Fenerbahçe SON DAKİKA: Ali Koç'tan Arda Güler açıklaması: Fenerbahçe'de kalmayacak!

SON DAKİKA: Ali Koç'tan Arda Güler açıklaması: Fenerbahçe'de kalmayacak!

05.07.2023 - 17:43 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, İsmail Kartal için düzenlenen imza töreninde Arda Güler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Kulübü, 3. İsmail Kartal dönemi resmen başladı. Sarı-lacivertli kulüp, yeni teknik direktörü İsmail Kartal için imza töreni düzenlendi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve teknik direktör İsmail Kartal açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Arda Güler hakkında çok konuşulacak ifadeler kullandı.

Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde:

"CAMİA OLARAK ÇOK MUTLUYUZ"

"İmza törenini Samandıra'da yapmayı uygun gördük. Totem de diyebilirsiniz. Hocamız bildiğiniz gibi kutsal ziyaretinin gerçekleştirdikten sonra Türkiye'ye ayak bastığından beri burada. Futbolculuğunda 10 yıldan fazla bu camiaya hizmet etmiş. 8 yıl boyunca muhtelif görevlerde yer almış bir isim. 52 maçta 2.21 puan ortalamasıyla bana göre müthiş bir performans sergileyen bir isim. Yeni bir serüveni başlatmış durumdayız. İsmail Kartal'ı yeniden aramızda görmekten tüm camia olarak mutluluk duyuyoruz."

"GENEL KURULDA ÇİZDİĞİMİZ PROFİL İSMAİK KARTAL'DI"

"Hocamız hiçbir pazarlık yapmadan elini taşın altına koydu. İlk başlarda Avrupa ve Türkiye Kupası'nda kötü sonuçlar alsak da sonrasında toparladık ve ikinci olduk. Hocamıza 'Biz dünyaca ünlü marka bir teknik direktörle konuşuyoruz bunu bilesiniz.' demiştik. Fenerbahçe'nin kendisine çizdiği böyle bir yol haritası vardı. 1 yıllık sözleşme yaptık ve sezon sonunda karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Ben mali genel kurulda size bir profil çizmiştim. O porfil nereyi işaret ediyordu bunu biliyorsunuz. Hocamız mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmeyerek görevini yapacak. İsmail hocamız genç, dinamik ve aynı zamanda tecrübeli kadromuza geçen senden aşina. Futbolcuların performansını artırma konusunda da önemli bir isim. Hocamızı bir daima çalışkanlığı ile tesislerde kalmasıyla bildik."

Haberin Devamı

SON DAKİKA: Ali Koçtan Arda Güler açıklaması: Fenerbahçede kalmayacak

"EN BÜYÜK DESTEĞİ TRANSFERDE VERECEĞİZ"

"Ekibiyle Fenerbahçe'de önemli başarılara imza atacağına gönülden inanıyoruz. Bizim görevimiz de ona en güzel ortamı hazırlamak. Bunun en önemlisi de doğru transfer hamlelerini yapmak. Üç transfer yaptık. İrfan Can'ın bonservisini aldık. Dzeko için uzun süredir uğraşıyorduk. Kent ile 6 ay önce el sıkıştık. Hocamız da bize bir liste sundu. Onun da ekleyeceği birkaç isimle önümüzdeki haftalarda bu transferleri başlayacağız. Ülkemizin puan ortalaması düşük olduğu için turnuvalar erken başlıyor. Acele ediyoruz ama Avrupa'da da transferin ilk günleri. Kimse acele etmiyor. Herkes tok satıcı. Birkaç milyon vermeye razıysanız hemen bitirebileceğiniz imkanlar oluyor. İki üç çok kuvvetli ismi kadromuza katmak istiyoruz. Hocamıza vereceğimiz en büyük destek transfer isteklerini karşılamak."

