Konyaspor Son dakika haberler - Ahmet Çalık hayatını kaybetti! Aracı 135 metre sürüklenmiş

Son dakika haberler - Ahmet Çalık hayatını kaybetti! Aracı 135 metre sürüklenmiş

11.01.2022 - 23:42 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre Süper Lig ekibi Konyaspor'da forma giyen Ahmet Çalık geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Çalık'ın kullandığı araç Ankara-Niğde yolunda kontrolden çıkıp, şarampole devrildi. Çalık'ın kulübü Konyaspor'dan da son dakika açıklaması geldi. 27 yaşındaki futbolcunun ölümü sonrası kahreden bir detay ortaya çıktı. Çalık'ın nikah tarihi almak için Ankara'ya gittiği öğrenildi. Kazanın ardından aracın yaklaşık 135 metre sürüklendiği belirlendi.

Son dakika haberi - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'da forma giyen Ahmet Çalık geçirdiği trafik kazası sonrasında hayatını kaybetti.  Kaza, saat 09.00 sıralarında, Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesi'nde meydana geldi. Galatasaray'dan Konyaspor'a transfer olan futbolcu Ahmet Çalık'ın kullandığı 06 CLK 94 plakalı araç, Ankara-Niğde yolunda kontrolden çıkıp, şarampole devrildi.

Haberin Devamı

Kazayı görenlerin ihbarıyla bölgeye sağlık ekibi ve güvenlik güçleri sevk edildi. Sağlık görevlilerince yapılan kontrolde, araçta yalnız olan Ahmet Çalık'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

NİKAH TARİHİ ALMAK İÇİN GİTMİŞ

Hayatını kaybeden Çalık’ın Konya’dan Ankara’ya nikah günü almak için geldiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, kaza saat 09.00 sıralarında Ankara’nın Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesi’nde meydana gelmişti. Konyaspor’da forma giyen 27 yaşındaki futbolcu Ahmet Çalık’ın kullandığı 06 CLK 94 plakalı araç, Ankara-Niğde yolunda kontrolden çıkıp, şarampole yuvarlanmıştı. Kaza sonucu Ahmet Çalık olay yerinde yaşamını yitirmiş.

ARACI 135 METRE SÜRÜKLENMİŞ

Haberin Devamı

Konyaspor'da forma giyen milli futbolcu Ahmet Çalık'ın hayatını kaybettiği kazanın ardından olay yerindeki inceleme tamamlandı. Kazanın ardından aracın yaklaşık 135 metre sürüklendiği belirlendi. Hurdaya dönen araç çekici ile otoparka kaldırıldı. Kaza sonrası olay yerine giden bölge halkından Zeki Uğur, "Bizim kaza olunca haberimiz oldu. Onun yanında başka bir araçla seyir halinde olan başka bir arkadaş, çok süratli olduğunu söyledi. 'Gözümün önünde beni geçmesiyle uçuruma gidip takla atmaya başladı' dedi. Kazadan sonra uzağa fırlamış" dedi. Kenan Yıldırım da, kazanın ardından olay yerine gittiğini belirterek, "Ambulans ekipleri cenazenin başındaydı. Allah rahmet eylesin, bizi yaklaştırmadılar. Araba pert olmuş. Her şeyi gitmiş arabanın. Hızlı olmasaydı araç o hale gelmezdi" diye konuştu.

Son dakika haberler - Ahmet Çalık hayatını kaybetti Aracı 135 metre sürüklenmiş

AİLESİ AYAKTA DURMAKTA ZORLANDI

İHA'da yer alan habere göre; genç futbolcunun cenazesi, en yakın hastane olan Gölbaşı Şehit Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi gönderildi. Çalık’ın ailesi, yakın arkadaşları ve sevenleri hastanede gözyaşına boğuldu. Çalık’ın cenazesi, Keçiören Adli Tıp Kurumu’na gönderilmek üzere cenaze arabasına koyulduğu sırada feryatlar yükseldi, ailesi ayakta durmakta zorlandı.

Son dakika haberler - Ahmet Çalık hayatını kaybetti Aracı 135 metre sürüklenmiş

ÇALIK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Ankara'da trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından yakınlarınca teslim alınıp, Elmadağ ilçesine getirildi. Milli futbolcu için Elmadağ Sungur Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

DHA'nın haberine göre; cenazeye Çalık ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, Konyaspor ve Gençlerbirliği forması giyen futbolcular ile çok sayıda kişi katıldı. Çalık'ın tabutunun üzerine Türk bayrağı ve Konyaspor ile Galatasaray formaları koyuldu.

BABA ALİ ÇALIK: BENİ YETİM BIRAKTIN 

Cenaze namazı öncesi oğlunun tabutuna sarılan Ali Çalık, "Beni yetim bıraktın. Nereye baksam onu görüyorum" diyerek gözyaşı döktü. Ahmet Çalık'ın cenazesi, ikindi vakti kılınan namazın ardından ilçedeki mezarlıkta toprağa verildi.

Son dakika haberler - Ahmet Çalık hayatını kaybetti Aracı 135 metre sürüklenmiş

KONYASPOR'DAN AÇIKLAMA

Konyaspor'umuza geldiği ilk günden bu yana taraftarımızın ve şehrimizin sevgisini kazanan futbolcumuz Ahmet Çalık'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta futbolcumuz Ahmet Çalık'ın ailesi olmak üzere hepimizin başı sağ olsun.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği alt yapısında yetişen Ahmet Çalık, Ocak 2017'de 2.5 milyon Euro'ya Galatasaray'a transfer olmuştu. 27 yaşındaki futbolcu Ekim 2020'de ise Konyaspor'a transfer olmuştu.

