Milli Takım A Milli Takım'a İzmir damgası

A Milli Takım'a İzmir damgası

20.03.2021 - 14:01 | Son Güncellenme:

A Millî Takımımızın 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri’nde oynayacağı karşılaşmaların aday kadrosu belli oldu. Kadroya davet edilen Göztepeli Halil Akbunar, West Bromwich forması giyen Okay Yokuşlu, Galatasaray’da oynayan Taylan Antalyalı ve Leicester City’nin başarılı stoperi Çağlar Söyüncü İzmir’e gurur yaşattı

A Milli Takıma İzmir damgası

A Millî Takımımızın 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri’nde Hollanda, Norveç ve Letonya’yla oynayacağı karşılaşmaların aday kadrosu belli oldu. Milli takımımızda Teknik Direktör Şenol Güneş’in davet ettiği Göztepe’nin başarılı ismi Halil Akbunar, İngiltere’de West Bromwich forması giyen Okay Yokuşlu, Galatasaray’ın genç yıldızı Taylan Antalyalı ve Leicester City’de ülkemizi gururla temsil eden Çağlar Söyüncü, İzmir kulüplerinin göğsünü kabarttı. Futbola Karşıyaka altyapısında başlayan Okay Yokuşlu, 2009-2010 sezonunda Altay’ın U18 takımında top koşturdu. Oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çeken İzmirli futbolcu, 2010'da profesyonel sözleşmeye imza attı. Altay’da başarılı geçen dönemin ardından Kayserispor, Trabzonspor, Celta Vigo ve West Bromwich’te görev aldı. Futbola Menemen Belediyespor'da başlayan Çağlar Söyüncü, Bucaspor, Altınordu formalarını da terletti. Başarı basamaklarını bir bir tırmanan Çağlar, Almanya’da Freiburg’da adından sıkça söz ettirdikten sonra İngiltere’ye giderek Leicester City’nin yolunu tuttu.

Haberin Devamı

Halil ve Taylan ilki yaşadı

Kadroda yer alan Taylan ve Halil, ilk kez Milli Takım heyecanı yaşıyor. 2012 yılında Göztepe’de profesyonel futbol hayatına başlayan ve şu anda takım kaptanlığını üstlenen Halil Akbunar, bu sezon futbolunu üste taşımış durumda. Bu sezon 29 maçta görev alan Halil, 8 gol ve 9 asistlik bir performans sergiledi. Taylan ise 2009 yılında Bucaspor altyapı avcıları tarafından keşfedildi. 2011 yılına kadar Bucaspor'un alt takımlarında forma giyen Taylan, 2012 yılında Bucaspor ile profesyonel sözleşme imzaladı. Başarılı orta saha oyuncusu, sırasıyla Gençlerbirliği, Kayseri Erciyesspor, Hacettepe, BB Erzurumspor giydikten sonra Galatasaray’a transfer olmuştu.

 

Yazarlar