Diğer Antalya’da spor zirvesi! Bakan Kasapoğlu ev sahipliği yapacak

Antalya’da spor zirvesi! Bakan Kasapoğlu ev sahipliği yapacak

22.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Konseyi 17. Spordan Sorumlu Bakanlar Konferansı, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun ev sahipliğinde 25-27 Ekim’de Antalya’da düzenlenecek.

Antalya’da spor zirvesi Bakan Kasapoğlu ev sahipliği yapacak

Antalya’da gerçekleştirilecek Avrupa Konseyi 17. Spordan Sorumlu Bakanlar Konferansı’nın başkanlığını Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu yapacak. Konferansa; Avrupa Konseyi Genel Sekreteri/Genel Sekreter Yardımcısı, Avrupa Kültürel Varlıkların Korunması Sözleşmesi ve Genişletilmiş Kısmi Spor Anlaşması’na üye ve gözlemci olan 54 ülkenin spordan sorumlu bakanları, EPAS Danışma Komitesi üyesi UEFA ve FIBA gibi 29 uluslararası spor kuruluşunun ve diğer uluslararası spor kuruluşlarının (IOC, IPC, FIFA, WADA vb.) başkanları ile üst düzey heyetleri katılacak.

Haberin Devamı

Konferans, uluslararası organizasyonlar ve sportif faaliyetlere yönelik çalışmaların istikametini belirleyerek spor politikasının başat konularının en üst düzeyde müzakere edilmesini sağlayan, spor alanında devletlerarası işbirliğini teşvik eden en önemli araçlarından biri olarak ön plana çıkıyor. Bakanlar Konferansı’nda ‘Spor Müsabakalarının Manipulasyonu Üzerine Avrupa Konseyi Sözleşmesi’de düzenlenecek imza töreni esnasında Türkiye Cumhuriyeti adına Bakan Kasapoğlu tarafından imzalanacak.

Bakanlar Konferansı kapsamında Türkiye’yi ziyaret edecek konuklar, Aspendos Antik Tiyatro’da Anadolu Ateşi gösterisi ile Perge Antik Kenti ziyaretini içeren kültürel programa da katılacaklar.

Kasapoğlu’dan değerlendirme

Haberin Devamı

Avrupa Konseyi 17. Spordan Sorumlu Bakanlar Konferansı öncesinde bir değerlendirme yapan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Avrupa’nın önde gelen spor otoritelerini Türkiye’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan Kasapoğlu, Antalya’da üç gün sürecek konferansın, Türk sporunun uluslararası alandaki etkinliğini daha da pekiştireceğine dikkat çekti.