Turkish Airlines Euroleague Anadolu Efes - Barcelona maçında Larkin'i atmıştı! Luigi Lamonica'dan olay itiraf

Anadolu Efes - Barcelona maçında Larkin'i atmıştı! Luigi Lamonica'dan olay itiraf

28.02.2023 - 19:34 | Son Güncellenme:

Uzun yıllardır Turkish Airlines EuroLeague’de hakemlik yapan Luigi Lamonica, geçtiğimiz sezon yönettiği Anadolu Efes – Real Madrid maçı hakkında çarpıcı bir itirafta bulundu.

Anadolu Efes - Barcelona maçında Larkini atmıştı Luigi Lamonicadan olay itiraf

Geçen sezon Turkish Airlines Euroleague'de Anadolu Efes ile Barcelona arasındaki maçı yöneten İtalyan hakem Luigi Lamonica, temsilcimizin büyük tepkisine neden olan mücadele ile ilgili çarpıcı bir itirafta bulundu.

Haberin Devamı

Joe Arlauckas ile Crossover'ın en son konuğu Euroleague'de uzun yıllardır hakem olarak görev yapan Luigi Lamonica oldu.

DÜDÜĞÜNÜ ASMIŞTI

İtalyan hakem, geçen sezon Belgrad'da oynanan Final Four'dan sonra düdüğünü asmıştı. Lamonica, 10 Euroleague Final-Four'un yanı sıra olimpiyatlarda ve Avrupa şampiyonalarında görev yaptı.

Anadolu Efes - Barcelona maçında Larkini atmıştı Luigi Lamonicadan olay itiraf

HAKEMLİĞE NASIL BAŞLADI?

"Babam basketbol oynadığım takımın yönetim kurulundaydı ve bir maçımızdan önce yerel federasyondan bir hakem istemeyi unutmuşlardı. Salona geldiğimde 'Hakem istemeyi unuttuk' dediler. Babam yanıma geldi, düdüğü verdi ve 'Git' dedi."

Bu maçın ertesi gününde Lamonica hakemlik kursuna davet edildi. Kursun ardından İtalya'nın alt liglerinde 13 sezondan fazla süre hakemlik yaptı.

Haberin Devamı

SHANE LARKIN'I OYUNDAN ATMIŞTI

Geçen sezon Turkish Airlines Euroleague'deki temsilcimiz Anadolu Efes, evinde Barcelona Lassa'yı konuk etmişti. Maçı yöneten Luigi Lamonica, Anadolu Efes'in yıldız ismi Shane Larkin'i beşinci faulü çalarak oyundan atmıştı.

Anadolu Efes - Barcelona maçında Larkini atmıştı Luigi Lamonicadan olay itiraf

BÜYÜK TEPKİ

Anadolu Efes cephesi İtalyan hakeme büyük tepki gösterirken, Larkin maçın ardından; "Normal bir durumda böyle bir Instagram'a gelip bir paylaşım yapmam ancak bu bir saçmalık. İnanılmaz. Oyundan nasıl atıldığımı gördünüz. Pozisyonu izleyin ve bana nerede faul olduğunu söyleyin. Hiçbir şey yapmamışken adam elini kaldırdı ve hakem faul çaldı. Lütfen bana söyleyin, faul nerede? Rakip takımın yıldız oyuncusu atılınca, hakem beni de oyundan atmak istedi ve attı. Barcelona'yı bu zorlu galibiyetten dolayı tebrik ederim. Onların oyuncuları bu galibiyeti hak ettiler ve bunu onlardan alamam. Ama bu faul bir saçmalıktı" ifadelerine yer vermişti.

LAMONICA'DAN LARKIN İTİRAFI

Röportajda bu olaylı maça da değinildi. Lamonica, Shane Larkin'e çaldığı beşinci faul ile ilgili olarak, "Bir şeyler kaybetmeye başladığımı düşündüm. 'Görmüyorsanız çalmayın'. Ama birşey gördüğümü düşündüm. Beynim öyle algıladı" diye konuştu.