Futbol A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'ndeki grubu netleşti!

A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'ndeki grubu netleşti!

09.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa ve dünya futboluna yön veren isimlerin Fransa’da bir araya geldiği günde önce UEFA Kongresi ardından UEFA Uluslar Ligi kurası gerçekleştirildi. Türkiye, ilk sırada tamamlaması halinde üst lige yükseleceği B Ligi 4. grupta Galler, İzlanda ve Karadağ ile eşleşti.

A Milli Futbol Takımının UEFA Uluslar Ligindeki grubu netleşti

Paris’te dün UEFA Kongresi ve ardından UEFA Uluslar Ligi kura çekimi gerçekleşti. Etkinlikler için Fransa’nın başkentinde bulunan Türkiye Futbol Federasyonu heyeti, FIFA Başkanı Infantino’yu da ziyaret etti.

Haberin Devamı

UEFA tarafından bu yıl 48’incisi düzenlenen Olağan UEFA Kongresi, üye federasyon delegelerinin katılımıyla yapıldı. TFF’yi Başkan Mehmet Büyükekşi, Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt ile Genel Sekreter Taner Senseven’den oluşan heyet temsil etti. UEFA Onursal Üyesi ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik’in katılımının yanı sıra, Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ile Dış İlişkiler ve Milli Takımlar İdari Direktörü Buğra İmamoğulları da gözlemci olarak kongrede yer aldı.

Kongrenin ardından Maison de la Mutualite Konferans Merkezi’nde akşam saatlerinde kura çekimi gerçekleştirildi. A Milli Futbol Takımı, nispeten güçlü takımlarla eşleşmedi, UEFA Uluslar B Ligi 4. gruptaki rakipleri Galler, İzlanda ve Karadağ oldu. B, C ve D liglerinde gruplarını 1’inci sırada tamamlayacak takımlar, bir üst lige terfi edecek. A ve B liglerinde gruplarında son sırada yer alacak takımlar bir alt lige düşecek. Ligde çıkacak ve düşecek diğer takımları belirlemek için ise, lig aşamasının ardından play-off karşılaşmaları oynanacak.

Haberin Devamı

UEFA Uluslar Ligi’nde sezon, 5-7 Eylül’de oynanacak grup karşılaşmaları ile başlayacak. Grup aşaması, 17-19 Kasım’da sona erecek.

"HEDEFİMİZ LİDERLİK"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella kurayı değerlendirdi. Yakın zamanda Türkiye’nin karşılaştığı rakiplerle eşleştiklerini belirten İtalyan teknik adam “Kuzeyden gelen takımlara karşı oynamak her zaman zorlu olmuştur. Yüksek fizik güçleriyle öne çıkan bu takımlar, son yıllarda kendilerini taktiksel anlamda geliştirdiler. Karadağ da birçok yetenekli oyuncuya sahip. Hedefimiz grubumuzu lider bitirip A Ligi’ne yükselebilmek. Bu bize 2026 Dünya Kupası Finalleri için ek bir fırsat sunacak” dedi.

INFANTINO'YA ZİYARET

TFF heyeti Paris’teki FIFA Ofisi’nde Gianni Infantino’yu ziyaret etti. Görüşmede futbola katkı sağlayabilecek projeler doğrultusunda yapılabilecek iş birlikleri, Türkiye’de gerçekleştirilebilecek FIFA organizasyonları, FIFA for Schools Projesi ve mevcut fırsatlar dahilinde ortaya konabilecek yeni çalışmalarla ilgili paylaşımlarda bulunuldu.

Haberin Devamı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Infantino’ya A Milli Takım Kaptanı Hakan Çalhanoğlu’nun formasıyla beraber FIFA Başkanı’nın adının yazılı olduğu bir A Milli Takım forması hediye etti. Büyükekşi verimli bir toplantı yaptıklarını belirterek, “Türkiye Futbol Federasyonu, FIFA ile uyumlu bir iş birliği içinde çalışıyor. Türkiye’de gerçekleştirilebilecek uluslararası organizasyonları değerlendirdiğimiz görüşmemizde Türkiye’nin büyük organizasyon gücünü masaya yatırdık” dedi.

KESENİN AĞZI AÇILDI

UEFA, 2024-2027 yıllarında düzenleyeceği kulüp organizasyonlarına katılacak takımlara, toplam 3 milyar 310 milyon Euro dağıtacağını açıkladı. Bu tutarın yüzde 74’ü olan 2 milyar 460 milyon Euro Şampiyonlar Ligi ve Süper Kupa’da mücadele edecek ekiplere verilecek.

Kalan 565 milyon Euro Avrupa Ligi’nde, 285 milyon Euro da Konferans Ligi’nde yer alacak takımlara dağıtılacak. Öte yandan 2016’dan beri UEFA Başkanı olan Ceferin, yeni düzenleme kendisine olanak tanımasına rağmen, 2027’de yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

TFF heyetinin Infantino’ya yaptığı ziyarette, FIFA Avrupa Üye Federasyonlar Direktörü Elkhan Mammadov da yer aldı.