Galatasaray Abdurrahim Albayrak'tan Burak Elmas'a sert sözler: "Bu kaosu siz getirdiniz!"

Abdurrahim Albayrak'tan Burak Elmas'a sert sözler: "Bu kaosu siz getirdiniz!"

30.04.2022 - 11:14 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da başkan adayları Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu'nun ardından Abdurrahim Albayrak da Burak Elmas'a sert sözlerle yüklendi.

Galatasaray Kulübünün Galatasaray Lisesinde düzenlenen Olağanüstü Divan Kurulu Toplantısı öncesinde sarı-kırmızılı kulübün başkan adaylarından Metin Öztürk, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Bugün itibarıyla, Galatasaray Kulübünün bir başkanı olmadığını söyleyen Öztürk, Bugün saat 10.00 itibarıyla Burak Elmas adlı üyemizin başkanlığı sona ermiştir. Bir seçim takvimi var. Müstafi başkan, Galatasaray Kulübünü rehin almıştır. Biz 3 haftadır bir tiyatronun bir oyuncusu olarak, Sayın Eşref Hamamcıoğlu ile beraber iyi niyetle toplantılara katılıyoruz. 3 haftadır kulüp üyemiz olan Burak Elmas, bize hep bu oyunun dışında kalmak istediğini, birilerinin onunla oynadığını anlatıyordu. Dün 28 Mayısı açıklamayınca net olarak gördük ki, başkanın gizli bir ajandası var, gizli planları var. Bugün itibarıyla bizlerin başkanı değildir. 38inci başkandır, müstafi başkandır. Bugün saat 10.00 itibarıyla burada bir seçim olacaktı, kendisi de bayrağı teslim edecekti. Demek ki bayrağı teslim etmek istemiyor. Gizli ajandasının ne olduğunu bilmiyoruz. Kendisi müstafidir, başkan olarak kabul etmiyoruz. Bugün kulübün en üst organı divanın, buradaki toplantısına bile gelmeyeceğini ilan ederek, kulübün en üst organını korsan ilan etmiştir. Kulübün en üst organını korsan ilan edeni de biz başkan olarak tanımıyoruz ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Abdurrahim Albayraktan Burak Elmasa sert sözler: Bu kaosu siz getirdiniz

EŞREF HAMAMCIOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Bugün konuşma yapmak için çıktığı kürsüye başka bir şekilde çıkmayı hayal ettiğini söyleyen Hamamcıoğlu, "Galatasaray bunu hak etmiyor ama bunun altında kalmayacağız. Galatasaraylıların kenetlenerek bunu çözeceğinden en ufak şüphem yok. Samimiyet eksikliğinden bahsetmiştim, Burak Elmas'ın şahsında ve ona omuz veren yönetim kurulu üyeleri nezdinde bunu yaşıyoruz, samimi değiller. Güven eksikliğinden bahsetmiştim, güven duymuyoruz. Şeffaflık dedik, görüyoruz ki Sayın Burak Elmas konuşmalarında şeffaf değil. Bir illüzyonist gibi davranıyor. Kendisinin daveti üzerine yaptığımız değerlendirme toplantısında, 28 Mayıs'ı işaret ettik, o da 'Görüşüp haber vereceğim' dedi. Hangi yönetim kurulu üyeleri buna hayır dedi de, Burak Elmas bunu kabul edemedi? Bu arkadaşların buraya gelip, bunun hesabını vermesi gerekir. Bu utanç verici manzarayı unutmayalım, unutturmayalım. Bu nasıl bir hürriyet? Galatasaray'da bir adaylı bir seçim olmaz, Galatasaray rekabettir" dedi.

