Tenis Ankara’ya tesis müjdesi

Ankara’ya tesis müjdesi

19.10.2021 - 07:05 | Son Güncellenme:

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, içinde hem sert hem de toprak zemin merkez kortları bulunan büyük bir tesisi Ankara’da inşa edeceklerini duyurdu.

Ankara’ya tesis müjdesi

Merkez hakkında bilgi veren TTF Başkanı Durmuş, “Tesisimiz 1 yıl içinde yapılacak ve bir eğitim merkezi olacak. Anadolu’nun her yerinden seçilmiş çocuklar, burada antrenörler tarafından eğitime alınacak. Bu, çocuklarımızın imkansızlıklarına son verecek bir projedir. Yaptığımız işler bir seçime ya da döneme ait değil. 10 yıllık planlarımız sonucunda yaptığımız şeyleri anlattık. Hedeflerimiz bitmedi. Bu hedeflerimizin daha hızlanması için aynı sistemi devam ettirmek gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dünya sıralamasını zorlayan Türk sporcular bulunduğunu aktarıp, gelinen noktanın bir sistemin ürünü olduğunu dile getiren Durmuş şöyle devam etti: “Teniste hiçbir şey tesadüf değildir. Tenis dünyada en çok ilgi gören ve izlenen branş. Tenis ülkesi olma yolunda ilerleyen Türkiye, hem organizasyonlarıyla hem de elde ettiği başarılarla bunu gösteriyor. Teniste dünyanın bilinen ülkelerinden biri haline geldik.”

Yapılan tesislerden ve yapılması planlanan turnuvalardan da bahseden TTF Başkanı Cengiz Durmuş, “Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun destekleriyle İzmir’de 9 kortlu bir tesis inşa ettik. Kamplarımızı ve turnuvalarımızı orada yapabiliyoruz. Turnuva olarak da planlarımız var. İstanbul Open’a Federer, Dimitrov, Raonic geldi. Dünyanın en iyileri Türkiye’den gelip geçti. Ankara özel tabii. Ankara Cup’a da inşallah dünyanın en iyileri gelir” değerlendirmesinde bulundu.

Yazarlar