Milli Takım Almanya'dan bomba Kuntz iddiası! Tarih verdiler: Her şey bitebilir

Almanya'dan bomba Kuntz iddiası! Tarih verdiler: Her şey bitebilir

11.09.2023 - 16:28 | Son Güncellenme:

A Milli Takım'ın EURO 2024 Elemeleri'nde karşılaştığı Ermenistan maçının 1-1'lik beraberlikle bitmesinin ardından teknik direktör Stefan Kuntz büyük eleştiri topladı. Alman basını Stefan Kuntz'un görevine son verilebileceğini iddia etti.

Almanyadan bomba Kuntz iddiası Tarih verdiler: Her şey bitebilir

A Milli Takım'ın Ermenistan ile berabere kalmasının ardından Stefan Kuntz'un geleceği tartışılmaya başlandı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kuntz ile yola devam edileceğini duyurdu. Alman basınından Stefan Kuntz'la ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

STEFAN KUNTZ ELEŞTİRİLERİN ODAK NOKTASINDA

A Milli Takım'ın EURO 2024 Elemeleri'nde karşılaştığı Ermenistan ile Eskişehir'de 1-1 berabere kalması Stefan Kuntz'a yapılan eleştirileri de beraberinde getirdi. Stefan Kuntz özellikle kadro tercihi konusunda büyük eleştiri topladı. Alman teknik adam sol bekte Kazımcan Karataş yerine stoper Cenk Özkacar'ı tercih etmişti. Kuntz ayrıca forvet bölgesinde Bertuğ yerine Barış Alper tercihini yapmıştı. 

Almanyadan bomba Kuntz iddiası Tarih verdiler: Her şey bitebilir

BÜYÜKEKŞİ'DEN KUNTZ AÇIKLAMASI

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Stefan Kuntz ile yolların ayrılacağı iddialarının ardından açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, "Öyle bir şey söz konusu değil. Maçtan sonra gereken açıklamaları yaptım. Şu anda Stefan Kuntz ile ilgili bir şey konuşmak doğru olmaz dedim. Puan kaybettiysek hep beraber kaybettik. Şu anda yolumuza devam ediyoruz." sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

İŞTE ABDULLAH AVCI GERÇEKLERİ

Ermenistan beraberliği sonrası Stefan Kuntz'la yolların ayrılacağı iddiaları üzerine bazı isimlerin göreve getirilebileceği iddia edildi. Özellikle Abdullah Avcı'nın TFF binasına gidip yetkililer ile görüşme gerçekleştirdiği öne sürülmüştü.

Abdullah Avcı'nın şu anda (9 Eylül 19.00) Riva'da olduğu da iddialar arasında bulunurken son olarak Trabzonspor'u çalıştıran tecrübeli hocanın Riva'ya gitme sebebi ortaya çıktı.

Abdullah Avcı'nın 20 gün önce planlanan Hakem Semineri'nde konuşmacı olarak Riva'ya gittiği ifade edildi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin de A Milli Takım'la beraber Eskişehir'de olduğu aktarıldı.

Almanyadan bomba Kuntz iddiası Tarih verdiler: Her şey bitebilir

ALMANYA'DAN KUNTZ İDDİASI: JAPONYA MAÇI SONU OALBİLİR

Almanya'dan Kicker, Japonya-Türkiye maçının çok eleştirilen Stefan Kuntz için son maç olabileceğini okuyucularına aktardı. Haberde Japonya'nın Almanya'yı mağlup ederek Hansi Flick'in görevden alınmasına ön ayak olduğuna vurgu yapılırken Türkiye ile oynanacak maçta Japonya'nın galip gelmesi durumunda bir başka Alman teknik direktör Stefan Kuntz'un görevden alınabileceği iddia edildi.

Kicker'da şu ifadeler yer aldı:

Son on maçta altı galibiyet ve sadece iki yenilgi aldı ve Avrupa Şampiyonası elemeleri D Grubu'nun zirvesinde yer alıyor: Türkiye 2024 Avrupa Şampiyonası yolunda hiç de fena gitmiyor. Fakat buna rağmen Kuntz,  Almanya'daki turnuvaya katılımından endişe duymalı.

Haberin Devamı

Almanyadan bomba Kuntz iddiası Tarih verdiler: Her şey bitebilir

60 yaşındaki Kuntz neredeyse iki yıldır Türk milli takımının başında ama tartışmaların hedefinde. Son maç oyun açısından ikna ediciydi, ancak Kuntz'un takımı rakip Ermenistan karşısında bir puanı son anlarda kurtardı. Kuntz Türk medyasında hemen tartışılmaya başlandı.

Abdullah Avcı'nın (Trabzonspor ile 2022 şampiyonu) TFF'nin Riva'daki merkezinde bulunması söylentileri körükledi. Avcı'nın bir hakem seminerinde konuşmak için geleceği belli olmasına rağmen, bu görüntü talihsiz olarak yorumlandı.

Kuntz'un kendisiyle ilgili kritik bir soruya verdiği tepki yerindeydi. Kuntz'un maçtan sonra söylediğ "maçta gole çeviremediğimiz sekiz-on pozisyon" olduğu bir gerçekti. Yine de Kuntz sinirli bir şekilde tepki gösterdi. Sakatlıklar nedeniyle forvet oyuncusu eksikliğinin kendi hatası olmadığını söyledi. Enes Ünal (çapraz bağ kopması) ve Umut Nayir (kas sakatlığı) sakattı. Barış Yılmaz (Galatasaray) sahte dokuz olarak oynadı.

Haberin Devamı

Bu duruma rağmen Kuntz iyimserliğini korudu. "Sonuçlarımızı alacağız ve Euro 2024'e katılmaya hak kazanacağız" dedi. En azından Hırvatistan'ın rövanş maçlarından sonra turu geçebileceğini ve Galler'deki finalin Kasım ortasında oynanabileceğini çok iyi biliyor.

Kuntz'un bir sonraki uluslararası fikstürde Türkiye'nin başında olup olmayacağı ya da 19 Eylül'deki iki yıllık görev süresinden önce görevinden alınıp alınmayacağı henüz netlik kazanmadı."

Almanyadan bomba Kuntz iddiası Tarih verdiler: Her şey bitebilir

"KUNTZ'UN GÖREVİ JAPONYA MAÇINDAN SONRA BİTEBİLİR"

"Hansi Flick'te olduğu gibi Japon milli takımı Kuntz'un sonunu da getirebilir. Türkiye-Jaqpınya maçı Salı günü oynanacak. Kuntz'u göreve getiren Altıntop'un Alman teknik adamın arkasında durup durmayacağı muhtemelen bu maçtan sonra belli olacak."

Yazarlar