Fenerbahçe Aklın yolu Luis Neto

Aklın yolu Luis Neto

30.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Portekiz Milli Takımı’nda da görev yapan Luis Neto için Zenit’e yalnızca 500 bin euro kiralama bedeli ödeyecek. Sarı-lacivertliler, Gustavo Gomez ile anlaşsaydı kulübün kasasından 6 milyon euro çıkacaktı.

Aklın yolu Luis Neto

Simon Kjaer’in 12.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Sevilla’ya satılmasından sonra savunması adeta çöken Fenerbahçe, stoper krizini Luis Neto ile çözdü. Sarı-lacivertli kulübün, Portekiz Milli Takımı’nda da görev yapan 29 yaşındaki başarılı futbolcuyu çok cazip koşullarla renklerine bağladığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kjaer’in vedasından sonra rotasını İtalya’ya çeviren ve Gustavo Gomez için uzun süre Milan’la pazarlık yapan Fenerbahçe, kiralama teklifine ilk etapta olumsuz yanıt almıştı. Milan daha sonra 24 yaşındaki Paraguaylı futbolcuyu kiralık vermeyi kabul etse de sarı-lacivertli kulübün teklif ettiği rakamlara yanaşmadı. Gustavo Gomez’in 1 yıllık kiralama maliyetinin futbolcuya ödenecek senelik ücretle birlikte tam 6 milyon euroyu bulması üzerine Fenerbahçeli yetkililer pazarlık masasından kalktı ve Luis Neto için Zenit’le görüşmelere başlandı.

Sarı-lacivertliler, Giuliano’nun transferi sırasında iyi ilişkiler kurulan Zenit’le Luis Neto için sadece 500 bin euroya anlaştı. Rus kulübüne 1 senelik kiralama bedeli olarak 500 bin euro ödeyecek olan Fenerbahçe, Neto’nun tek taraflı satış opsiyonunu da aldı. Buna göre sarı-lacivertli kulüp sezon sonunda isterse Portekizli stoperi bonservisiyle kadrosuna katabilecek. Satış için belirlenen rakamın ise 2-3 milyon euro olduğu aktarıldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe geçen sezon Karavayev’in 6 aylık kiralama ücreti olarak Zorya’ya 500 bin euro ödemişti.

Testten geçirildi

İstanbul’a önceki gece geç saatlerde gelen Luis Neto dün sağlık kontrolünden geçirildi. Liv Hospital’da gerçekleştirilen kontrollerde kardiyoloji, kulak-burun-boğaz, ortopedi, genel cerrahi, dahiliye ve göz bölümünde muayene edilen Portekizli futbolcunun kan değerlerine de bakıldı.

‘Gomez bitiyordu’

Gustavo Gomez’in menajeri Augusta Paraja, Fenerbahçe’nin son dakikada Paraguaylı stoperin transferinden vazgeçtiğini açıkladı. Sarı-lacivertli kulüple yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi veren Paraja, “Transferin bitmesine artık saatler kalmıştı. Fenerbahçe, Gomez’e yapacağı ödemeyle ilgili kararını değiştirdi. Bu yüzden transfer gerçekleşmedi. Gomez, Milan’da kalacak” diye konuştu.

Sağlık kontrolünden geçen Luis Neto, Fenerbahçe ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Yazarlar