Galatasaray Antalyaspor'da Nuri Şahin çılgınlığı! İnanılmaz seri, tarihe geçti

Antalyaspor'da Nuri Şahin çılgınlığı! İnanılmaz seri, tarihe geçti

16.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de Fraport TAV Antalyaspor Kasımpaşa karşısında farklı skorla maçı kazandı. Nuri Şahin yönetiminde büyük çıkışa Akdeniz ekibi adeta kırılmadık rekor bırakmadı. Şahin kulüp tarihine geçerken ligin son haftasında yapılacak Galatasaray maçıyla ilgili planı ortaya çıktı.

Antalyasporda Nuri Şahin çılgınlığı İnanılmaz seri, tarihe geçti

Spor Toto Süper Lig'de 37. hafta mücadelesinde Kasımpaşa, Fraport TAV Antalyaspor'u konuk etti. Karşılaşma Antalyaspor'un 4-2'lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

Haberin Devamı

Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri 19. dakikada Fredy, 47. dakikada Naldo, 53. dakikada Haji Wright ve 70. dakikada kendi kalesine Florent Hadergjonaj kaydetti. Kasımpaşa'nın sayıları ise 37. ve 90+6 (penaltı) dakikada Umut Bozok'tan geldi.

UMUT BOZOK GOL KRALLIĞINA YÜRÜYOR
Bu sezon gösterdiği performansla dört büyüklerin radarına giren Umut Bozok, Süper Lig'de gol sayısını 18'e yükseltti ve gol krallığı yarışında birinci sıraya yerleşti.

Antalyasporda Nuri Şahin çılgınlığı İnanılmaz seri, tarihe geçti

SADECE 5 AYDA İZ BIRAKTI
Nuri Şahin, özellikle Antalya'da çok seviliyor. Şehirde şimdiden büyük bir iz bıraktı. başarılı çalıştırıcı, yalnızca 5 ay gibi kısa bir zamanda kendini kente kabul ettirdi.

YENİLMEZLİK REKORUNU GELİŞTİRDİ
Antalyaspor, İH Konyaspor maçındaki galibiyetiyle Süper Lig'de kulüp rekorunu kırdı. Kırmızı beyazlı ekip Süper Lig'de yer aldığı dönemlerde bir sezonda en fazla 13 maç üst üste sahadan yenilmeden ayrıldı. Akdeniz ekibi, geçen sezon teknik direktör Ersun Yanal ile 13 maçta sahadan kaybetmeden ayrılırken, aynı başarıyı selefi Nuri Şahin bu sezon 15 maça yükseltti.

Haberin Devamı

ŞAHİN KULÜP TARİHİNE GEÇTİ
Ligin 8'inci haftasında Adana Demirspor'a 2-1 kaybedilmesi ve teknik direktör Ersun Yanal'ın görevden ayrılmasıyla futbol sorumlusu olarak Antalyaspor'da görev alan 33 yaşındaki Nuri Şahin, kulüp tarihine geçti. Nuri Şahin, Antalyaspor'un Süper Lig'de bir sezonda en uzun yenilmezlik serini gerçekleştiren teknik direktör oldu. Şahin'in takımı ligde oynanan son 15 maçta yenilgi yüzü görmedi. Nuri Şahin, Antalyaspor'un başında Süper Lig'de 29 maça çıkarken, bu maçlarda 14 galibiyet, 8 beraberlik ve 7 yenilgi ile sahadan ayrıldı. Şahin, ligde 50 puanı hanesine yazdırırken, 1,72'lik puan ortalamasına sahip oldu.

GALATASARAY MAÇINDA JÜBİLE KARARI
Ekim ayından bu yana teknik adamlık yapmasına rağmen futbolculuk lisansı hala aktif olan ve maç kadrolarında ismi oyuncu olarak yer alan Nuri Şahin'in Antalyaspor'un ligin son haftasında sahasında Galatasaray ile oynayacağı maçta kendi taraftarı önünde bir vedaya hazırlandığı iddia edildi. Akdeniz Manşet'in haberine göre; Nuri Şahin'in Galatasaray karşılaşmasında takımının ligde bir iddiası kalmaması halinde son bölümde sahaya futbolcu olarak çıkacağı ve kendi taraftarı önünde kısa bir süre sahada yer aldıktan sonra kramponlarını tamamen asacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Antalyasporda Nuri Şahin çılgınlığı İnanılmaz seri, tarihe geçti

ANTALYASPOR'UN SON 15 MAÇI
Fraport TAV Antalyaspor, ligde 2-1 kaybettiği Çaykur Rizespor maçının ardından oynadığı VavaCars Fatih Karagümrük (3-0), Yeni Malatyaspor (2-1), Demir Grup Sivasspor (1-0), Medipol Başakşehir (1-0), GZT Giresunspor (4-1), Altay (2-1), Atakaş Hatayspor (4-1), Aytemiz Alanyaspor (3-1) İttifak Holding Konyaspor (3-2) ve Kasımpaşa (4-2) maçlarında sahadan 3 puanla ayrılırken, Gaziantep FK (0-0), Beşiktaş (0-0), Adana Demirspor (0-0), Yukatel Kayserispor (1-1) ile Trabzonspor (2-2) maçlarında ise berabere kaldı.

HAYALİNDEKİ TAKIM BORUSSIA DORTMUND
Nuri Şahin, ileride bir gün, çocukken kapısından girdiği Borussia Dortmund'a teknik direktör olarak dönmeyi ve meşhur güney tribünün önünde bir galibiyeti kutlamayı hayal ediyor. Kicker'a konuşan Şahin, "Borussia Dortmund'un benim için bir gönül meselesi olduğunu ve bir gün teknik direktör olarak güney tribününün önünde bir galibiyet kutlamayı hayal ettiğimi asla gizlemedim. Borussia Dortmund’dan ayrılıp Werder Bremen'e gittiğimde akşam eşimle evde oturdum ve ona ‘Herhangi bir zamanda bu kulübü çalıştıracak şeylere sahip olacağıma inanıyorum’ dedim." sözleriyle bu hayalini anlatıyor.

Haberin Devamı

Antalyasporda Nuri Şahin çılgınlığı İnanılmaz seri, tarihe geçti

TEKLİFİ KABUL ETMEDEN ÖNCE KLOPP'LA GÖRÜŞTÜ
Nuri Şahin, Fraport TAV Antalyaspor'un teklifini kabul etmeden önce eski hocası Jurgen Klopp'un da aralarında bulunduğu 3-4 kişiyle fikir alışverişinde bulunduğunu gizlemiyor. Şahin, o görüşmeyi, "3-4 kişi ile konuştum. Jürgen Klopp onlardan biriydi. Bana şunu dedi. 'Nuri sen iyi bir insansın. Başaracaksın.' Bu benim çıkış noktam oldu." sözleriyle aktarıyor.

Yazarlar