Fenerbahçe Ali Koç: Fenerbahçe, Türkiye'dir

Ali Koç: Fenerbahçe, Türkiye'dir

04.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

F.Bahçe Başkanı, Kayseri maçına taraftarın girememesine tepki gösterdi, “Ben siyasi tezahürat istemiyorum ama hakaret ve küfür olmadığı sürece karışamam. Hükümetimizde aklı selim insanlar var, inşallah buna dur derler. F.Bahçe, Türkiye’dir. Her çeşit insan vardır” dedi.

Ali Koç: Fenerbahçe, Türkiyedir

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FB TV’de gündeme dair açıklamalar yaptı.

Kayserispor deplasmanına taraftarlarının alınmamasıyla ilgili konuşan Fenerbahçe Başkanı, “Deplasman yasağıyla ilgili süreçte bir sürü insan yalan söylüyor. Her şeye rağmen hukukta hakkımızı aradık. Kayseri’de başvurduk, mahkeme hemen karar aldı. Bir gün savunma verdi davalıya, davalı da iki savunma yaptı. Davalı da Kayseri Valiliği. Kararı alan Kayseri Valiliği, savunmayı da onlar yaptı. TFF’yi aradık, onlar da yanlıştan dönülmesi için uğraştı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aradı ve Kayserispor’un açıklamasını söyledi. ‘Olamaz, başkan ile bir saat önce konuştum ve tam tersi şeyler söyledi’ dedim. İnternete girdim ve baktım, daha yayına girmemişti. Tekrar Ali Çamlı’yı aradım. ‘Sorma’ dedi, anlatamıyor adamcağız. Belli ki bir şey var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ali Koç, “Ne yapacaksınız? Her maç stadı mı kapatacaksınız. Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Kime ne ders vermeye çalışıyorsunuz? Savunma geldi… Türkçesi türkçe değil. Hukuku hukuk değil. Argümanları argüman değil. Biz ne suç işledik de seyircisiz gidiyoruz? Adam diyor ki, ‘Maçlar şifresiz, evden izleyin.’ O kadar spor zihniyetinden uzak. Kayseri’de birçok Fenerbahçeli’nin senede bir kere takımını izlemenin keyfini bilmiyorlar. Çok önemli dertler varken, futbol camiası omuz omuza vermişken, yaptıklarınız çok yanlış. Yazık gerçekten yazıklar olsun. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti var, Kayseri’ye gidecek bin 600 kişi yaratacak, öyle mi? Bu kudretli devlete bu haksızlık” dedi.

‘Çelişkilerle dolu’

Başkan Ali Koç, taraftarlarının maça giremeyecek olmasıyla ilgili, “Savunmaya 110 tane tweet koymuşlar. Kaos olacakmış, belgesi buymuş. o kadar özensiz ki, 6222 yasasını, 6232 yapmış. İnanan bir insan, böyle savunma yapmaz. Utanmadan bir de Beşiktaş-Ankaragücü maçı kararı örnek gösteriliyor. Bu insanlar spora yakın olsa bilir, ilk yarı Ankara’daki maçta tatsız şeyler oldu. Sonrasında iki kulüp deplasmana taraftar götürmeme kararı aldı” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

‘Bizi niye hedef alıyorsunuz’

Ali Koç, “Fenerbahçe olarak son derece kızgınız. Bu iş bilerek ve isteyerek çıkmaza götürülüyor. Troller, bazı köşe yazarları bizi vatan haini gibi pozisyonluyorlar. Fenerbahçe, söz konu devlet ve milletse neler yaptığı ortadadır. Niye bizi tekrar hedef alıyorsunuz? Niye Fenerbahçe’yi tekrar bir kaosun içine sokmaya çalışıyorsunuz? Biz Kayseri’ye gideceğiz, ülke çapına tekrar kaos yayılacak... Bu mudur anlayışınız? Ben siyasi tezahürat istemiyorum ama hakaret ve küfür olmadığı sürece ben karışamam. Hükümetimizde aklı selim insanlar var, inşallah buna dur derler. Fenerbahçe, Türkiye’dir. Her çeşit insan vardır” ifadelerini kullandı.

‘Siyasetin tarafı değildir’

Fenerbahçe’nin siyaset üstü olduğunu kaydeden Ali Koç, “Fenerbahçe siyasetin tarafı değildir! Bizim vazgeçilemez tek tarafımız; ülkemizin, devletimizin ali menfaatleri ve milli değerlerine olan aidiyet ve saygıdır, silinmez Atatürkçü çizgimizdir” diye konuştu. Taraftarlarına da seslenen Koç, “Taraftarlarımızdan özür diliyorum, beceremedik. Yürütmeyi durdurduk ama olmadı. Lütfen provovokasyona gelmeyin. Sadece takımı destekleyin. Belki de bilerek bizi bir noktaya itmek istiyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar