Aksal Yavuz

Aksal Yavuz

aksalyavuz@hotmail.com

Tüm Yazıları

O yıllar konuşmayı öğrenen minikler, gördüğü her uzun saçlıyı, karşılaştığı her uzun boylu esmer birini o’na benzetir, minik parmağıyla “Kadir abi” diyerek o’nu işaret ederdi.
70’li, 80’li yıllarda koşmaya, plastik topa ayak vurmaya başlayan, gördüğünü, duyduğunu hafızasına kaydeden çocuklar, bakkaldan aldığı çikletten o’nun fotoğrafının çıkmasını isterdi.
O yılların uzun saçlıları, yaman delikanlıları da o’na benzemeye çalışmıştır.
Toprak sahalarda çift kale, mahalle arasında kaleleri iki taşla belirleyerek tek kale maç yapanlar, kendini Kadir ağabeylerinin yerine koymak, o’nun adını almak için birbiriyle kıyası yarışmış, inat ederek kapışmışlardır.
Zamanın gençleri yavuklusunun gözüne girmek, gönlünü fed etmek için saçlarını ‘Kadir abileri’ gibi uzatır, o’nun gibi tarar, o’nun gibi yürümeye çalışmışlardır….
Giyimine-kuşamına, saçına-başına özen gösteren, bordo-mavi tarağı arka, horozlu aynayı ön cebinde taşıyan gençlerin İspanyol paça pantolon merakı, saçını uzatması, Kadir ağabeylerini o denli sevmelerindendi…
O yıllar doğan çocuklara “Kadir” isminin konulması, futbol oynayan çocukların giydikleri beyaz fanilanın arkasına renkli kalemlerle ‘Kadir’, kömürle ‘4’ yazmaları da bu yüzdendi…
Çünkü o, oynadığı futbolla yediden yetmişe Avni Aker’i “Kadir… Kadir…” dedirterek inletendi.
Çünkü o, tam bir rol model, müthiş bir karakterdi…
Kısaca her delikanlı o’nun gibi olmak, her stoper Kadir Özcan gibi oynamak isterdi…
Bugün 50-60 yaş üstünde kime sorsanız, tanır-hatırlar, unutması mümkün değildir.
Gençler günümüz teknolojisi sayesinde Trabzonspor’un şampiyonluklara ambargo koyduğu yıllardaki maçları izleyerek, yazılanları okuyarak daha iyi tanıyor, tanımaya çalışıyor… Başta başkanlığı döneminde (5 yıl) 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye kupası, 4 Cumhurbaşkanlığı kupası ve 1 Başbakanlık kupası kazanan Trabzonspor’un efsane başkanı Kırşehirli Şamil Ekinci ve kaptan Dozer Cemil olmak üzere Trabzonspor’un 1. Ligde ilk golünü atan Kastamonulu Ali Yavuz ile diğer efsaneleri tanıdıkları, tanımaya çalıştıkları ve de unutmadıkları gibi…
İşte o adam; 70’li, 80’li yıllarda Trabzonsporlu genç kuşağın Kadir abisi, emsallerinin ve büyüklerin bir tanesi, Trabzonspor’un efsanesi 2013 yılında, 61 yaşında aramızdan ayrıldı aramızdan. Adı her anıldığında derin bir ‘Ah!’ çekilir, geçmiş yıllar, yaşanan güzel günler yad edilerek ruhuna Fatiha gönderilir.
Yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kuran, giydiği Trabzonspor formasıyla 14 kupa kaldıran efsane Kadir Özcan’ın ölüm yıldönümüdür (22 Ekim) yarın.
Rahmetle, hasretle… Ruhu şad mekânı cennet olsun…

Haberin Devamı

Trabzonsporluların Kadir abisi…