Diğer "Adı finalse başka oluyor"

"Adı finalse başka oluyor"

01.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eczacıbaşı Vitra Kadın Voleybol Takımı'nın kaptanı Neslihan Demir, mücadele ettikleri her kulvarda kupalara talip olduklarını söyledi.

Adı finalse başka oluyor

ERKAN AYRAÇ - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda üst üste 2. kez zirveye çıkan turuncu-beyazlıların tecrübeli ismi Neslihan Demir, Pomi ile çok zorlu bir maç oynadıklarının altını çizdi, “Gruplarda rakibimize set vermedik. Ama maçın adı final olunca başka oluyor” dedi.

Manila’da İtalyan temsilcisi Pomi’yi yenerek Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda zirveye çıkan Eczacıbaşı Vitra Kadın Voleybol Takımı’nın kaptanı Neslihan Demir, hem büyük başarıyı hem de yeni sezonu MİLLİYET için değerlendirdi.

Finaldeki son servislerin herkesin aklında. Şampiyonluğu değerlendirebilir misin?
Pomi’yi gruplarda set vermeden mağlup etmiştik. Ancak ikinci müsabakanın adı ‘final’ olunca çok farklı bir karşılaşma oldu. Bu yüzden biraz zorlandık ve 5. sete uzadı mücadele. Hepimiz tabii ki kazanmak istiyorduk. Takımdaki herkes üzerine düşeni yaptı.

Haberin Devamı

Daha ligin başındayken bu kupanın alınması ve takıma ‘dream team’ denmesi gelecek adına sizi korkutmuyor mu?
Bize ‘dream team’ diyebilirler ama biz buna inanmıyoruz. Çünkü biz her geçen gün oyunumuzun performansımızın üzerine bir şeyler koymak istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Bir maça çıkıp kazanmak için oynamanız gerekiyor. Dünyanın en iyi kadrosuna sahip olabilirsiniz ama oynamazsanız herkes sizi yenebilir. Biz buna inanıyoruz. Bu yüzden de hergün daha fazla takım oyununu benimsemeye ve bunun üzerine koymayı amaçlıyoruz.

Çok yoğun bir tempoya girildi. Kendinizi bu yoğunluğa nasıl motive ediyorsunuz?
Çok zorlu rakiplerimiz var. Çalışmaya devam etmeliyiz. Çünkü Eczacıbaşı Vitra için ikincilik hiçbir zaman başarı değildir. Mücadele ettiğimiz her yerdeki kupaları istiyoruz. Ve bunun için de elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz.

Tecrübeli bir sporcu olarak takımın gençlerine nasıl yardımcı oluyorsun?
Zaman zaman bu değişiyor. Onlar bir şey soruyorlar ya da ben bir şey gördüğümde onları uyarıyorum. Takım olarak çok iyi bir yardımlaşma var aramızda.

‘Rekabet çok doğal’

Vakıfbank ile aranızda bu sezon kıyasıya bir rekabet olacak. Bu size nasıl yansıyacak?
Vakıfbank da çok güçlü bir takım. Onların da sayısız başarısı var, hem ligde hem de uluslararası alanda. Bu yüzden aramızda bir rekabetin olması çok doğal. Sezon sonuna kadar psikolojisini ve fiziğini güçlü tutan takım şampiyon olacaktır.

Haberin Devamı

‘Takımları tanıyoruz’

Şampiyonlar Ligi start alacak. Oradaki rakipleriniz nasıl sizce?
Şampiyonlar Ligi’nde de elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Yoğun bir maraton olacak. Burada da Vakıfbank ile aynı grupta olacağız. Uzun senelerdir bu arenada mücadele ediyoruz. Bildiğimiz kadrolar, bildiğimiz takımlar. Ama tabii ki Şampiyonlar Ligi’nde de önce final-four’a kalıp ardından da kupayı kaldırmak istiyoruz.

‘Burada bırakacağım’

Hâlâ bir yurtdışı hedefin var mı yoksa Eczacıbaşı’nda devam mı?
Artık yurtdışına gitme gibi bir düşüncem yok. Eczacıbaşı Vitra’da devam edeceğim. Bir iki sene daha devam etmeyi düşünüyorum. Voleybolu bıraktıktan sonraki planlarımı ise şu anda düşünmüyorum.

‘En çok talep voleybola’

Kulüplerde alt yapılara gereken önemin verildiğini düşünüyor musun?
Bence veriliyor. Çünkü baktığınız zaman en çok lisanslı sporcuya sahip branş voleybol. Önem veriliyor ki bu kadar talep var. Bizim spor okullarımız adeta dolup taşıyor. Bu da zamanla Türk voleyboluna olumlu bir şekilde yansıyacaktır.

Haberin Devamı

‘Barbolini bir lider’

Barbolini gerçekten çok tecrübeli. Onun size etkisi nedir?
Gerçekten kariyeri inanılmaz bir antröner. Her şeyi kazanmış bir antrenör. Saygımız çok büyük ona. Saygının yanında çok da seviyoruz. Bizim takımımızı takım yapan bence birinci etken Barbolini’dir.

‘Neslihan’a ihtiyacımız var’

Büyük başarıyı değerlendiren Antrenör Massimo Barbolini de kulübün 50. yılında elde ettikleri ilk kupanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Eczacıbaşı’nın eski takımı Pomi Casalmaggiore’yi yenerek şampiyon olmasına değinen Barbolini, “Kupayı kime karşı kazandığımız önemli değil. Benim için önemli olan kazanıyor olmak” diye konuştu.

Final maçının son setindeki oyunuyla galibiyette rol oynayan Neslihan Demir’in performansını da değerlendiren tecrübeli çalıştırıcı, “Herkesin bildiği gibi Neslihan, Türk tarihinin en güçlü voleybolcusudur. Bizim kulübümüz için de önemli olduğunu ve kendisine her zaman ihtiyaç duyacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Şampiyonlar en yüksekte

Dünya kadın voleybolunun zirvesine üst üste çıkan ilk kulüp olarak büyük bir başarıya imza atan Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı oyuncuları, Kanyon’un zirvesinde poz verdi. Oyuncuların fotoğraf çekimleri sosyal medyada da yankı buldu. Özellikle yabancı isimler İstanbul’a yüksekten bakmanın keyfini doyasıya çıkardıklarını söylediler.

Adı finalse başka oluyor