Beşiktaş Ankara'da muşta skandalı! Beşiktaş isyan etti

Ankara'da muşta skandalı! Beşiktaş isyan etti

19.01.2023 - 10:03 | Son Güncellenme:

Türkiye Kupası'nda oynanan MKE Ankaragücü - Beşiktaş maçında sahaya muşta atıldı. Beşiktaş kulübü konuyla ilgili sert açıklama yaparken bir önceki maçta Ankaragücü taraftarının sahaya atlayıp hakeme ve futbolculara tekme attığı hatırlatıldı.

Ankarada muşta skandalı Beşiktaş isyan etti

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş, MKE Ankaragücü'ne elendi. Müsabakada öne çıkan olay ise Ankaragücü taraftarının sahaya attığı muşta oldu. Siyah-beyazlı kulüp konuyla ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

GOL ERKEN GELDİ
Mücadelenin 12'nci dakikasında Ankaragücü'nün sol kanattan geliştrdiği atakta, Chatgiovanis arka direğe doğru ortasını yaptı. Emre Kılınç topu kontrol ettikten sonra Ali Sowe'a pasını aktardı. Ali Sowe'un tek vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu, Ankaragücü rakibi karşısında 1-0'lık üstünlük kurdu.

CENK ATTI, YOĞUN İTİRAZ
Mücadelenin 77'nci dakikasında Beşiktaş'ın merkezden kullandığı serbest vuruşta Romain Saiss topu kale alanına çevirdi. Ters dokunuş sonrası Cenk Tosun topu önünde buldu. Cenk Tosun'un şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Beşiktaş rakibi karşısında skoru dengeledi. Ankaragücü futbolcuları gol pozisyonunda faul olduğu iddiasıyla hakeme itirazlarda bulundu.

Haberin Devamı

Ankarada muşta skandalı Beşiktaş isyan etti

BEŞİKTAŞ 2'YE 0 İKEN KAÇIRDI
Müsabakanın 81'inci dakikasında Ankaragücü savunmasının büyük hatasında Nathan Redmond topla buluştu. Redmond boş pozisyondaki Jackson Muleka'ya pasını aktardı. Jackson Muleka topu ayağından fazla açtı ve Gökhan Akkan gol açısını kapattı. Muleka'nın şutunda Gökhan Akkan geçit vermedi. MKE Ankaragücü Beşiktaş’ı normal süresi ve uzatmaları 1-1’lik eşitlikle sonuçlanan maçta seri penaltı vuruşlarında 5-4 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı.

KIRMIZI KART ÇIKTI
Mücadele düzeyinin çok yüksek olduğu maçın 60. dakikasında gerginlik yaşandı. Jackson Muleka ile Atakan Çankaya arasındaki mücadelenin ardından iki oyuncu, topsuz alanda tartışmaya devam etti ve gerginliğin ardından Muleka'ya kırmızı kart çıktı. Bu kart üzerine saha karıştı.

Ankarada muşta skandalı Beşiktaş isyan etti

MUŞTA SKANDALI
İki takım oyuncuları arasındaki tartışmanın ardından Gedson Fernandes, elinde muştayla göründü. Kenara gelen Gedson elindeki muştayı hakemlere gösterdi. Bu sırada Ankaragücü yedek kulübesinden sahaya atılan muşta için Gedson'a tepki geldi. Yıldız isim ise elindeki muştayı göstererek 'Sahaya bu atıldı' jestinde bulundu. Şenol Güneş o esnada futbolcusunun yanına giderek ortamı sakinleştirdi. Fernandes, tribünlerden atılan muştayı teknik direktör Şenol Güneş'e verdi.

VAR İPTAL ETTİ
Saha kenarında gerilim devam ederken maçın hakemine pozisyonun tekrar incelenmesi için VAR'dan uyarı geldi. VAR'da pozisyonu tekrar izleyen maçın hakemi Jackson Muleka'ya gösterdiği kırmızı kartı iptal etti ve sarı kart gösterdi.

Haberin Devamı

Ankarada muşta skandalı Beşiktaş isyan etti

BEŞİKTAŞ'TAN MUŞTA AÇIKLAMASI
Siyah-beyazlı kulüp konuyla ilgili açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı: Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığımız MKE Ankaragücü karşılaşmasında ne yazık ki futbolda şiddete bir kez daha tanık olduk. 4 Eylül 2022'de yapılan müsabakada sahaya girerek futbolcularımıza ve maçın hakemine yönelik saldırı gerçekleştiren Ankaragücülü bir holiganın neden olduğu skandalın üzerinden çok geçmemişken yine bir Ankaragücü maçında tribünlerden sahaya direkt olarak futbolcularımızı yaralamaya yönelik bir muşta atıldı.

Sahaya giren şahsın, olaydan sonra adeta kahramanlaştırıldığı bir ortamın, bugün yaşananlara zemin hazırladığına, üç maymunu oynayanlar dışında tüm kamuoyunun şahit olduğuna inanıyoruz.

Sporda şiddetin önlenmesi için ortaya konan çabalara rağmen cezaların caydırıcılıktan uzak olduğunu bir kez daha vurguluyor ve futbolumuzun tüm unsurlarına bu şiddete birlikte son vermek adına çağrıda bulunuyoruz."

Haberin Devamı

Ankarada muşta skandalı Beşiktaş isyan etti

ANKARAGÜCÜ SÖZCÜSÜ: TÜM TAKIMLARI MİSAFİR ETMEK İSTİYORUZ
MKE Ankaragücü Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin mücadelenin ardından "Ankaragücü’ün önümüzdeki sezon Avrupa’da oynamasını çok arzu ediyoruz. İnşallah önümüzdeki maçlarda deplasman yasakları olmaz. Biz burada tüm takımları misafir etmek istiyoruz" dedi.

DAHA ÖNCE SAHAYA İNEN TARAFTAR FUTBOLCULARA TEKME ATMIŞTI
Süper Lig'in beşinci haftasında Beşiktaş, Ankaragücü karşısında deplasmanda 3-2 galip geldi. Maçın bitiminde sahaya giren bir taraftar Beşiktaşlı Salih Uçan'a, uçan tekme atmıştı. Josef de Souza, sahaya giren taraftarla bir tartışma yaşadı, olay sonrasında kırmızı kart gördü. Cenk Tosun, taraftarın girdiği sırada Salih Uçan'ın önüne geçerek, oyuncunun ciddi bir sakatlık yaşamasını engelledi.

Ankarada muşta skandalı Beşiktaş isyan etti

BAŞKAN KOCA ÖZÜR DİLEMİŞTİ
MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: Bir taraftarın 4 metreden atlayıp koşup sahanın içinde bir Beşiktaşlı futbolcuya yaptığı hareketi şiddetle kınıyorum. Adli makamlar gerekli işlemleri yapacaktır. Bu yapılan eylem en çok Ankaragücü'ne ve Ankaragücü camiasına zarar vermiştir. Gerçekten bu anlamda üzgünüm ve Beşiktaş camiasından da özür diliyorum

Haberin Devamı