Beşiktaş Ahmet Nur Çebi: Hakkımı helal ediyorum!

Ahmet Nur Çebi: Hakkımı helal ediyorum!

03.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Başkan Ahmet Nur Çebi mali kongrede camiaya veda etti, “Acı, tatlı günlerimiz oldu. Ne olursa olsun birbirimizi hep sevdik. Ben bu sevgiyle buradan gitmek istiyorum. Hepinizden helallik istiyorum. Ben de Beşiktaş’a ve Beşiktaşlılara hakkımı helal ediyorum” dedi.

Ahmet Nur Çebi: Hakkımı helal ediyorum

Beşiktaş Kulübü’nde Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı dün BJK Emlakjet Spor Kompleksi’nde yapıldı. Mali ve idari yönden ibra olan Başkan Ahmet Nur Çebi toplantının sonunda kürsüye çıkarak üyelere veda etti.

Haberin Devamı

Duygusal bir konuşma gerçekleştiren Çebi, “Cumhuriyetimizin 100. yılında Beşiktaş’a başkanlık yapmış olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün önemli bir mali kongre geçirdik. Kurul başkanlarına ve yöneticilerine saygılarımı sunuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Acı, tatlı günlerimiz oldu. Ne olursa olsun birbirimizi hep sevdik. Ben bu sevgiyle buradan gitmek istiyorum. Hepinizden helallik istiyorum. Ben de Beşiktaş’a ve Beşiktaşlılara hakkımı helal ediyorum. Trol hesaplar ile bana, aileme ve Beşiktaş’a küfür edenlere ise hakkımı helal etmiyorum. Elimden geleni yapmaya çalıştım. Keşke daha fazlasını yapabilseydim. Bizimkisi siyah-beyaz bir aşk hikayesi. Hiçbir zaman bitmeyecek” dedi.

Haberin Devamı

Genel kurul üyeleri konuşmasının ardından Başkan Ahmet Nur Çebi uzun süre alkışladı. Salonda Başkan Çebi döneminde kazanılan kupalar ve elde edilen başarıları gösteren özel bir video da yayınlandı.

"180-200 MİLYONLA DEVREDİYORUM"

Dört yıl görevde kalan Başkan Ahmet Nur Çebi kasada 180-200 milyon lira olduğunu açıkladı. Çebi, “Bizden alacağı olan bankalar dışında borcumuz yoktur. Gelen arkadaşlar böyle bir sorunla karşılaşmayacaklar. Bunu da gurur vesilesi olarak görmek istiyorum. Stat sponsorluk sürecinde ikinci ve üçüncü yıllar için ödenmesi gereken paralar, Beşiktaş finansal açıdan kar sağladığı için erken tahsil edilmiştir. Bir kısmı bankalara ödenmiştir. Yönetimden herhangi bir kişiye ödeme yapılmamıştır. 400 milyon TL borçla başladığım borcu artı 180-200 milyon TL kasada parayla devrediyorum” dedi.

"TARAFTAR ÜZÜLÜRKEN KAHROLDUM"

Başkan Çebi futbolda yaşanan sportif başarısızlığın kendisi için de büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu aktardı. Çebi, “Yapılan transferlerin yanlış olduğu söyleniyor. Evet çok üzücü sonuçlar aldık. Taraftar üzülürken ben kahroldum. Bu takım bir süre sonra yukarıya doğru çıkacaklar ve hak ettikleri değeri bulacaklar. Bunlar hoca tarafından istenerek getirildi. Yok sayamayız. Bunlar Beşiktaş oyuncusudur. Onlara biz değer verelim. Gedson Fernandes, Rachid Ghezzal ve Milot Rashica, Galatasaray’ın elinden alınarak bir gecede Türkiye’ye getirilmiştir. Alex Teixeira ve Pjanic’i taraftar istedi onlar da geldi. Bugün gelse herkesin alkışlayacağı Aboubakar getirildi. Hep başarısızlık yok, yapılan güzel şeyler de var” diye konuştu.

Haberin Devamı

YÖNETİM İBRA OLDU

Ahmet Nur Çebi başkanlığındaki 1 Ocak 2022-29 Mayıs 2022, 29 Mayıs 2022-31 Aralık 2022 ve 1 Ocak 2023-31 Mayıs 2023 dönemleri idari ve mali yönden ayrı ayrı ibra edildi. Kongrede Çebi’nin üç dönemi oylamaya sunuldu. Siyah-beyazlılar üç dönemi de oy çokluğuyla ibra etti.

BORÇ 6 MİLYAR 780 MİLYON

Beşiktaş’ın toplam borcunun 6 milyar 780 milyon 665 bin 917 TL olduğu açıklandı. Denetleme Kurulu Üyesi Kerem Akbaş, siyah-beyazlı kulübün 31 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla toplam borcunun 6 milyar 780 milyon 665 bin 917 TL olduğunu duyurdu. 16 Eylül’de gerçekleşen Divan Kurulu toplantısında toplam borç 6 milyar 696 milyon 974 bin 534 lira olarak ilan edilmişti.

Siyah-beyazlı kulüpte yeni üyelik giriş ücretinin 1 Haziran 2024 itibarıyla 20 bin TL’ye, yıllık aidatın ise 500 TL’ye yükseltilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. Yapılan oylamanın ardından giriş ücreti 5 bin TL’den 20 bin TL’ye, yıllık aidat da 250 TL’den 500 TL’ye çıkarıldı. Oy çokluğu ile kabul edilen bu önerge 1 Haziran 2024 itibarıyla geçerli olacak.

Haberin Devamı

Yazarlar