Fenerbahçe AEK Larnaca - Fenerbahçe maçı sonrası açıkladı: Patronun kim olduğunu gösterdi

AEK Larnaca - Fenerbahçe maçı sonrası açıkladı: Patronun kim olduğunu gösterdi

14.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'nde AEK Larnaca'ya konuk olan Fenerbahçe rakibini 2-1'lik skorla devirerek gruptan çıkmayı garantiledi. Sarı-lacivertlilerin AEK Larnaca'yı mağlup ettiği mücadeleyi spor yazarları değerlendirdi.

AEK Larnaca - Fenerbahçe maçı sonrası açıkladı: Patronun kim olduğunu gösterdi

AEK Larnaca, UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe taraftarlarının büyük ilgi gösterdiği müsabaka sarı-lacivertlilerin galibiyetiyle tamamlandı. Spor yazarları, AEK Larnaca - Fenerbahçe karşılaşmasını değerlendirdi. Usta kalem, sarı-lacivertlilerdeki penaltı sorununa değindi.

Haberin Devamı

İşte AEK Larnaca - Fenerbahçe maçı sonrası yapılan değerlendirmeler...

ZOR AMA TEMİZ!.. - ERCAN GÜVEN (MİLLİYET)

"Güney Kıbrıs’taki mücadele zor oldu ama temiz oldu… AEK Larnaca’yı “iki gollü fiks menüye” bağlayan Fenerbahçe, penaltıdan bir gol yese de deplasmanda kazandı ve gruptan çıkmayı garantileyip grup liderliğinin başat ve en kuvvetli adayı oldu.

Rotasyonu hastalık ve sakatlıklarla yıpranan Jesus’un Kıbrıs sürprizi Arda’yı ilk on birde başlatmasıydı ki, henüz 50 saniyedeki şutunu Piric’in zorlukla çeldiği genç futbolcu, aralıklarla da olsa oyun aklı ile üstün tekniğini ortaya koyarak verdiği anahtar paslarla Larnaca’nın savunmayı sağlam tutup öne daha az çıkmasını sağladı. Savunmasını bile geliştirmişti “uçan delikanlı Arda”!..

Haberin Devamı

AEK Larnaca - Fenerbahçe maçı sonrası açıkladı: Patronun kim olduğunu gösterdi

Bu önemliydi… Çünkü kaybedecek bir şeyi kalmayan Larnaca’nın sıkı savunmadan vazgeçip kendi sahasında kazanmaya çalışacağı belliydi.
İkinci sürpriz ise iki maçtır bek oynayan Lincoln’ün gerçek yeri orta sahaya çekilmesi ve iyi şutörlüğünü gösterecek fırsatlar bulmasıydı.
Sert, agresif oynayan, Fenerbahçe hücumlarında 4-5-1 dizilip topun arkasına geçen Larnaka, ne yapsa Fenerbahçe ile arasındaki kalite farkını kapatamadı maç boyu. İkinci yarıdaki kısa bir süre dışında maça üstün başlayan Fenerbahçe 95 dakikayı üstün tamamladı.
Larnaca takımı beraberlik golünü bulabildi ama o da Altay’ın zamanlama hatasıyla meydana gelen penaltıydı. Zaten morali bozuk Altay’a etkisi ne olacak orası meçhul. Fenerbahçe taraftarının şefkatine şiddetle ihtiyacı var Altay’ın!

AEK Larnaca - Fenerbahçe maçı sonrası açıkladı: Patronun kim olduğunu gösterdi

Daha önce Fenerbahçe’nin attığı gol ise kanat hücumunda sıfıra inen Alioski’nin şahane asistini çok iyi tamamlayan Pedro’dandı. Pedro bu golden başka bitiricilik adına bir şey yapmadı çıkana kadar ama oyun zekası ve tecrübesiyle forveti güçlendiren adamdı.
Beraberlik golünden sonra Fenerbahçe ateşlendi adeta… Savunmayı yine santraya kadar çekti ve önde baskıyla top kazanıp Larnaca kalesini zorlamaya başladı. Ancak kısa sürdü ve Fenerbahçe takımı hamle yapması için gözünü Jesus’a dikti.

Ağırdan aldı Jesus… Maçın bitmesine yirmi dakika kala Arda, Alioski ve Pedro’yu çıkaran Hoca, Osayi’i sağa alıp Ferdi’yi sola çekti. Batshuayi nokta santrfor oldu, Valencia Arda’nın yerini aldı. Yani Larnaca’nın gol arayışlarını Larnaca kalesinde gol arayarak durdurma yolunu seçti Jesus.
Dört dörtlük hamleydi. Ardından Lincoln’ün yerine Crespo’yu alarak orta alanı sağlama alıp güçlendirdi.
Ve Valencia ile Osayi’nin kanatlardan bindirmesi sonuç verdi. Bir süre Larnaca’nın üstün götürdüğü oyun tersine döndü. Osayi’nin sıfırdan yolladığı top Larnaca savunmasının eli ile penaltı, Batshuayi’nin kullanmasıyla gol oldu Fenerbahçe yine öne geçti. Hemen ardından Valencia’nın uzaktan şutu skoru üçleyemedi ama rakibe sahadaki patronun kim olduğunu gösterdi. Larnaca dağıldı.