Haberin Devamı

"TÜRKİYE'DE ŞAMPİYONLUKLAR SAHADA KAZANILMIYOR"

"Üzülerek ve bir nebze de utanarak söylüyorum ama Türkiye'de şampiyonluk sahada kazanılmıyor. Fenerbahçe taraftarlarına bir mesaj vermek istiyorum. Yıllardır süre gelen şampiyonluk hasretinin sürmesi tahammül sınırlarını zorladığı için futbol takımımıza yeteri kadar kredi verilmediğini görüyoruz. Şampiyonluk olmadığı sürece rakamlar da boşta kalabiliyor. Futbol takımına önümüzdeki sezon inanmalarını ve takıma sıkı sıkı sarılmalarını, rakip ve hakemler üzerinde iyi bir baskı kurabilmelerini anlatabilmek için bir seferberlik ilan etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Sevgili Fenerbahçeliler, size son 3 sezonla ilgili birkaç istatistik paylaşmak istiyorum. Bu istatistiklere rağmen Fenerbahçe'nin şampiyon olamaması sadece futbolcular veya teknik heyetle ilgili olmadığını göreceksiniz. En çok puan toplayan birinci takım 235 puanla Fenerbahçe. Fenerbahçe'nin sahada kaybettiği puanları gözünüzün önünden bir geçirin. Hakem hatalarının bir ortalaması olur. Fenerbahçe lehine çok az hakem hatası var. Aleyhine o kadar var ki... Sahada adil rekabetin olması için lobi mi yapmak gerekiyor. En çok galip gelen takımlar sıralamasında 71 maçla Fenerbahçe birinci. Son 3 sezonda 232 golle en çok gol atan takım Fenerbahçe... Bu istatistiklere bakıldığı zaman son 3 sezonda açık ara önde olan takımımızın sadece sahada kaybetmediğini anlayın. Büyük resmi görün. Kadıköy'deki mabedimizi eski günlerine dönsün. Şu andaki manzara belli bir yaşın üzerindeki taraftarların kabul edemediği bir tablodur."

Haberin Devamı

"GEÇEN SENE GARİP BİR SEZONDU"

"Keşke devam etseydim demiyorum çünkü hayat keşkelerle devam etmiyor. Geçtiğimiz sezon çok ilginç bir sezondu. Dünya Kupası, deprem, seçimler... Avrupa'da gruptan yenilmeden çıktık, puan averajı son 12 yılın en yüksek averajı Fenerbahçe için... Resmi maçlarda 123 gol atmışız. 9 sene sonra Türkiye Kupası'nı almışısız. Dolayısıyla baktığımız zaman başarısız diyebileceğimiz bir sezon diyemeyiz. Madalyonun diğer tarafında ise son derece iç saha ve derbi performansı var. Küme düşme hattındaki takımlara kaybettiğimiz 9 puanın 7 puanını Kadıköy'de kaybettik. İki farklı bakıldığında garip bir sezon. Şampiyonluk olmadığı zaman suç başkan ve yönetimindir. Bizim kısmetimiz mi bilemiyorum ama şuna dikkat çekeceğim. Üçlü sistem gitmiyor diye Vitor hoca ile yollarımızı ayırdık. Yeni hoca arayışımızda üçlü oyun oynamayan hocayı özellikle tercih ettik. 30 yıllık hoca kariyerinde hiç denemediği üçlü sistemi bizde bu sistemi denedi."

Haberin Devamı

SON DAKİKA: Ali Koçtan Arda Güler açıklaması: Fenerbahçede kalmayacak

"TARTIŞMASIZ 2-3 OYUNCU ALACAĞIZ"

"Ana parayı ödeme dönemi bu sene başlıyor. Tüm gelirlerimizin yarısı kesiliyor. Biz bulacağımız sponsorlarla 2-3 tane tartışmasız bir şekilde takımımızın kalitesini artıracak oyuncuları şu anda odaklanmak durumdayız. Batshuayi'yi ilk istediğimizde 12 milyon euro istemişlerdi. Transfer döneminin son günlerinde 3 milyon euroya aldık. Hocamızın istemediği oyuncuları da göndermek o derecde önemli."

"ZAJC'IN TEZ ZAMANDA BURAYA DÖNMESİNİ BEKLİYORUZ"

"Crespo, Vitor Pereira ve İsmail hocamızla müthiş performans sergiledi. Geçen sezon biraz düşük birt performans sergiledi. Bir oyuncu ya kalır ya gider. İki alternatifi de değerlendiryoruz. Miha Zajc her takımın kadrosunda bulundurmak istediği bir şahsiyet. Fenerbahçe'yi benimsemiş bir oyuncu. İlk 2 senesi istediğimiz faydayı sağlayamadık. Avrupa'nın 5 büyük liginden de talipleri var. Arzumuz tez zamanda buraya dönmesi."

