz daha yüksek tempo bekliyorum.

- Ahmet Ildız, takımın bütün ataklarını başlattı ve pas dağılımını iyi yaptı. Sahanın yıldızıydı. Genç Dennis için benim çok sevdiğimi söylüyor okurlarım. Ben onun futbolunu enerjisini, fizik gücünü seviyorum. Göztepe’nin elindeki en iyi oyunculardan biri olduğunu ısrarla belirtiyorum ve devam edeceğim. Yalçın gayretliydi.

Haberin Devamı

- Bilal Messaoudi’nin oynamaması büyük eksiklikti. Ancak Rômulo, takım oyununu iyi uygulayan Göztepe’nin iyi bir oyuncusu olduğunu yine gösterdi. Fizik mücadelesi üst düzeydeydi. Rakip stoperleri yordu ve alan açtı. Arkadaşlarına iyi servis yaptı. İki golün sahibi oldu. Göztepe’nin Süper Lig yürüyüşü büyük bir inançla devam ediyor. Bu taraftarda Süper Lig’i hak ediyor.

Mehmet Demirtaş: Kocaelispor’un üst üste kayıplarıyla doğrudan Süper Lig’e çıkma yolunda önemli bir avantaj elde eden Göztepe, Bolu engelini de Brezilyalı golcüsü Rômulo’nun iki golüyle geçti. Rakip Boluspor’un 7 maçtır bileği bükülmüyordu. Göztepe haliyle baskılı oynadı, pozisyonlar üretti. Ancak ilk yarının uzatmalarına kadar golü bulamadı. Her şeye rağmen sahada ne yaptığını iyi bilen bir takım vardı.

İlk yarı biterken VAR’ın müdahalesiyle kazanılan penaltıyla öne geçtiler. İkinci yarının başında da Bolu’nun ikramıyla farkı ikiye çıkartıp güle oynaya kazandılar. Göztepe oyunun başından sonuna kadar ne yaptığını bilen bir takım görüntüsü verdi.

Haberin Devamı

Sonuna kadar istedi, ruhunu ortaya koydu.

Stoilov’un farkını ortaya koyduğunu haftalardır yazıyoruz. Özellikle sezonun ikinci yarısında oyun aklını sahaya yansıtan, taktik disiplinden taviz vermeyen ve fizik kondisyonu kusursuz bir Göztepe izliyoruz. Tıka basa dolu tribünlerden muhteşem taraftarının desteğini arkasına alan Göztepe, Süper Lig’e koşuyor.

Stadın, sahanın, seyircinin güzelliğine hayran olmamak mümkün değil.

Tüm bileşenleriyle Göztepe’ye şampiyonluk çok yakışacak! Lakin Süper Lig yolculuğunda kritik viraja giriyorlar.

Kalan 9 maçının 5’ini deplasman 4’ünü muhteşem taraftarının önünde oynayacak. Özellikle Kocaeli deplasmanına kadar seriyi sürdürmeleri en büyük görevleri olmalıdır. Haydi Göz Göz, geri sayım başladı.