Antalyaspor Antalyaspor-Fenerbahçe: 1-2

Antalyaspor-Fenerbahçe: 1-2

03.01.2023 - 22:05 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Antalyaspor'u Batshuayi'nin golleriyle 2-1 mağlup etti ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Antalyaspor-Fenerbahçe: 1-2

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Antalyaspor ile Fenerbahçe, Corendon Airlines Park'ta karşı karşıya geldi. Fenerbahçe 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada rakibini Michy Batshuayi'nin golleriyle 2-1 mağlup ederek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Haberin Devamı

Antalyaspor karşılaşmaya daha hızlı başladı. Kırmızı-beyazlı ekip Wright'ın 14. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarının geride kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı ve ilk yarı Antalyaspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın ikinci yarısına Fenerbahçe daha hızlı başladı. Sarı-lacivertliler 55. dakikada Batshuayi ile 1-1'lik eşitliği sağladı. Bu golden 6 dakika sonra VAR incelemesi sonucu Fenerbahçe penaltı kazandı. Topun başına geçen Batshuayi kendisinin ve Fenerbahçe'nin ikinci golünü kaydederek takımını zorlu deplasmanda 2-1 öne geçirdi.

Antalyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasının geride kalan dakikalarında gol sesi çıkmadı ve Fenerbahçe, Antalyaspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe ezeli rakibi Galataasaray'ı Kadıköy'de konuk edecek. Antalyaspor ise Hatayspor'a konuk olacak.

ANTALYASPOR-FENERBAHÇE: 1-2 (MAÇ SONUCU)

Goller: 14' Wright / 55' Batshuayi, 62' Batshuayi (P)

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR

10. dakikada Wright’ın pasında topla buluşan Luiz Adriano’nun ceza sahası dışından zayıf şutu kalecide kaldı.

11. dakikada savunmadan seken topu ceza alanı içi sol kanatta önünde bulan King’in vuruşu üst direkten oyun alanına döndü.

14. dakikada Güray Vural’ın sol kanttan ceza alanı içine kestiği ortada Wright’ın altı pas içinden yaptığı kafa vuruşu ağlara gitti. 1-0

20. dakikada Güray Vural’ın sol kanattan ceza alanı arka direğe kestiği ortaya diziyle yaptığı vuruş üstten auta gitti.

29. dakikada oluşan karambolde ceza sahası içinde topu önünde bulan Rossi’nin plase vuruşu az farkla yandan auta çıktı.

Haberin Devamı

43. dakikada Ferdi Kadıoğlu’nun sol kanattan altı pas içine kestiği ortada Serdar Aziz’in kafası üst direkten oyun alanına döndü.

55. dakikada Szalai’nin sağ kanattan ceza alanı içine kestiği ortada King’in kafası yan kale direğinden oyun alana döndü. Dönen topu Batshuayi kafayla ağlara gönderdi. 1-1

60. dakikada sol kanattan King’n kestiği ortada Batshuayi’nin kafası Güray Vural’ın eline çarptı. VAR kontrolünün ardından hakem penaltı noktasını gösterdi.

62. dakikada Batshuayi, penaltı vuruşunu gole çevirdi. 1-2

70. dakikada Ufuk Akyol’un ceza sahası dışından sert şutu az farkla yandan auta gitti.

74. dakikada Bünyamin Balcı’nın sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada Wright’ın kafası üst direkten oyun alanına döndü.

BATSHUAYI DAMGA VURDU

Antalyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasına Michy Batshuayi damga vurdu. Belçikalı golcü Antalyaspor deplasmanında 2 golle yıldızlaştı. Opta verilerine göre Süper Lig'e geldiği 2021/22 sezonundan bu yana altıncı kez bir maçta ikiden fazla gol atan Michy Batshuayi, son iki sezonda bunu en fazla başaran oyuncu oldu.

Haberin Devamı

Ayrıca bu sezon Süper Lig'de en fazla gol atan takım olan Fenerbahçe ilk 16 maçlar itibarıyla 1998/99'dan bu yana rakip filelere en fazla gol gönderdiği sezonu yaşıyor.