Turkish Airlines Euroleague Anadolu Efes bu sezon bir ilki yaşadı! Ergin Ataman itiraf etti: Kumar oynadık

Anadolu Efes bu sezon bir ilki yaşadı! Ergin Ataman itiraf etti: Kumar oynadık

10.03.2023 - 23:31 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines Euroleague'in 28'inci haftasında Anadolu Efes, Maccabi Tel Aviv'e 86-64 mağlup oldu. Maçın ardından Ergin Ataman'ın açıklamaları dikkat çekti.

Anadolu Efes bu sezon bir ilki yaşadı Ergin Ataman itiraf etti: Kumar oynadık

Turkish Airlines Euroleague'deki temsilcilerimizden Anadolu Efes, 28'inci haftada Maccabi Tel Aviv'i konuk etti. Heyecan dolu maçı konuk takım 22 sayılık farkla galip tamamladı.

Haberin Devamı

Anadolu Efes'in farklı mağlubiyeti sonrası Ergin Ataman açıklamalarda bulundu. Başarılı başantrenör ateş püskürdü.

İLK ÇEYREKTE 3 SAYILIK İSABETLER

Zorlu karşılaşmaya konuk takım etkili başladı. Cohen'in 3'üncü dakikada bulduğu 3 sayılık isabetle fark bir anda 8 sayıya çıktı. İsrail ekibi üstünlüğünü korudu ve üst üste üç sayılık isabetlerle 8'inci dakikada farkı çift hanelere taşıdı. Maccabi Tel Aviv baştan sona üstün götürdüğü ilk çeyreği 33-20 üstün tamamladı.

Anadolu Efes bu sezon bir ilki yaşadı Ergin Ataman itiraf etti: Kumar oynadık

İLK YARIDA 19 SAYI FARK

Maccabi Tel Aviv ikinci çeyrekte de üst üste 3 sayılık isabetlerle rakibi karşısında üstünlük kurdu. 12-0'lık seri yakalayan İsrail ekibi farkı bir ara 25 sayıya kadar yükseltti. Anadolu Efes, Beaubois ve M'Baye'ın isabetleriyle farkı indirmeye çalıştı ancak soyunma odasına üstün giren taraf 54-33'lük skorla konuk takım oldu.

Haberin Devamı

FARKI KORUMAYI BAŞARDILAR

Müsabakanın ikinci yarısına Anadolu Efes etkili başladı ancak savunmada başarılı olamadı. Boyalı alanda, lacivert-beyazlılara üstünlük kuran İsrail ekibi 25'inci dakikayı 23 sayı farkla üstün geçti. Misafir takım son çeyreğe 68-48'lik üstünlükle girdi.

Anadolu Efes bu sezon bir ilki yaşadı Ergin Ataman itiraf etti: Kumar oynadık

Anadolu Efes son çeyrekte bir ara farkı 12'ye kadar indirdi ancak Maccabi Tel Aviv'de Brown sahneye çıktı ve farkın erimesine izin vermedi. Maccabi Tel Aviv parkeden 86-64 üstün ayrıldı.

BALDWIN DAMGASI

Maccabi Tel Aviv'de 23 sayı üreten Baldwin maçın en skorer ismi oldu. Baldwin'i takip eden isim 12 sayıyla Cylburn oldu. Maccabi Tel Aviv'de Brown ise 11 sayı ile maçı tamamladı.

EN FARKLI MAĞLUBİYET

Anadolu Efes bu sonuçla birlikte bu sezon Turkish Airlines Euroleague'deki en farklı mağlubiyetini yaşadı. Lacivert-beyazlılar, 27 maçta 13 galibiyet ve 14 yenilgiyle mücadele ediyor.

Anadolu Efes bu sezon bir ilki yaşadı Ergin Ataman itiraf etti: Kumar oynadık

"ÇOK KÖTÜ OYNADIK"

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman maçın ardından yayıncı kuruluşa konuştu. Kısa ve öz bir açıklama yapan Ergin Ataman, "Maccabi harika bir maç çıkardı. İkinci yarıda biraz forse etmeye çalıştık ama onlar hak etti. Biz bugün çok kötü oynadık" dedi.

"KUMAR OYNADIK"

Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman açıklamalarına maçın ardından düzenlenen basın toplantısında devam etti. Tecrübeli başantrenör açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

"Karşılaşmadan önce 3 oyuncunun ciddi sakatlıkları vardı. Oynatmayabilirdik ama bir kumar oynadık ve sonuç istediğimiz gibi olmadı. Rakibimiz harika bir çeyreğin ardından 25 sayılık farklara çıktı. Rakibimiz maçı kazanmayı hak etti. Üç oyuncumuzun ciddi sakatlığı, sezonun bu bölümünde bize büyük zarar verdi."

Anadolu Efes bu sezon bir ilki yaşadı Ergin Ataman itiraf etti: Kumar oynadık

Vasilije Micic'in 5 haftadır takımla antrenman yapmadığını vurgulayan Ergin Ataman konuya dair şu açıklamayı yaptı:

"Micic bugün de oynamayacaktı. Sağlık ekibine oynamayacağını belirtmişti ama dün akşam ben kendisinden rica ettim. 'Antrenmana çıkmadan maç oynamak istemiyorum.' dedi ama bizi kırmadı. Maalesef hazır bir durumda değil. Larkin pazartesi apandisit yüzünden hastaneye yattı, 2 gün kaldıktan sonra ameliyattan son anda vazgeçildi. Psikolojik olarak oynayacak durumu yoktu. Beaubois da ayak bileğinden sakatlık geçirdi. Maçın önemi nedeniyle oynamak istedi ama ilk yarı sakatlığı nüksetti. Şu anda bilemiyorum durumlarını. Micic'in dizlerinde problem var, oynamasını bekliyoruz ama o kıvama gelemiyor. Larkin'in apandisit olayı bize sürpriz oldu. Böyle olunca Clyburn ve Bryant'a anormal yük bindi. Onlar da kaldıramadı doğal olarak. Play-off'tan uzaklaşmış değiliz. Önümüzde 4 tane iç saha maçımız var. Federasyondan lig maçının ertelenmesini istedik ama kabul etmediler. Nasıl bir kadroyla oynayacağımızı açıkçası şu anda bilemiyorum."

Haberin Devamı

Anadolu Efes bu sezon bir ilki yaşadı Ergin Ataman itiraf etti: Kumar oynadık

"EN İYİ MAÇIMIZ OLABİLİR"

Maccabi Tel Aviv Başantrenörü Oded Kattash, Anadolu Efes'i deplasmanda 86-64 yendikleri maçın ardından bu sezonki en iyi maçlarını oynadıklarını dile getirdi. Kattash konuşmasında, "Bizim için iyi bir hafta geçiyor. İki çok önemli takıma karşı galibiyet aldık. Bu karşılaşma bu sezonki en iyi maçımız olabilir. Başından sonuna kadar tempomuzu kaybetmedik. Topu paylaştık ve kendi oyunumuzu oynadık" ifadelerini kullandı.

 

Yazarlar