İngiltere Premier Lig Acun Ilıcalı'dan Hull City'ye Süper Lig'den 3 yıldız birden! Shota onları istedi

Acun Ilıcalı'dan Hull City'ye Süper Lig'den 3 yıldız birden! Shota onları istedi

29.03.2022 - 09:51 | Son Güncellenme:

Son dakika haberi... Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City gelecek sezon planlarını Süper Lig üzerine kurdu. İngiliz basınında çıkan haberlerde, Shota Arveladze'nin takımının Süper Lig'den üç oyuncuyu kadrosuna katmak istediği yer aldı. Öte yandan Şota Arvaledze, Hull City süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Acun Ilıcalıdan Hull Cityye Süper Ligden 3 yıldız birden Shota onları istedi

İngiltere Championship'te küme düşme korkusunu hissetmeye başlayan Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, gelecek sezon için kadro çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

 İngiliz basını, Acun Ilıcalı'nın biri Galatasaray ve biri Fenerbahçe'den olmak üzere Süper Lig'de forma giyen 3 önemli ismi kadrosuna katmak istediğini yazdı. Hull Live ve The72'de yer alan habere göre Hull City sürpriz transferleri arka arkaya patlatacak.

SHOTA'NIN TRANSFERLERİ YAPILACAK

Championship'te topladığı 41 puanla 20. sırada yer alan Hull City, teknik direktör Shota Arveladze'nin talepleri doğrultusunda transferleri bitirecek. İngiliz ekibi sezon başında Fenerbahçe'den Allahyar Sayyadmanesh'i satın alma opsiyonlu kiralık olarak transfer etmişti.

HULL CİTY'DE İLK HEDEF RYAN BABEL

İngiliz ekibinin hedeflerinden biri Galatasaray ile sözleşmesi bitecek olan Ryan Babel. Geçmişte Liverpool ve Fulham formalarıyla Premier Lig'de top koşturan 35 yaşındaki futbolcuyla Ocak ayında da temas kurulduğu ve yaz döneminde adının yeniden gündeme geleceği vurgulandı.

Haberin Devamı

Acun Ilıcalıdan Hull Cityye Süper Ligden 3 yıldız birden Shota onları istedi

20 MAÇTA 2 GOL KAYDETTİ
35 yaşındaki yıldız bu sezon Galatasaray formasıyla tüm kulvarlarda 20 maça çıktı ve 2 gol kaydetti.

İngiltere'de daha önce Liverpool ve Fulham'da top koşturan Babel kariyeri boyunca 2 Eredivisie şampiyonluğu, 1 Hollanda Kupası, 1 Türkiye ligi şampiyonluğu ve 1 Türkiye Süper Kupası kazandı.

SHOTA, ZAJC'TAN VAZGEÇMİYOR

Haberde ayrıca ara transfer döneminde adı Hull City ile anılan bir başka futbolcu Miha Zajc'a da yer verildi. Fenerbahçe'de son olarak Trabzonspor maçında yıldızlaşan Miha Zajc'a Hull City'nin ilgisi sürüyor. İngiliz kulübü devre arasında da Sloven yıldız için hamle yapmış ancak anlaşma sağlanamamıştı.

Öte yandan başarılı oyuncuya Igor Tudor'un çalıştırdığı Hellas Verona da talip oldu. Sezon sonunda Zajc için teklilerin gelmesi beklenirken yönetimin 2023'e kadar sözleşmesi bulunan futbolcudan yüksek bir bonservis geliri beklentisi var.

Acun Ilıcalıdan Hull Cityye Süper Ligden 3 yıldız birden Shota onları istedi

22 MAÇTA 6 GOL

Zajc, bu sezon Fenerbahçe formasıyla çıktığı 22 Süper Lig maçında 6 kez ağları havalandırdı.