Haberin Devamı

"GALATASARAY, TETİKÇİLERİN ELİNDE ESİR KALMAYACAKTIR"

Eşref Hamamcıoğlu, bugün normal şartlarda seçim yapılacağını hatırlatarak, "23 Nisan'da çoğunluk sağlanamadı ve seçim bugün yapılacaktı. Ancak harici müdahalelerle, Galatasaray Genel Kurulu'nun iradesine ipotek konmuştur. Bu seçim süreci bir kez daha uzatılarak, başka adaylar için mi hazırlık yapılıyor? Bu adaylar şaibe altında kalacaktır, bunu herkes bilsin. Bu karara imza atanlar, genel kurula hesap vermelidir. Galatasaray, tetikçilerin elinde esir kalmayacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. Hıyanetle karşı karşıyayız. Bunu çözecek olanlar yine bizleriz. Önümüzdeki süreçte bir araya gelmemiz lazım, tüm fikir ayrılıklarımızı birleştirmemiz lazım. Hukuk ne karar verirse versin" ifadelerini kullandı.

"BUGÜN GALATASARAY İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI"

Başkan Burak Elmas'a seslenen Eşref Hamamcıoğlu, şunları söyledi: "Bu kadar istifa çağrısına ve genel kurulun sizi istememesine rağmen, burada kalmakta neden bu kadar ısrar ediyorsunuz? Dahil ve hariç bir taahhüdünüz varsa, biz genel kurul olarak bu taahhütleri yerine getiririz. Kime ne söz verdiniz de yerine getiremiyorsunuz? Bugün Galatasaray için bir dönüm noktası. Galatasaray kimsenin oyuncağı olamaz. Güçlü bir genel kurul iradesiyle güçlü bir yönetim seçmek için, tekrardan organize olacağız."

Haberin Devamı

Abdurrahim Albayraktan Burak Elmasa sert sözler: Bu kaosu siz getirdiniz

ALBAYRAK'TAN TEPKİ

Galatasaray Kulübünde olağanüstü divan kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Sarı-kırmızılı kulübün divan kurulu, bugün yapılması planlanan kulübün olağanüstü seçimli genel kurulunun mahkeme tarafından durdurulması sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendirmek için Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda toplandı.

Sarı kırmızılıların eski yöneticilerinden Abdurrahim Albayrak açıklamalarda bulundu.

İşte Albayrak'ın sözleri...

BU KAOSU SİZ GETİRDİNİZ

"Çok kötü bir dönemden geçiyoruz. Dün hepimiz Burak başkanımızı üzüntüyle izledik. 'Bu kaosu ortadan kaldırmadan seçime gitmeyeceğini söyledi' Sevgili başkan bu kaosu siz getirdiniz! Bütçemiz onaylanmadı diyor. Sevgili başkan bütçe onaylanması için yönetim salonda olması lazım. Salonda hiçbir yönetici yoktu. Çıkıp bütçeyi açıklamadınız. Ondan sonra tutup bizleri suçlayacaksınız! Ben Burak Elmas başkanı mali yönden ibra ettim idari yönden ibra etmedim. Kendisi de bizi ibra etmemişti ama kimseden hesap sormadık. Ama kendisinin babası bize hesap sordu gelip. Yapılacak seçime 2 başkan adayımız girmeli bu onların hakkıdır!"

Haberin Devamı

Abdurrahim Albayraktan Burak Elmasa sert sözler: Bu kaosu siz getirdiniz

HAYRİ KOZAK'TAN TEPKİ

Galatasaray'da mahkeme kararıyla iptal edilen seçimin ardından Galatasaray Divan Kurulu toplandı.

Toplantıda söz alan Divan üyesi Hayrettin Kozak şu sözleri söyledi:

"Galatasaray Kulübü tarihinin en vahim günlerini yaşıyor. Takımın küme düşmeye oynaması değil, vahim durum bizim bu halimiz.

Adam tek başına gelip ne hale soktu bizi ya? Bu nasıl oluyor ya? Bir kişi mahkemeye vererek bizle alay etti!

Bu kadar laubalilik gösteren biri benim başkanım değildir. İstifa et diye yalvardık burada. Olmadı kabul etmedi sonra ibra olmadı şimdi neler yapıyor.

Transfer yapamayacağız diyenler var. Transfer yapmayalım zaten! Para yok. Taş gibi takım var iyi de bir antrenörün var, gelecek sezon kıran kırana oynanır bu açıdan yeni başkanların problemi yok."

Abdurrahim Albayraktan Burak Elmasa sert sözler: Bu kaosu siz getirdiniz