"AKADEMİ İKİ YIL SONRA HAZIR HALE GELECEK"

"Akademimizin temeli 29 Ekim olmadan atılacak. Oraya yapılacak maddi imkanları da yaratmak zorndayız. Futbol organizasyonu Fikirtepe, Dereağzı ve Samandıra'da yürütülüyor. Bizim akademi için bir sözümüz var. Akademi iki sezon sonra hazır hale gelecek."

"ARDA GÜLER, FENERBAHÇE'DE KALMAYACAK"

"Milyonlarca Fenerbahçe taraftarı, Arda'yı bağrına bastı. Deplasman gittiğimiz şehirlerde de ne kadar bir sempatiye sahip olduğunu biliyoruz. Milyonlara süreci anlatmamız lazım. Onlar da bilmeyi hak ediyor. Süreç sonuçlanmadı. Süreç bittikten sonra bütün gelişmeleri, detaylı bir şekilde anlatma borcum var. Arda'nın bu kadar istenmesi, Türk futbolunun gururudur. Arda ne yaparsa yapsın... Birçok genç yolladık yurt dışına ama hepsi geri dönüyor. Ne olursa olsun, Allah en hayırlısını yazsın. net bir şey söyleyebilirim. Arda, Fenerbahçe'de kalmak istemiyor. Fenerbahçe'de kalma imkanı yaratan teklifler vardı, ona da saygı duymak lazım. Hangi şartlarda ayrılacağı netleştikten sonra gerekli açıklamaları yapacağım. Arda gelecek sezon Fenerbahçe'de olmayacak."

SON DAKİKA: Ali Koçtan Arda Güler açıklaması: Fenerbahçede kalmayacak

İsmail Kartal'ın açıklamaları şu şekilde:

"GEÇEN SENE ÇOK GÜZEL BİR VEDA YAPILDI"

"Bugün burada imza törenimizde bir araya geldik. Geçen sene ayrılık sürecinden sonra divan üyelerimizin önderliğinde bir veda töreni apıldı. Bu veda töreni taraflı tarafsız ülkemizin tüm insanlarından güzel geri bildirimler aldım. Bana gösterilen bu teveccüh sonrası çok duygusal anlar yaşadım. Başkanımıza ve yönetim kurulumuza çok teşekkür ederim bu şekilde bir ayrılık yapıldığı için. Başkanımız tekrar bir araya gelebileceğimiz söylemişti ve yeniden bir araya geldik."

SON DAKİKA: Ali Koçtan Arda Güler açıklaması: Fenerbahçede kalmayacak

"EKİP ARKADAŞLARIMIZLA TRENDİ TAKİP EDİYORUZ"

"Ekip arkadaşlarım bu süreçte Avrupa'daki tüm teknik direktörleri takip etti. Trendi takip ediyoruz. İki üç haftadır ekip arkadaşlarımla birlikte toplanarak lig ortalamalarının teknik, taktik ve fiziksel anlamında değerlendiremelerini yaptık. Bu bizi motive etti. Yurt dışına giden gelen hocalarımızın geri bildirimlerini değerlendirdik. Görevimiz başındayımç Bu görtevi bana layık gören başkanımıza ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyoruö. 9 yıl oldu. Artık bu süreci geride bırakıp şampiyon olmak istiyoruz. Fenerbahçe'nin 9 yıldır neleri yaşadığı kadar bizim neyi farklı yapacağımız da çok önemli. Tüm camiamız ve taraftarların neyi beklediğinin de farkındayım. En güzel şekilde sezonu tamamlayacağımızın sözünü veriyorum. Bu camia ne kadar güçlü olduğunu tekrar hatırlayacak. Büyük Fenerbahçe taraftarına sesleniyorum biz takım olarak yükseliş moduna geçtik. Yeni sezon hepimize hayırlı olsun."

"RUSYA'DAKİ KAMP SONRASI TRANSFERDE GELENLER VE GİDENLER OLACAK"

"Transfer çalışmalarını hepiniz merak ediyorsunuz. Başkanımız da açık ve şeffaf. Takıma katkı sağlayacağına inandığli tranımız çok önemsfer hamlelerimiz var. Ama bu transferler birdenbire olmuyor. Birçok etken var. Arap kulüpleri piyasaya girdi. Kimse merak etmesin. Kimsenin endişesi ve kayıgısı olmasın. Başkanımızı ve yönetimimizi motive görüyorum. En doğru kararı vermek için takımımıza en çok katkı sağlayacak oyuncuların peşindeyiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Kısa süre sonra Rusya'da bir turnuvamız olacak. Buradan sonra birkaç oyuncuyla yollarımız ayrılacak. Aramıza katılacak oyuncular da olacak. Takımda pozitif bir ortam var. Umarım bunu sezon sonuna kadar sürdürüp şampiyon oluruz."