Haberin Devamı

AEK Larnaca - Fenerbahçe maçı sonrası açıkladı: Patronun kim olduğunu gösterdi

Maçın normal süresi biterken Rossi’nin aldığı ikinci Fenerbahçe penaltısı “klasik” Valencia tarzında kaleciye teslim edilince Fenerbahçe uzatma dakikalarını endişeyle geçirdi ama kazanmayı bildi. Valencia’ya da bir “penaltı terapisi” lazım belki. Artık sıra Kadıköy’de Rennes’i devirip grubu lider bitirerek UEFA Avrupa Ligi’nde ilk 16’ya bir tur eksik oynayarak girmekte.

Haberin Devamı

ALTAY ZORLAŞTIRDI - ERMAN ÖZGÜR (FANATİK)

"Fenerbahçe 5. dakikada Altay'ın kurtardığı şuttan sonra tabir-i caizse sazı eline aldı. Topu Larnaka'ya göstermeyen, sahanın her alanında yardımlaşmayı başaran ve her şeyden önemlisi oyun disiplinine sadık kalan Fenerbahçe, işin hücum kısmında da gole yakın bir ilk yarı oynadı. Rossi'nin başlattığı, Alioski'nin gözü kapalı asist yaptığı ve Pedro'nun bitirdiği pozisyonda da golü yapıp ilk yarıda oynadığı iyi oyunu taçlandırdı. Larnaka'nın direnç gösterebilmesi için aradığı ışığı ise son maçların formsuz ama alternatifsiz ismi Altay, 2. yarının başında yakıverdi. Hatalı çıkışı ve yaptığı penaltı ile çok rahat geçmeye aday maçı bir anda yediği golle zorlaştırdı. Larnaka oyun olarak da maça ortak oldu. Jesus hemen Valencia, Osai-Samuel ve Batshuayi ile müdahaleyi yaptı.

AEK Larnaca - Fenerbahçe maçı sonrası açıkladı: Patronun kim olduğunu gösterdi

'ALKIŞLAR ARDA'YA'

Yangın tüpünün ateşe tutulması misali Osai-Samuel penaltıyı yaptırdı. Batshuayi golü atarak işi bitirdi. Fenerbahçe, Altay'ın heyecan kattığı aslında kolay maçı yine de kazanmayı başardı. Maçın benim için en önemli ayrıntılarından biri Arda Güler'in maça 11 başlamasıydı. Altay hatayı yapmasa bana göre maçı da tamamlayabilirdi. Oyunda kaldığı süre içinde topu kolay kaybetmeyen, pas trafiğinde ve bire birde klas hareketler yapan Arda Güler gelişimi için önemli olan top kazanma konusunda da iyi bir akşam geçirdi. Ancak en önemli detay Fenerbahçe'nin bu galibiyetle gruptan çıkmayı başarmış olmasıydı." 

Haberin Devamı

KOLAY MAÇ ZOR KAZANILDI - FAİK ÇETİNER (FANATİK)

"Fenerbahçe’de artık kimin oynadığı önemli değil. Jesus için mühim olan sahaya çıkanların onun dediklerini yapıp yapmamaları. Portekizli hoca, Karagümrük maçının yorgunlarını (Crespo, Osayi, Emre, İrfan Can, Valencia) yanına oturtup maça ArdaGüler sürprizi ile başladı.

Maçtaki performansı ile de tartışmalara noktayı koydu, 'Benilk11oynarım' dedi. Oyun planı ezberlenmiş gibiydi. 3’lüsavunma, kanatlar defans ağırlıklı Ferdi ve Alioski’ye teslim edilmişti. Önde baskı ile Larnaka ilk yarıda nefes alamadı. Kaleye attıkları tek şut vardı. Fenerbahçe maçı adeta tek kaleye çevirdi. Alioski’nin asistini, Pedro şık bir vuruşla ağlara gönderince maç çabuk kopar dedik.

AEK Larnaca - Fenerbahçe maçı sonrası açıkladı: Patronun kim olduğunu gösterdi

Jesus her zaman olduğu gibi devre arası hamle yapmadı. Çünkü maçta bir tehlike görmemişti. Ama hoca ikinci yarı başında Altay’ın, Karagümrük maçında Borini’ye yaptığı kopya penaltıyı hesaba katmamıştı. Rakip auta çıkarken, Altay yine yere yatıp penaltıya sebebiyet verince, atış sonrası gelen gol moralleri bozdu, oyun ister istemez sıkıntıya girdi.

GECİKEN HAMLELER

Gol atacak halleri yokken gelen gol rakibi ümitlendirdi. Maç zora girinceson20dakikaJesus’un gecikmiş hamleleri geldi. Arda, Alioski, Pedro dışarı, Osayi, Valencia ve Batshuayi içeri... Sonrada ihtiyaçtan Crespo oyuna dahil oldu. Hamleler sonrasında Osayi’nin yarattığı penaltıyı Batshuayi gole çevirince Fenerbahçe derin bir 'Oh' çekti. Ardından kazanılan ve kaçan penaltıyı neden moralli Batshuayi atmadı oda tartışılır. Larnaka deplasman galibiyeti hem grup hem de ülke puanı açısından önemli. Ancak 'Kolay bir maç nasıl zora sokulur' diye soran olursa bu 90 dakikayı izlesinler derim."