Adana Demirspor Adana Demirspor'da 46 yıl sonra bir ilk! Vincenzo Montella damgası

Adana Demirspor'da 46 yıl sonra bir ilk! Vincenzo Montella damgası

15.04.2023 - 18:30 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Adana Demirspor, kendi sahasında Kasımpaşa'yı konuk etti. Gollerin yağmur gibi geldiği müsabakada Adana Demirspor, 46 yıl sonra bir ilki başardı.

Adana Demirsporda 46 yıl sonra bir ilk Vincenzo Montella damgası

Adana Demirspor, Süper Lig'in 29. haftasında Kasımpaşa ile kozlarını paylaştı. Müsabaka Yeni Adana Stadyumu'nda oynandı. Kritik maçta goller adeta yağmur oldu yağdı. Öte yandan Adana Demirspor, 46 yıl sonra bir ilke imza attı.

Haberin Devamı

Vincenzo Montella yönetimindeki Adana Demirspor, Kasımpaşa karşısına şu ilk 11'le çıktı: Ertaç, Svensson, Morel, Semih, Rodrigues, Stambouli, Ndiaye, Yusuf Sarı, Akintola, Belhanda, Cherif Ndiaye.

TOP ÇİZGİDEN ÇIKTI

11. dakikada Adana Demirspor'da Akintola, Rodrigues'in pasında ceza sahası sol çaprazdan kaleye vurdu, kaleciden geçen topu Djilobodji çizgiden çıkardı.

GOL PERDESİ AÇILDI

Karşılaşmanın 18. dakikasında Adana Demirspor öne geçti. Hızlı hücumda Yusuf Sarı'nın pasını sol çaprazda kontrol eden Akintola, kalecinin sağına tam köşeye vurarak topu ağlara gönderdi.

Adana Demirsporda 46 yıl sonra bir ilk Vincenzo Montella damgası

BİR GOL DAHA

Müsabakanın 21. dakikasında N'diaye, ceza sahasında rakibine çalım denedi ama savunma ayak koydu. Top Akintola'nın önünde kaldı ve tecrübeli futbolcu kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi.

Haberin Devamı

YUSUF SARI SAHNEYE ÇIKTI

Adana Demirspor, Yusuf Sarı ile farkı 3'e çıkardı. Maçın 27. dakikasında Kasımpaşa çıkarken top kaybetti ve Cherif Ndiaye'nin pasını Yusuf Sarı ceza sahası sağ çaprazından kontrol etti. Sola doğru hareketlenen Yusuf'un şutu, kaleci Günay'ın sağından ağlarla buluştu.

Adana Demirsporda 46 yıl sonra bir ilk Vincenzo Montella damgası

PENALTI VAR'DAN DÖNDÜ

68. dakikada Koita, sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ve Rodrigues'in müdahalesi ile yerde kalına maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi.

Maçın hakemi penaltı kararından sonra VAR incelemesi için monitöre geldi ve daha sonra pozisyonda ofsayt olduğu tespit edildi ve penaltı iptal edildi. 

GOLLER YAĞMUR GİBİ GELİYOR

80. dakikada Emre Akbaba'nın pasını ceza sahası sağ çaprazından kontrol eden Cherif Ndiaye, uzak köşeye sert vurarak topu ağlara gönderdi.

PENALTI KARARI VE BİR GOL DAHA

89. dakikada karşılaşmanın hakemi, Morel'in pozisyonunu VAR'da inceledi ve kararını değiştirecek penaltıyı işaret etti. Penaltıda topun başına geçen Belhanda, kalecinin sağına doğru vurarak topu ağlara gönderdi.

46 YIL SONRA BİR İLK

Kasımpaşa'yı 5-0 yenen Adana Demirspor, Opta'nın verilerine göre sahasındaki yenilgisizlik rekorunu egale etti. Mavi-lacivertliler, Süper Lig'de sahasındaki son 15 maçını kaybetmedi.

Adana Demirspor, bir önceki serisini 1976-77 sezonunda kırmıştı.

Haberin Devamı

Adana Demirsporda 46 yıl sonra bir ilk Vincenzo Montella damgası