"TARAFTARLARI MUTLU EDECEK BİR ANLAYIŞIMIZ OLACAK"

"Fenerbahlçe ruhunu sahaya yansıtan taraftarları mutlu eden bir oyun anlayışımız olacak. Savunmaya, orta sahaya ve hücum hattına oyuncular alacağız. Üç bölgeye de transfer yapacağız. Büyük fayda sağlayabilecek oyuncuları istiyoruz. Alternatifleri de hazır. Bizi şampiyonluğa taşıyacak isimleri kadromuza katacağız."

SON DAKİKA: Ali Koçtan Arda Güler açıklaması: Fenerbahçede kalmayacak

ALTAY BAYINDIR CEVABI

"Geçen sene ayrıldığımda çok güze bir atmosfer vardı. Çok samimi ve birbirimize bağlı bir ortamımız vardı. Tekrar geldim ve birlikte çalışıyoruz. Birlikte çalıştığımız oyuncuların çok iyi bir enerjisi var. Yeni tanıdığım oyuncularla da iyi diyaloglarımız var. Çok güzel bir ortamımız var. Kalecilerimiz kampta oldukça iyi çalışıyor. Altay'ın da moral motivasyonu iyi durumda. Ancak transferde her şey olabilir. Bugünden net bir şey söylemek doğru olmaz. Kendisine Avrupa'dan da bazı takımlar ilgi gösterebilir. Transferde her şey olabilir."

"ARDA GÜLER KONUSUNDA KARAR YÖNETİMİN"

"Arda Güler çok yetenekli. Gelişim içerisinde yükselen bir trendi var. Futbol dünyasında Arda Güler artık bir figür. tüm Avrupa kulüpleri Arda Güler ile ilgileniyor. Başkanımızla konuştuk. Arda ve kulüp için hayırlısı neyse o olsun. Bu karar başkanımızın ve yöneticilerimizin tasarrufundadır. Burada Arda mve kulüp için hayırlısı neyse o olsun."

"OYUN ANLAYIŞIMIZ ZAMAN ZAMAN DEĞİŞEBİLECEK"

"Yapacağımız transferlerin elimiz güçlendireceğini düşünüyorum. Zaman zaman Dzeko ile oyunun gidişatına göre çift forvet de oynayabiiriz. Her maçta aynı sistemle oynayacağız diye bir durum yok. Yapacağımız hamlelerle çift santrforla da oynayabiliriz. O an oyunun akışıyla ilgil ibir durum. Oyun planımızı anlattım. Ben hücum eden agresif oynamaya çalışan bir futbol istiyorum. Bir önceki sezon oynadığımız futbolun üzerine katarak devam edeceğiz."

"SABAHA KADAR UYUYAMADIM"

"Fenerbahçe'den telefon gelince sabaha kadar uyuyamadım. Başkanımız direkt beni aldırdı. Çok mutluyum. Bu enerjiyi tüm ekibe yaymak istiyoruz. Henüz daha evime gitmedim ve bu sezon boyunca tesislerde kalmaya devam edeceğim. Kulübün başkanı tarafından arandığım için çok mutlu oldum."

"ZAJC'LA GÖRÜŞTÜM"

"Zajc, her teknik direktörün takımda isteyeceği bir oyuncu. Mukavelesi biter bitmez kendisiyle görüştüm. Kendisine Avrupa'nın önde gelen kulüplerinden teklifler olduğunu söyledi. Benim gelmemle birlikte Fenerbahçe'ye daha sıcak baktığını söyledi. Biraz zaman istedi. Miha Zajc şu anda düşünme aşamasında. Kendisini bekliyoruz ama B planımız da hazır."

SON DAKİKA: Ali Koçtan Arda Güler açıklaması: Fenerbahçede kalmayacak

"JESUS'LA GÖRÜŞMEM OLMADI"

"Jorge Jesus'la herhangi bir görüşmem olmadı. Samandıra'da her bilgi kulüp personelinin elinde var. Bütün datalar elimizde var. Jorge Jesus'la görüşmem olmadı."

Yazarlar