Fenerbahçe Alex de Souza'dan yıllar sonra gelen itiraf: Fenerbahçe'nin teklifi korkutucu derecede iyiydi

Alex de Souza'dan yıllar sonra gelen itiraf: Fenerbahçe'nin teklifi korkutucu derecede iyiydi

18.09.2023 - 14:37 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin unutulmaz efsaneleri arasında yer alan Alex de Souza, yıllar sonra sarı-lacivertli ekibe transferiyle ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Brezilyalı efsane Fenerbahçe'deyken aldığı teklifler hakkında da konuştu. İşte detaylar...

Alex de Souzadan yıllar sonra gelen itiraf: Fenerbahçenin teklifi korkutucu derecede iyiydi

Fenerbahçe'nin gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında gösterilen Brezilyalı efsane Alex de Souza, yıllar sonra sarı-lacivertli ekibe transferi hakkında bilinmeyenleri açıkladı. 

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'YE TRANSFERİNİN BİLİNMEYENLERİ

Brezilya basınından UOL'e konuşan Alex, Fenerbahçe'ye transferinin bilinmeyenlerini açıkladı. O dönemde İspanya dışında bir Avrupa ülkesinde forma giymek istemediğini belirten Alex, "Mart 2004'te güzel bir teklifle geldiler. Menajerim Juan Figger'le oturdum ve İspanya'dan bir teklif olup olmadığını sordum. Var olduğunu, Barcelona'yla konuşabileceğimizi bile söyledi. Ama Fenerbahçe için '70'lerden beri bu işin içindeyim ve teklifini bu kadar artıran bir kulüp görmedim' dedi. Sonra 2 hafta içerisinde her şey çözüldü." dedi.

Alex de Souzadan yıllar sonra gelen itiraf: Fenerbahçenin teklifi korkutucu derecede iyiydi

FENERBAHÇE'NİN İLK TEKLİFİNİ REDDETTİ

Eşinin hamile olması ve Fenerbahçe'nin Brezilya'dan ayrılıp bilinmeyen bir ülkeye gitmek istememesinden ötürü Fenerbahçe'nin ilk teklifini reddeden Alex, kızının doğumuyla birlikte Fenerbahçe'den çeşitli taleplerde bulundu ve kabul edilmesine şaşırdı.

Haberin Devamı

Brezilyalı efsane o anları şu şekilde dile getirdi: "Sözleşmem korkutucu derecede iyiydi. Gittim çünkü gerçekten vazgeçemedim. Onlara hayır demenin bir yolu yoktu. Her şeye 'tamam' diye yanıt veriyorlardı. 20'den fazla uçak biletim vardı. Avrupa'nın en iyi takımlarından kontrat alırsanız böyle bir şeyi kabul etmezler. 3 yıl kalmam gerekiyordu Fenerbahçe'de 8 yıl kaldım."

Alex de Souzadan yıllar sonra gelen itiraf: Fenerbahçenin teklifi korkutucu derecede iyiydi

'DORTMUND VE HERTHA BERLİN'LE GÖRÜŞTÜM'

Fenerbahçe'deyken kendisine gelen tekliflere de değinen Alex, "Fenerbahçe'deki ilk kontarım bittiğinde 30 yaşındaydım. Artık Avrupa pazarında oyuncu değildim. O dönemde Borussia Dortmund, Hertha Berlin ve Benfica ile görüşmüştüm. Ayrılmaya değip değmeyeceğini düşündüm ve Fenerbahçe'de kaldım." şeklinde konuştu.