Alanyaspor Alanyaspor'da Fatih Tekke'den kırmızı kart tepkisi!

Alanyaspor'da Fatih Tekke'den kırmızı kart tepkisi!

09.01.2024 - 21:10 | Son Güncellenme:

Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Ankaragücü ile puanları paylaştıkları mücadele sonrası konuştu.

Alanyasporda Fatih Tekkeden kırmızı kart tepkisi

Süper Lig'de ertelenen 16'ncı hafta maçında Ankaragücü ile puanları paylaşan Alanyaspor'da teknik direktör Fatih Tekke açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Fatih Tekke, maçın ikinci yarısını kaos olarak tanımladı ve oyunun belli noktalarında kırılma yaşandığını, özellikle iki kırmızı kartın maçın gidişatını etkilediğini belirtti. Tekke ayrıca Leroy Fer’in kırmızı kartının doğru olmadığını belirtti.

Fatih Tekke konuşmasında, “Maçın ikinci yarısı konuşulabilecek bir durum değil. Kaos haricinde konuşulabilecek bir şey yok. Bu kaostan rakibin bulduğu bir gol var. Maç zemin açısından oynanabilir durumdayken topa sahip olan, oyunu istediği gibi yönlendiren Alanyaspor, üçüncü bölgede çok etkili olmayan, bekleyen ve hızlı hücum arayan bir takım görüntüsündeydi. Sonrasında değiştirdiğimiz formasyonla beraber oyun içine daha fazla girebildik. Cılız bir tane kafa pozisyonu var, gol olması gerektiği dediğimiz. Onun haricinde kırılma noktaları var. İki tane kırmızı kart var. Ankaragücü’nün kırmızı kartını görmedim, sonra değerlendireceğim. Fakat bizim gördüğümüz kırmızı kartı gördüm ve normalde o pozisyonun sarı kart bile olmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü oyuncunun ayağına teması var fakat bunu futbol oynayanlar bence çok daha doğru değerlendirir. İki kırılma anı var. Orada da kendimizle ilgili eleştiri yapmamız lazım. Oyunda rakibin beklediği bölgede devam ederken kırmızı karttan sonra dışarıdan çok uyarı yapmamıza rağmen oyuncular bazı anlarda topa dokunmak istiyorlar. Hata yaptık. Bu hata iki puanımıza mal oldu. Belki de daha fazla şeye mal oldu. 6 numaradaki Leroy Fer bizim için önemli bir pozisyonda. O pozisyon içinde çok fazla oynayacak oyuncumuz var diyemem. Sakatımız var. Bugün futbol adına ilk bölümde rakibin kırmızı kart gördüğü ana kadar olumlu şeyler söyleyebilirim. Onun haricinde zararlı çıktığımız bir maç oldu. Bir puan her zaman önemli ama kaybettiğimiz oyuncu açısından iyi değil. Bunu unutup bir anca çok zor maç olan Başakşehir maçına hazırlanmamız lazım. Ankaragücü’nü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı