Fenerbahçe Fenerbahçeli yıldız için övgü dolu sözler: Ustalık yapışmış bırakmıyor!

Fenerbahçeli yıldız için övgü dolu sözler: Ustalık yapışmış bırakmıyor!

04.04.2024 - 07:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Süper Lig'in 31. haftasında konuk ettiği Adana Demirspor'u 4-2 mağlup ederek lider Galatasaray'ı yakından takibini sürdürdü. Spor yazarları 6 golün atıldığı, seyir açısından zevkli maçı yorumladı.

Fenerbahçeli yıldız için övgü dolu sözler: Ustalık yapışmış bırakmıyor

Titanic’ten ince nağmeler! / Ercan Güven - Milliyet

Haberin Devamı

Artık sahadakileri teknik, taktik, performans terazisine koymanın, Titanic batarken keman çalmayı sürdüren Wallace Hartley’i “acaba doğru notaya mı basıyordu” diye sorgulamaktan bir farkı yoktur.
Yöneticiler filikada küreklere yapışmış “amiyane” kavganın hakkını veriyor. Futbolu buz dağına bindirmiş kaptandan “glu glu” sesi bile duyulmuyor. Kurullar, hakemler çoktan batmış.

Haberin Devamı

“Can pazarı” yaşanıyor futbolda. Şaka değil… Futbolcular maça “top” değil “obüs” ile çıkacak neredeyse!
Futbol bunun neresinde? Samandıra’daki sabah toplantısında “cezalımsı” olan Oosterwolde ile kaleci İrfan Can akşam takımdaysa, varın siz hesaplayın futboldaki tepeden tırnağa karambolü.
Fenerbahçe’nin Kadıköy maçlarındaki son dönem paniklerini hesaplarsanız uzun haftaların en iyi başlangıcını yaptığı maçta -en azından ilk yarının skoru- oyunuyla hiç de orantılı olmadı.
Bir devrede on gol pozisyonuna girip iki şutu direkten dönen Fenerbahçe öne geçtikten sonra kaleci İrfan Can’ın “özgüveni” aşıp “ukalalık” sınırlarına giren fahiş hatası ve Balotelli’ye asist yapması ile şoke oldu. İkinci yarı aynı Balotelli’nin müthiş serbest vuruşunu doksandan çıkarmasaydı bir daha kaleyi kolay kolay göremezdi İrfan
Gol atınca rakip umutlandı ve umudu 70. dakikada kaleci Vedat’ı önde gören Tadic’in tüm yarı sahayı albatros gibi uçarak aşırdığı eşine zor rastlanır golle bile kırılmadı.

Haberin Devamı

Fenerbahçeli yıldız için övgü dolu sözler: Ustalık yapışmış bırakmıyor

İlk yarıya dönersek, Adana Demirspor, çok iyi oynamasa da beraberliğin morali ile Fenerbahçe’nin üzerine gelirken arkada bıraktığı büyük boşlukları Fred ve İsmail'in yokluğunda Zajc- Krunic orta sahasıyla yeterince kullanamadığı gibi, son vuruşlarda isabet oranı da yerlerdeydi.
Adana Demirspor ikinci yarıya sakatlanan kalecisi Mahammadiliyev’i çıkarıp, ayağı ondan da kötü olan Vedat’ı alarak başladı ki, İrfan Can’ın hazırlayıp gole konsantre Dzeko’nun attığı usta işi gol, o kötü ayaktan taca giden top ve atik top toplayıcı çocuk sayesinde oluştu. Yahu top toplayıcı çocuk futbolu çözmüş, hakemlerimiz çözemiyor!
Gol atmak için çıldıran ikinci Fenerbahçeli ise Szymanski idi. Her topu denedi. Çok istedi. Ama üçüncü gol pek de oyunda gözükmeyen Tadic’dendi. Ustalığın yapıştığı futbolcuyu bırakmama gibi bir huyu var ne mutlu ki.
Maçın bitmesine on dakika kala skor 3-2 olmuşken İrfan Can’ın yerine giren Serdar Dursun’un golü bile Adana Demirspor’a pes ettirmedi ki, sadece kazanana değil, bravo konuk takıma da…
Sonuçta futbol Titanic gibi derinlere gömülmeden birkaç güzel nağme duyduysak ne mutlu bizlere.

Haberin Devamı

Fenerbahçeli yıldız için övgü dolu sözler: Ustalık yapışmış bırakmıyor

Artık sahada kalmalı / Burcu Kapu - Milliyet

Son günlerde ana gündemi Adana Demirspor maçından çok farklı olan Fenerbahçe’de dün sahaya çıkan futbolcular iştahlı bir şekilde maça başladı. İlk dakikalarda rakip kaleyi yoklayan şutlarında isabeti tutturabilmiş olsalar ilk yarıda tek gol değil gollerden bahsedebilirdik. Peki bu iştaha rağmen devre arasına nasıl 1-1’lik skorla gitti sarı lacivertliler?
Öncelikle İsmail Hoca’nın kalede İrfan Can tercihine bir soru işareti bırakmak lazım. Yedek kulübesinde üç stoperden ikisi dışında yabancısının olmadığı durumda tercihin hamle anında yabancı kuralına takılmamak olduğu aşikar. Peki o zaman neden İrfan Can sorusunun cevabını sadece İsmail Hoca biliyor ve bu tercih Adana Demirspor’a bir gol hediyesiyle sonuçlandı.
Dönelim eksiklerle sahaya çıkan Fenerbahçe’ye. Fred’in halen dönememesi, İsmail ve Mert Hakan’ın son dakika yoklukları merkezde uyumsuzluk ortaya çıkardı. Atak başlangıçlarında ortaya çıkan uyumsuzluk Dzeko’nun daha fazla enerji harcamasına, daha çok derine gelmesine sebep oldu, özellikle de ilk yarıda. Ama oyununun karşılığını da tabelada aldı. Ardından Tadic’in akıl ve yeteneğiyle birleştirdiği muhteşem golü, Serdar’ın hem hiç şaşırtmayan hava topu kabiliyeti hem yüksek pozisyon bilgisi sayesinde dün dört gol ile geceyi kapattı sarı lacivertliler.
Adana Demirsporlu oyuncuların bıraktığı izlenim ise bir organizasyon, plandan ziyade oyunda tek planlarının topu alınca koşmaları olması. İkili mücadelelerde, pas zinciri oluşturmada bu kadar zayıf bir görüntü çizmenin, kompakt görüntü çizememenin bedelini ise dönüş yolunda konuşmuşlardır
Son 7 haftaya girerken Fenerbahçe şampiyonluk için tek bir plana ihtiyaç duyuyor, sadece sahada kalmak. Saha dışını konuşmaya devam ettikçe teknik heyetin de oyuncuların da bundan etkilenmemesi imkansız. Ve dün gece galibiyete rağmen sorulması gereken bir soru var: Fenerbahçe’de neden bu kadar çok sakat oyuncu var?

Haberin Devamı

Taç deyip geçmemeli / Serkan Akcan - Fanatik

Top orta saha çizgisine yakın yerden taca çıktığında İrfan Can Kahveci’nin topu, top toplayıcı çocuktan alıp Adana Demirspor savunmasının arkasına uzun atması Fenerbahçe adına maçı çözen hücum seti olarak kayıtlara geçti. Pratik zekanın oyun yorumuyla harmanlandığı hızlı bir taç organizasyonu Dzeko’nun golüyle sonuçlandığında maçın senaryosu İrfan ve takım arkadaşları için netleşmeye başlamıştı. Taç deyip geçmemek gerek. Bir taç dün gece Fenerbahçe’nin maçı kazanmasının önünü açan en önemli hücum setine dönüştü. Szymanski, Polonya Milli Takımı’nı EURO 2024’e taşımanın moraliyle Kadıköy’de fırtınayı başlatan oyuncuydu. İlk yarıda Adana Demirspor ceza sahasına topla çok rahat girdi, pozisyon buldu, Fenerbahçe’yi kaleye taşıyan isimdi. Ne var ki, Fenerbahçe golü erken bulmasına rağmen kalecisi İrfan Can Eğribayat’ın yaptığı basit bir hata sonucu tabela üstünlüğünü çabuk yitirdi. Her çiçek her toprakta yetişmez derler, Serdar Dursun için bu geçerli olsa gerek.

Büyük liderlik

Kötü geçen Fatih Karagümrük döneminin ardından yeniden katıldığı Fenerbahçe’de oyuna girdiği Çaykur Rizespor maçını çeviren oyuncu olan Serdar dün gece girer girmez kendi frikiğini kazandı, sonra onu kafayla gole çevirdi ve maçı 4-2’ye taşıyarak takımını rahatlattı. Tadic’in temposu, Ajax döneminin gerisinde olabilir ama klası hala aynı seviyede. Maçı 2-1’e getirmelerine rağmen baskı yedikleri bir dönemde Demirspor kalecisinin çıkmasını değerlendirip orta sahadan klas bir gol atan Tadic büyük liderliğine devam ediyor. Fenerbahçe zor bir süreçte stresli bir maçı kazandı ve 7 haftalık final serisinde geri sayımını sürdürdü.