BEDAVAYA ADAMA TRAORE

Hull City ayrıca Atakaş Hatayspor'un Malili yıldızı Adama Traore'yle de ilgileniyor. 26 yaşındaki orta saha oyuncusu sezon sonunda serbest kalacak. Hull City oyuncuyu bedelsiz olarak kadrosuna katmak istiyor. 

Haberin Devamı

Acun Ilıcalıdan Hull Cityye Süper Ligden 3 yıldız birden Shota onları istedi

17 MAÇTA 1 GOL, 3 ASİST

Kariyeri boyunca Monaco Lille, Rio Ave, Metz ve Cercle Brugge gibi kulüplerin formasını giyen Traore bu sezon çıktığı 17 lig maçında 1 gol atıp 3 asist yaptı.

ŞOTA: "ACUN'A YARDIM ETMEK HARİKA"

İngiltere Championship takımlarından Hull City'nin teknik direktörlüğünü yapan Şota Arvaledze, Sporx'e özel açıklamalarda bulundu.

Kısa süre önce Acun Ilıcalı'nın satın aldığı Hull City'nin teknik direktörü olan ve Türkiye'de de önemli işlerin altına imza atan tecrübeli isim Şota Arveladze, takımın durumu, hedefleri ve Süper Lig şampiyonluk yarışı hakkında konuştu.

Hull City'nin başına kolay bir zamanda geçmediğini belirten Şota Arveladze, gereken puanları toplayarak bu sezonu iyi bir yerde bitireceklerine inandığını ifade etti.

Şota Arveladze, Süper Lig ile ilgili olarak Trabzonspor'un şampiyon olmasını beklediğini söyledi.

Acun Ilıcalıdan Hull Cityye Süper Ligden 3 yıldız birden Shota onları istedi

"TRABZONSPOR ADINA MUTLUYUM"

Trabzonspor adına çok mutlu olduğunu belirten Şota; "Trabzonspor adına çok mutluyum. Tüm Trabzon şehrinin bu özel kupayı gerçekten geri kazanmasını bekliyorum." dedi.

Haberin Devamı

"GEREKENİ YAPACAĞIZ"

Hull City'yi zor bir dönemde devralan takımın ligde kalması anlamda adeta savaşan Şota; "Hull City'nin başına kolay bir zamanda geçmedim. Ama sahip olduğumuz oyuncular ve kadromuzla kulübün tüm ihtiyaçlarını gidereceğiz ve gereken puanları toplayacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"ACUN'A YARDIM ETMEK HARİKA"

Hull City'nin yeni sahibi Acun Ilıcalı hakkında da konuşan Şota; "Acun Ilıcalı'nın İngiltere macerasında ve bu yeni mücadelesinde onunla beraber olmak ve Acun'a yardım etmek gerçekten harika. Burada yapılacak daha çok şey var. Acun ile birlikte Hull City istediği yere ulaşacaktır." açıklamasını yaptı.

"PREMİER LİG'E ÇIKARTMAK İSTİYORUM"

49 yaşındaki Gürcü teknik adam, "Takım olarak iyi şartlarımız var. Bu sezonu en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Sonrasında Premier Lig'e çıkmak istiyoruz. Acun Ilıcalı ile birlikte planlamalar yapıyoruz. Tek hedefim, hayalim Premier Lig'e bu takımı çıkarmak" dedi.

Haberin Devamı

ŞOTA İLE SORU CEVAP

- Neden Hull City?

İngiltere'de çalışmayı seviyorum.

-Türk Futbolu hakkında neler söylersin?

Türk futbolunu yönetenler Türk Futbolunu daha iyi hale getirmek için çalışıyorlar. Ben böyle düşünüyorum.

- Türkiye'de beğendiğin oyuncular ve takımlar hangileri?

Türkiye'de tek bir oyuncu üzerinden yorum yapmam elbette biraz zor ama. Trabzonspor ile VavaCarsa Fatih Karagümrük oyuncularını seviyorum.

Frank Lampard'ın Hull City'e Attığı Serbest Vuruş Golü