KONYASPOR'DA AHMET ÇALIK ÜZÜNTÜSÜ
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'da, bugün geçirdiği kazada yaşamını yitiren Ahmet Yılmaz Çalık'ın üzüntüsü yaşanıyor. Yeşil-beyazlı ekiple 3 yıl daha sözleşmesini uzatan başarılı futbolcunun, pazar günü oynanan Demir Grup Sivasspor maçının ardından dün yapılan antrenmana katıldığı ve bugün ise izinli olduğu öğrenildi. Ankara Gölbaşı Hacılar Mahallesi'nde Ankara - Niğde yolunda 06 CLK 94 plakalı otomobiliyle kaza geçiren başarılı futbolcu Ahmet Çalık yaşamını yitirdi. Ankara doğumlu olan ve Gençlerbirliği alt yapısında yetişen Ahmet Çalık, bugüne kadar Gençlerbirliği ve Galatasaray'da forma giydi. Ardından 5 Ekim 2020 tarihinde de Konyaspor'a transfer oldu. Ahmet Çalık, 26 Aralık 2021 tarihinde de yeşil-beyazlı kulüple sözleşmesini 3 yıllığına daha uzatmıştı.

Haberin Devamı

YÖNETİCİLER VE TEKNİK DİREKTÖR İLHAN PALUT KULÜBE GELDİ
Acı haberin ardından Konyaspor yöneticileri ve teknik direktör İlhan Palut kulüp binasına geldi. Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen ve teknik heyetin de kazanın olduğu bölgeye gittiği öğrenildi. Yeşil-beyazlı ekibin ise pazar günü sahasında Demir Grup Sivasspor maçının ardından dün antrenman yaptığı ve bugün futbolcuların izinli olduğu öğrenildi.

Son dakika haberler - Ahmet Çalık hayatını kaybetti Aracı 135 metre sürüklenmiş

GALATASARAY'DAN BAŞSAĞLIĞI PAYLAŞIMI
Eski futbolcumuz Ahmet Çalık'ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevdiklerine ve Türk spor camiasına başsağlığı diliyoruz.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık için taziye mesajı yayınladı. Bakan Kasapoğlu, taziye mesajında şu ifadelere yer verdi: ''Konyaspor'da oynayan milli futbolcumuz Ahmet Çalık'ın Ankara - Niğde karayolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiğini derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Milli takımımızda da görev yapan merhum Ahmet Çalık'a Allah'tan rahmet; ailesi, Konyaspor ve tüm futbol camiasına başsağlığı dilerim.''

TFF'DEN BAŞSAĞLIĞI
A Milli Takımımızda da forma giyen, İttifak Holding Konyaspor futbolcusu Ahmet Çalık'ın trafik kazası sonucu vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları, İttifak Holding Konyaspor Kulübü ve Türk futbol camiasına başsağlığı diliyoruz.

FENERBAHÇE'DEN BAŞSAĞLIĞI
Ankara’da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden İttifak Holding Konyaspor futbolcusu Ahmet Çalık'a Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları, İttifak Holding Konyaspor Kulübü ve Türk futbol camiasına başsağlığı dileriz.

BEŞİKTAŞ'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Konyaspor’un futbolcusu Ahmet Çalık’ın trafik kazası sonucu vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ahmet Çalık’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Konyaspor camiasına başsağlığı dileriz.

BAŞAKŞEHİR'DEN BAŞSAĞLIĞI
İttifak Holding Konyaspor futbolcusu Ahmet Çalık’ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Çalık’a Yüce Allah’tan rahmet; başta ailesi olmak üzere, yakınları, İttifak Holding Konyaspor Kulübü ve Türk futbol camiasına başsağlığı dileriz.

TBF'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
İttifak Holding Konyaspor’un Milli futbolcusu Ahmet Çalık’ın trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak merhuma Allah'tan rahmet, kıymetli ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

 

ŞENOL GÜNEŞ’TEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Şenol Güneş, geçirdiği trafik kazası sonucunda yaşama veda eden İttifak Holding Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık ‘ın vefatıyla ilgili bir başsağlığı mesajı yayınladı. Ahmet Çalık’ın vefatının futbol camiasını yasa boğduğunu vurgulayan Güneş, şu görüşlere yer verdi: “Ahmet Çalık hem futbolculuğu hem de kişiliğiyle beğeni toplayan iyi bir kardeşimizdi. Geçirdiği trafik kazası sonrasında yaşama erken veda etmesi hepimizi derinden yaraladı. Bu vesileyle kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, İttifak Holding Konyaspor camiasına ve Türk futboluna başsağlığı diliyorum.”

AHMET ÇALIK KİMDİR?
Futbolcu Ahmet Çalık, geçirdiği trafik kazasında vefat etti. 27 yaşındaki Çalık, futbola 2004 yılında Gençlerbirliği altyapısında başlamıştı. 2011'de profesyonel olup A takıma yükseldi. 2016-17 sezonu ara transfer döneminde Galatasaray'a transfer oldu. Ekim 2020'de ise Konyaspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

MİLLİ TAKIM FORMASI DA GİYDİ
17 yaş altı milli takımdan itibaren sıklıkla milli takımlara çağrılan Ahmet Çalık, 3 kez Türkiye U-16, 14 kez Türkiye U-17, 6 kez Türkiye U-18 16 kez Türkiye U-19 ve 6 kez de Türkiye U-20 forması olmak üzere toplam 45 kez millî formayı giydi, 3 gol kaydetti.

AHMET ÇALIK, GALATASARAY MARŞINA BÖYLE EŞLİK ETMİŞTİ

Yazarlar