Fenerbahçe Acun Ilıcalı spor kanalı satın alıyor! İşte dev rakam

Acun Ilıcalı spor kanalı satın alıyor! İşte dev rakam

23.02.2024 - 13:41 | Son Güncellenme:

Hull City'nin sahibi olan Acun Ilıcalı, Alman spor kanalının yüzde 50'sini satın alacak. Şirketten yapılan açıklamada satış rakamı hakkında bilgi verildi.

Acun Ilıcalı spor kanalı satın alıyor İşte dev rakam

İş insanı Acun Ilıcalı, spor dünyasına yatırım yapmaya devam ediyor. İngiltere Championship ekibi Hull City'i satın alan Ilıcalı ardından kurduğu dijital platform Exxen ile de Avrupa maçlarının yayın hakkını almıştı.

Haberin Devamı

HULL CITY PLAY-OFF'U ZORLUYOR

Hull City bu sezon geçtiğimiz sezondan daha iyi bir performans sergiliyor. Kadrosuna önemli yıldızları katan Hull, ligde oynadığı 33 maçta 54 puan toplayarak altıncı sırada yer alıyor. Hull City, Premier Lig'e yükselmek için play-off oynama şansı elde edebilir.

ALMAN SPOR KANALINI 30 MİLYON EUROYA SATIN ALACAK

Medya patronu Acun Ilıcalı, Alman spor kanalı Sport1'in hisselerinin yüzde 50'sini 30 milyon euro karşılığında satın alıyor. Söz konusu açıklama, kanalın satıştan önceki tek sahibi olan İsviçreli medya grubu Highlight Communications tarafından yapıldı.

Sport1’in sahibi olan İsviçreli şirket geçtiğimiz yıl kanalı satma kararı almıştı. Clap-Club haber sitesi, talipler arasında Acun Medya'nın bulunduğunu da duyurmuştu.

Haberin Devamı

İLK PROGRAM BELLİ OLDU
Almanca konuşan izleyici kitlesi için ilk olarak uyarlanacak yapım ise spor realite yarışması "Exatlon" olacak.

ALMAN MEDYASI: CESUR BİR HAREKET
Alman BNN Breaking haber sitesi ise dev satın almayı abonelerine “Bunun yalnızca bir anlaşma olmadığı, dünyanın iki en iyi şirketinin bir araya gelmesi” olarak duyurdu ve şu ifadelere yer verdi:

“Bu anlaşma, içeriğin yalnızca tüketildiği değil deneyimlendiği bir geleceğe doğru rota çizen, coğrafi ve kültürel engelleri aşarak en iyi spor ve eğlence içeriklerini küresel bir izleyici kitlesine sunan cesur bir hareket”

Almanya ve Türkiye'nin en iyilerini bir araya getiren bu anlaşmanın kültürler arası köprü oluşturacağı ve içerik üretiminde büyük bir potansiyel yaratacağı ifade edildi.

Yazarlar