Turkish Airlines Euroleague Anadolu Efes'e bir takviye daha! Transfer resmen açıklandı

Anadolu Efes'e bir takviye daha! Transfer resmen açıklandı

29.11.2023 - 13:20 | Son Güncellenme:

Erdem Can yönetimindeki Anadolu Efes kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Lacivert-beyazlı ekip transfer resmen açıkladı.

Anadolu Efese bir takviye daha Transfer resmen açıklandı

Anadolu Efes, İtalya’nın Bertram Derthona Tortona takımında forma giyen Amerikalı oyuncu Mike Daum'u renklerine bağladı.

Haberin Devamı

Lacivert-beyazlı ekipten yapılan açıklamaya göre Daum ile 1 + 1 yıllık sözleşme imzalandı. 1995 doğumlu oyuncu 2.06 metre boyunda ve uzun forvet pozisyonunda görev yapıyor.

İLK AVRUPA DENEYİMİ İSPANYA

2019 yılında South Dakota State Üniversitesi’nden mezun olan Mike Daum, ilk profesyonel deneyimi için İspanya’nın Obradorio takımının yolunu tuttu. Temmuz 2021’de İspanyol ekibinden ayrılan Daum, İtalya’nın Bertram Derthona Tortona takımına transfer oldu. Amerikalı oyuncu Kasım ayının sonunda İtalyan ekibinden ayrılarak Anadolu Efes'e katıldı.

Mike Daum, bu sezon Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde Bertram Derthona Tortona forması ile üç karşılaşmada 27:06 dakika ortalama süre alarak maç başına 12,0 sayı, 6,7 ribaunt ve 2,0 asist ortalamaları ile mücadele etti. Daum, bu üç karşılaşmada 19,3 verimlilik puanı ortalamasına ulaştı.

Haberin Devamı

İtalya Ligi’nde ise dokuz maçta 27:00 dakika ortalama süre alan Amerikalı oyuncu maç başına 14,1 sayı, 7,1 ribaunt ve 1,2 asist ortalamaları yakaladı.