Milli Takım Almanya Mesut kararı sonrası bunu konuşuyor! İstifa...

Almanya Mesut kararı sonrası bunu konuşuyor! İstifa...

25.07.2018 - 09:30 | Son Güncellenme:

Almanya'da birçok siyasetçi ve sivil toplum kuruluşları, büyük tepki gösterdikleri Almanya Başkanı ile millî takım menajerinin istifa etmelerini bekliyor

Almanya Mesut kararı sonrası bunu konuşuyor İstifa...

Dünyada büyük ses getiren Mesut Özil olayında Almanya'da da tavırlar gurbetçi oyuncumuzdan yana.

Haberin Devamı

Almanya kamuoyunca birçok siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Mesut Özil'i hedef alan Almanya Futbol Federasyonu Başkam Reinhard Grindel ile Almanya Millî Takımı Menajeri Oliver Bierhoffun istifa etmesi gerektiğini belirtti. Ki o tepkilerden birinde Alman siyasetçi Renate Künast Mesut Özil'i eleştiren Bayem Münih Kulübü Başkanı Uli Hoeness'e ağır ifadelerle yüklendi.

Hoeness'in geçmişte vergi kaçırma sebebiyle hapis yatmasını hatırlatan Künast "İşlediği suça rağmen, yanaklarını bu kadar şişirip ağız dolusu konuşmamalı" diye konuştu.

Tahrip edici ve alçakça

Futbolda ırkçılığa karşı mücadele yürüten en önemli organizasyonlar arasmda olan "Kick it out" da Mesut Özil'e destek verdi. Mesut Özil'e yapılanların utanç verici olduğu vurgulanarak "Özü'e destek vermek için Arsenal ile temasa geçtik. Ona millî takım kariyerini sonlandırma kararını aldırtanlar, kendinden utanmalıdır. Eylemi, birden fazla ülke vatandaşı olduğu için ırkçılığa maruz kalan futbolculara cesaret verici bir örnek olmuştur" değerlendirmesini yaptı. Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mazyek, Mesut Özil'e karşı yapılanların tahrip edici ve alçakça olduğunu belirtti. Mazyek "Dünya şampiyonu ve en iyi oyuncularımızdan birinin üzerine yağan daha önce benzeri görülmemiş bir saygısızlık, peşin fikir ve ırkçılıktan beslenen bu tutum alçakçadır" dedi.

Haberin Devamı

Arsenal Mesut'un yanında

Mesut Özil'in kulübü Arsenal bir defa daha "Özil'in yanındayız" mesajı verdi. İngiliz kulübün İletişim Direktörü Mark Gonnella "Kulüp olarak, saha içinde ve dışında, daima çeşitliliği savunduk ve buna değer verdik. Bu, kulüp olarak taşıdığımız değerlerin büyük bir kısmını oluşturuyor. Mesut bizim için çok önemli bir oyuncu. Futboluna odaklanması ve başarılı bir sezon geçirmesi için ihtiyacı olan tüm desteği sağlayacağız" dedi. (Türkiye)