Diğer Abdi İpekçi yaşamaya devam edecek

Abdi İpekçi yaşamaya devam edecek

29.07.2023 - 15:47 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdi İpekçi Basketbol Gelişim Merkezi’nin 2024 yılının Mart ayında açılacağını belirtti, “Burası maçlar, turnuvalar, yerli ve uluslararası organizasyonlarla 24 saat yaşayan, FIBA standartlarına sahip bir spor kompleksi olarak ülkemize hizmet verecek” dedi.

Abdi İpekçi yaşamaya devam edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu’nda inşası devam eden Abdi İpekçi Basketbol Gelişim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da eşlik etti.

Haberin Devamı

Abdi İpekçi Basketbol Gelişim Merkezi’nin ülkenin en önemli spor tesislerinden biri olacağını söyleyen Erdoğan,”Burada Basketbol Milli Takımımızın milletçe hepimizi gururlandıran nice başarılarını izleme fırsatı bulduk. Ancak spor salonumuz artık ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalıyordu. Türkiye’nin spor alt yapısını güçlendirme hamlelerimiz çerçevesinde burayı yıkıp yeni baştan yapma kararı aldık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni projemizi bir spor salonundan öte her açıdan göz kamaştıran modern bir spor kompleksi anlayışıyla planladık. Kısa sürede çok büyük ilerlemeler kaydettik. Türkiye’ye ve Türk sporuna yakışır, muhteşem bir tesisi İstanbulumuza kazandırıyor olmanın heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Abdi İpekçi yaşamaya devam edecek

FIBA standartlarına sahip yeni spor kompleksin inşaatının şu an devam ettiğini söyleyen Erdoğan,”Merkezde 10 bin kişilik spor salonu, bin kişilik antrenman ve maç salonu yer alıyor. Bunun yanında yılda 8 binden fazla müsabakanın yapılacağı 3 adet alt yapı salonu bulunuyor. Ayrıca bir otel ve kamp merkezimiz mevcut. Burası maçlar, turnuvalar, yerli ve uluslararası organizasyonlarla 24 saat yaşayan bir spor kompleksi olarak ülkemize hizmet verecek. 1,5 yıl önce inşasına başladığımız merkezi inşallah 2024 senesinin Mart ayında hizmete sunmayı planlıyoruz” ifadelerini de kullandı.

SÖZÜNÜ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun yanında müteahhitten tesisin bitirilmesi konusunda söz aldı. Müteahhit, tesisin 2024 Mart ayında bitirilmesi için Cumhurbaşkanına söz verdi. Erdoğan ayrıca, “Türk sporunun özellikle basketbolumuzun gelişmesine verdiğimiz önemin en güzel göstergesi işte bu tesistir. Abdi İpekçi Basketbol Gelişim Merkezi’nin inşaasında ter döken mimarından mühendisine, işçisine, tüm kardeşlerime şimdiden teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

HEDEF PARİS

Ülkedeki spor tesisi sayısını bin 575’ten 4 bin 340’a yükselttikleri bilgisini paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizin uluslararası spor müsabakalarındaki başarı grafiği de yıldan yıla yükseliyor. Tokyo 2020, 1936’dan beri katıldığımız olimpiyatlar arasında en fazla madalyayı kazandığımız olimpiyatlar oldu. Daha önce doğru düzgün varlık gösteremediğimiz branşlarda bile hamd olsun artık sporcularımız kürsüye çıkıyor, madalya kazanıyor, İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletiyor” dedi. Erdoğan, “Paris 2024 Yaz Olimpiyatlarına yönelik hazırlıklarımızı da yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Tokyo’daki başarımızı inşallah Paris’te perçinleyeceğimize inanıyorum” diye konuştu.