Alanyaspor Alanyaspor'da Ersun Yanal dönemi sona erdi! Resmen açıklandı

Alanyaspor'da Ersun Yanal dönemi sona erdi! Resmen açıklandı

19.04.2023 - 23:46 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor, Ersun Yanal ile karşılıklı anlaşma sonucunda yollarını ayırdıklarını açıkladı.

Alanyasporda Ersun Yanal dönemi sona erdi Resmen açıklandı

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor'da Ersun Yanal dönemi sona erdi. Akdeniz ekibi, tecrübeli teknik direktörle yollarını ayırma kararı aldı.

Haberin Devamı

Alanyaspor'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Teknik Direktör Ersun Yanal ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Yanal ve ekibine katkıları için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz."

1'İ HÜKMEN, TOPLAM 2 GALİBİYET

Alanyaspor'da Ersun Yanal dönemi hızlı başladı. 61 yaşındaki teknik direktörün takımın başında yer aldığı ilk maçta Başakşehir karşısında sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılındı. Alanyaspor'da daha sonra oynanan Ankaragücü ve Fenerbahçe maçları puansız kapatıldı.

Giresunspor deplasmanından beraberlikle ayrılan Alanyaspor, Hatayspor karşısında hükmen galip sayıldı. Akdeniz derbisinde Antalyaspor'a yenilen Alanyaspor son olarak Galatasaray'a kaybetti.

Haberin Devamı

ÇOK SAYIDA TAKIMDA ÇALIŞTI

Sarayköy Spor'da teknik direktörlük görevine başlayan Ersun Yanal daha sonra; Denizlispor, Yeni Salihlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor, Trabzonspor, Eskişehirspor, Fenerbahçe ve Antalyaspor'u çalıştırdı. Ersun Yanal, 2004 ile 2005 yılları arasında A Milli Futbol Takımı'nda da teknik direktör olarak görev aldı.

61 yaşındaki teknik direktör, kariyerindeki tek kupasını Fenerbahçe'nin başındayken aldı. Sarı-lacivertliler, 2013-2014 sezonunu şampiyon tamamladı.