Milli Takım A Milli Takım'da kaybetmek hesapta yok

A Milli Takım'da kaybetmek hesapta yok

25.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

A Milli Takımı Teknik Direktörü Kuntz, Ermeni bir gazetecinin, “Yenilmeniz durumunda ülkenize nasıl döneceksiniz?” sorusuna, “O senaryoyu ben kafamda oynamıyorum” diyerek, kaybetmeyi hiç aklından bile geçirmediğini dile getirdi.

A Milli Takımda kaybetmek hesapta yok

A Milli Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, EURO 2024 için çıkılan yolculuğu, “8 adımlık” diye değerlendirdi, Ermenistan karşısında mağlubiyeti aklından hiç geçirmediğini ifade etti.

Haberin Devamı

Alman teknik adamın dünkü basın toplantısında yaptığı açıklamadan satır başları şöyle:

- Genel olarak oyun içerisinde belli prensipler vardır. 3’lü de oynasak 4’lü de oynasak o prensipleri ayakta tutmak önemli. Aynı zamanda hangi oyuncuların elimizde olduğuna bakarak da karar veriyoruz.

- Koronavirüs sürecinden öncesini düşünürseniz aslında Ermenistan futboluna, İspanyol tarzı futbol etki ediyordu. O süreçten sonra teknik direktörünüz değişti. Takıma farklı oyuncular katıldı. O yüzden eski analizlerimi bir kenara bırakabilirim.

- (Yenilmeniz durumunda ülkenize nasıl döneceksiniz? sorusuna) O senaryoyu ben kafamda oynamıyorum.

- (Kaleci tercihiyle ilgili) Eğer yine en genç isimlerle devam edeceksek Mert ile oynayamayacağız demektir. Şaka bir yana sabah kalecilerimizle görüşüp kararımızı onlara bildireceğiz.

Haberin Devamı

- 25 yaş ortalamasıyla en genç takımlardan birisiyiz. Bazı oyuncularımız önemli bir yaş diliminin içerisinde. Onlar ya en iyi dönemlerinde ya da en iyi dönemlerini geçirmek üzereler. Bu zamanı doğru kullanırsak, milli takımın çok faydalı bir dönem geçireceğini düşünüyoruz.

- 8 adımlık bir yolculuğa çıkıyoruz ve ilk adımı atıyoruz. Bunu sahaya gerçekten yansıtmamız gerekiyor.

- Bizim için en önemli konu, oyuncularımızın kulüplerinde iyi performans gösteriyor olması. Diğer bir konu da, bir kulüp içerisinde 2-3 kişi, Ramazan’ı tam şekliyle idrak ediyordur. Bunu milli takım düzeyinde gördüğünüzde takıma etkisi farklı oluyor.

- 3 kişiyi kadroya alamayacağız, 2 kalecimiz oynayamadığı için üzgün olacak. Bu tarz durumları da iyi idare etmemiz gerekiyor.

İLK 2'LER EURO 2024'TE

Almanya’da düzenlenecek olan 2024 Avrupa Şampiyonası’na katılacak 20 takımı belirleyecek olan grup eleme maçları, 16-21 Kasım 2023’te oynanacak karşılaşmalarla sona erecek. 10 grupta ilk 2 sırayı alan takımlar Euro 2024’e katılma hakkını elde edecek.

ERMENİSTAN'DAN GOL BİLE YEMEDİK

A Milli Futbol Takımımız, Ermenistan maçıyla 613. maçına çıkacak. 100 yıllık tarihinde 333’ü resmi, 279’u özel, toplam 612 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 236 galibiyet, 145 beraberlik ve 231 yenilgi yaşayan ay-yıldızlılar, 832 gol attı, kalesinde 875 gol gördü. Türkiye, Ermenistan ile tarihinde 3. kez karşı karşıya gelecek. Millilerimiz, rakibi ile oynadığı 2 karşılaşmayı da 2-0’lık skorlarla kazandı, gol bile yemedi.

Haberin Devamı

KUNTZ'UN KARNESİ İYİ

Stefan Kuntz yönetiminde 15. maçına çıkacak olan Milli Takımımız, Alman teknik adam ile başarılı işlere imza attı. Ay-yıldızlılar, Kuntz ile çıktığı 14 karşılaşmadan 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Rakip fileleri 36 kez havalandıran kırmızı-beyazlılar, kalesinde 16 gol gördü.

SİSTEM TERCİHİ 3-4-3

UEFA Uluslar Ligi’nde genel olarak 4’lü savunma tercih eden A Milli Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz’un, bugün Ermenistan karşısında 3-4-3 taktiğini tercih etmesi bekleniyor.

Ermenistan maçı öncesinde kadrodaki golcülerin formda olması A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz’u memnun ederken; Alman teknik adam, takımlarımda formda bir dönemden geçen Cenk Tosun, Enes Ünal ve Umut Nayir arasından tercihini yapacak. Ancak Cenk’in bir adım önde olduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

Kaleyi, son zamanların formda ismi Mert Günok’a emanet etmesi beklenen Kuntz, savunmada Ozan, Merih ve Çağlar’ı görevlendirecek. Kanat beklerde Zeki Çelik ve Ferdi Kadıoğlu’nun, orta sahanın ortasında ise Orkun Kökçü ve Hakan Çalhanoğlu’nun forma giymesi bekleniyor. Alman hoca, hücum üçlüsünü ise Cengiz Ünder, Kerem Aktürkoğlu ve Cenk Tosun’dan oluşturacak.

"EURO 2024'Ü ÇOK İSTİYORUZ"

Marsilya’da forma giyen futbolcumuz Cengiz Ünder, milli takımda yer almanın kendisi için çok farklı bir duygu olduğunu söyledi, burada kendini iyi hissettiğini dile getirdi.

Ermenistan’ın yıldız ismi Mkhitaryan ile Roma’da oynarken iyi bir arkadaşlığı olduğunu söyleyen Cengiz, “Onun burada olup olmaması bizi ilgilendirmiyor. Sadece kazanmak istiyoruz. Son Avrupa Şampiyonası’ndan sonra bu turnuvanın bizim ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Günden güne daha iyi bir takım haline geliyoruz. Bu turnuvaya katılmayı çok istiyoruz. Hocamızla da sürekli bunu konuştuk, Almanya’da olmayı çok istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Cengiz Ünder, Marsilya’nın uyguladığı 3-4-3’ün ilk zamanlarda kendine çok zor geldiğini söyleyerek, “Daha çok hücumda rol alıyorum, daha fazla gol atıyorum. Yarın (bugün) bunu tekrar yapacağım” diye konuştu.