Dünyadan Futbol Acun Ilıcalı'dan canlı yayında Emre Belözoğlu itirafı! Shota'nın ayrılık sebebini açıkladı

Acun Ilıcalı'dan canlı yayında Emre Belözoğlu itirafı! Shota'nın ayrılık sebebini açıkladı

08.11.2022 - 21:45 | Son Güncellenme:

Championship ekiplerinden Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı açıklamalarda bulundu. Takımının son durumunu değerlendiren Acun Ilıcalı sezon ortasında Shota Arveladze ile yolların ayrılması hakkında konuştu. Gürcü teknik direktörün ayrılık sebebini açıklayan Acun Ilıcalı canlı yayında Emre Belözoğlu hakkında bir itirafta bulundu.

Acun Ilıcalıdan canlı yayında Emre Belözoğlu itirafı Shotanın ayrılık sebebini açıkladı

Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı suskunluğunu bozdu. Shota Arveladze ile yolların neden ayrıldığını duyuran Acun Ilıcalı, Ryan Babel transferinin son anda gerçekleşmediğini açıkladı. TV100 canlı yayınında sorularını cevaplayan Acun Ilıcalı, Emre Belözoğlu hakkında bir itirafta bulundu.

Haberin Devamı

Championship ekibi Hull City’i satın alma ve sonraki süreçten bahseden Ilıcalı, "Hull City’in taraftar sayısı iki katını aştı. Benden önceki takım sahipleriyle problemler yaşanmış. Açıkçası seyirci küsmüş ve ilişki kopmuş. Benim geldiğim dönem böyle bir dönemdi. Kuzey Avrupa’da herhangi bir takım aldığın zaman hep bir tepkiyle karşılaşıyorsun. Ben bir şekilde şehre kendimi kabul ettirebildim. Tüm dünyayı iki tur dolaşmış biri olarak Avrupa’da ben İngilizlerin bu kadar farklı olduğunu düşünmüyordum. İngilizlerin Türklere karşı bir sempatisi var. İngiliz halkına hayran kaldım. Çok güzel bir misafirperverlik sergiliyorlar. Sokakta boynuma sarılanlar, çak yapanlar… Yürürken halktan aldığım enerji Türkiye ile aynı. Bu nasıl oldu? Onu anlayamıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Acun Ilıcalıdan canlı yayında Emre Belözoğlu itirafı Shotanın ayrılık sebebini açıkladı

Futbolda yaşanan kaos ortamını yorumlayan Acun Ilıcalı, "Biz futbolu niye buralara getirdik anlamıyorum. Futbol üzerine bir kaos yaşanıyor ve neden oluyor anlamıyorum. Yunanistan’da bizimle aynı durumda adamlar bir çözüm bulmuşlar... Sahada bir Danimarkalı geziyor. 'Bu kim?' dedim. 'Hakem' dediler. Bunu da tavsiye ediyorum. Adamlar, büyük takımların maçına yabancı hakem getiriyorlar. Bunu acil tavsiye ediyorum. Elimden geldiğince de dile getireceğim. Ben Fenerbahçeliyim. Fenerbahçe haksız gol atıyorsa, aşırı rahatsız olurum. Ben hiçbir takımın hakkı yenmesin istiyorum" şeklinde konuştu.

Shota Arveladze'nin ayrılık sürecini anlatan Acun Ilıcalı, "Hull City'de Shota, geçen sene gayet başarılı oldu. Bu sene sadece bir fikir ayrılığı yaşadık. Bizim futbol aklımız, teknik oyuncuları transfer etti. Hoca da bu konuda daha defansif düşündü. Bu da bir fikir ayrılığıydı. Hepimiz aynı tarafta olmazsak başarı gelmez. Hull City'de benim aradığım futbol, şu an Fenerbahçe'nin oynadığı futbol zaten. Getirdiğimiz futbolcular, bu futbolu oynamak için geldiler" diye konuştu.

Emre Belözoğlu'nun Hull City'de teknik direktör olarak görmek istediğinin altını çizen Acun Ilıcalı, "Kafamda hep bir Emre Belözoğlu vardı. Emre'nin futbola olan konsantrasyonu, yeni jenerasyon ve ofansif futbolu... Hep beni etkilemişti. Liam Rosenior'yi buldum, İngiliz Emre Belözoğlu. İnanılmaz donanımlı bir adam" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Acun Ilıcalıdan canlı yayında Emre Belözoğlu itirafı Shotanın ayrılık sebebini açıkladı

Championship'in zorluğundan bahseden Acun Ilıcalı, "Premier Lig'e hemen çıkacağız demedim. Dünyanın en zor ligi. Her maç üç ihtimalli. Maçlardan önce bizi favori gösteriyorlar mı, göstermiyorlar mı ona bakıyorum. Her maç üç ihtimalli gözüküyor. 'Bu ligden hemen Premier Lig'e çıkarırım' diye bir sözüm yok. Şimdiye kadar başaramadığım hiçbir şey olmadı. Allah bunu bana nasip etti. Belki ileride olmayabilir. Ama Premier Lig'e çıkabileceğimize inanıyorum. Hoca getirdik. Hocanın ilk raporu "Çok kaliteli bir takımız, ben şaşkınım" dedi. Şu anda puan tabelasında alt sıralardayız, ancak iki maç üst üste galibiyetle üst sıralara çıkabiliriz. Bu sene alışma ligimiz olur, seneye daha başarılı olur" diye konuştu.

Galatasaray'dan Ryan Babel ile Trabzonspor'dan Jean Evrard Kouassi'yi transfer etmek istediğini ancak gerçekleşmediğini belirten Acun Ilıcalı şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Ben Galatasaray'dan da futbolcu alıyordum. Son dakika kendisi gelmek istemedi. Trabzonspor'dan Kouassi'yi istedik. Son gün bizim geç kalmamızdan dolayı işlemler yetişmedi. Ben Beşiktaş'tan da futbolcu istedim. Babel'i alıyordum. Galatasaray'ın hocası değişti. Yeni hoca Babel'i oynatacağım dedi. Sevgili başkanla o zaman konuştuk. Teklifimizi yaptık. Sıcak baktılar."

Türkiye’nin en başarılı teknik direktörü bence Jesus diyen Acun Ilıcalı, "Fenerbahçe şu anda kadro derinliği olarak çok zengin. Alex dönemi dışında hayatım boyunca gördüğüm en derin kadro, bu sezonki kadro. Fenerbahçe’nin şu anki durumunu Galatasaray’ın geçmiş yıllardaki Avrupa havasına benzetiyorum" sözleriyle sarı-lacivertlileri övdü.

Acun Ilıcalı, Fenerbahçe'nin genç futbolcu Arda Güler hakkında da olumlu görüşlerde bulunarak, "Bizim on yılda bir yıldızlarımız çıkıyor. Sanki sıra Arda'da" dedi.