Fenerbahçe Arda Güler fırtınası! Avrupa’da manşetleri salladı

Arda Güler fırtınası! Avrupa’da manşetleri salladı

21.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Arda Güler’in, Galler’e attığı gol, Avrupa basınının manşetlerini süsledi. İspanya’nın Sport gazetesi, “Arda Güler neden Barcelona’ya yakıştırılıyor bunu ispat etti” derken, Hollanda basını da, “Neden herkes tarafından çok istendiğini gösterdi” diye yazdı.

Arda Güler fırtınası Avrupa’da manşetleri salladı

A Milli Futbol Takımımız’ın 2-0’lık Galler galibiyetine damgasını vuran Arda Güler, attığı golle dikkat çekti. 18 yaşındaki yetenek, milli takım kariyerinin ilk golü Avrupa’da büyük yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

Ay-Yıldızlılar, Galler'i 2-0'la geçerken, oyuna sonradan giren oyuncularımızla sonuca gitmeyi başardık. İkinci yarınının başlarında teknik direktör Stefan Kuntz, Letonya maçında ilk 11'de oynattığı Arda Güler'i oyuna sürdü. Arda'nın oyuna girmesiyle Milli Takımımız, topa daha çok sahip oldu ve onun klas hareketleri, Samsun'daki futbolseverleri adeta mest etti.

ENFES GOL!

Şık çalımları ve paslarıyla alkışları toplayan 18 yaşındaki yıldız, 80'de Orkun Kökçü'nün pasında sağ çaprazdan ceza sahasına girmeden kaleye baktı ve sol ayağıyla mükemmel bir vuruş yaparak, 4. Milli maçında ilk golünü enfes bir şekilde attı. Rakibin kalecisi Ward, sadece kaleye giden topun ağlara gitmesini izledi.

Arda Güler fırtınası Avrupa’da manşetleri salladı

HAKAN ÇALHANOĞLU: GELECEĞİN 10 NUMARASI ARDA GÜLER

Haberin Devamı

A Milli Takım'ın 2-0 kazandığı Galler maçının ardından konuşan kaptan Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler'e övgüler yağdırdı, "Bu takım bir gün Arda Güler'e emanet olacak. Geleceğin 10 numarası. Maşallahı var. İnanılmaz bir yetenek. İnşallah bizi çok iyi temsil edecek." dedi.

'İNŞALLAH BÖYLE GOLLER ATMAYA DEVAM EDERİM'

Karşılaşma sonunda Arda, "Milli Takım'daki ilk golüm. Kaleye baktım vurdum, çok şükür güzel bir gol oldu. İnşallah ben de Alex, Hagi ve kaptanımız Hakan Çalhanoğlu ağabey gibi böyle güzel goller atmaya devam ederim" yorumunu yaptı.

Avrupa basınında manşetleri süsleyen başarılı futbolcu, PSG ve Barcelona gibi kulüplere yakıştırıldı.

İspanya’da Barça’ya yakınlığıyla bilinen Sport, “Arda Güler neden Barcelona’ya yakıştırılıyor bunu ispat etti” diye yazdı.

Fransa’da yayın yapan haber siteleri de, “PSG’nin beğendiği Arda Güler, Galler’e müthiş bir gol attı” ifadelerini tercih etti.

Hollanda basınında da Arda’nın golü ön plandaydı. Ajax vurgusu yapılarak, “Arda Güler yeteneğini bir kez daha gösterdi. Neden herkes tarafından çok istendiğini ispatladı” yorumu yapıldı.

İtalya’da Calciomercato ise, “Sansasyonel bir gol. Milan’ın beğendiği genç yıldız harika bir gole ve performansa imza attı” diye yazdı.

Yine Borussia Dortmund’un hedefinde olduğunu anımsatan Alman basını da Arda’yı göklere çıkararak, “Genç yıldız performansını milli takıma da taşıdı. Galler karşısında yeteneklerini yine sergiledi” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Arda Güler fırtınası Avrupa’da manşetleri salladı

GOLDEN BOY ÖDÜLÜNE ADAY

Fenerbahçe ve A Milli Futbol Takımımız’da başarılarını sürdüren Arda Güler, 2023 Golden Boy ödülü için aday gösterildi. İtalya’da yayın yapan TuttoSport tarafından her yıl genç yıldızlara verilen ödülde adaylar arasında Arda da olacak. Yakın zamanda bu ödülü Erling Haaland, Kylian Mbappe ve Joao Felix gibi yıldızlar kazanmıştı.

AJAX’IN PLANI

Transfer döneminin en fazla konuşulan isimlerinden olan Arda Güler, Hollanda’nın Ajax kulübü tarafından özellikle isteniyor. Avrupa’da genç yıldızları yetiştiren ve parlatan bir başarı geçmişine sahip Ajax, Arda’yı da benzer şekilde transfer etmeyi hedefliyor. 18 yaşındaki yeteneğin hünerlerini yakından izleyen Hollanda’nın köklü kulübü, transferde görüşmelerini sürdürüyor. Arda Güler tarafı da Hollanda Eredivisie’nin gelişimi ve futbolu için uygun olduğu görüşünde. Öte yandan Borussia Dortmund da Arda Güler konusunda bir hayli istekli.

Haberin Devamı