İspanya La Liga Arda Güler için ilk teklif! Real Madrid'in kapısını çaldılar

Arda Güler için ilk teklif! Real Madrid'in kapısını çaldılar

12.07.2023 - 13:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de geçen sezon sergilediği göz kamaştıran performansla Real Madrid'e transfer olan Arda Güler'e ilk resmi teklif geldi. La Liga ekibinin, genç yıldızı kiralamak için İspanyol devinin kapısını çaldığı ortaya çıktı.

Arda Güler için ilk teklif Real Madridin kapısını çaldılar

Arda Güler'in Fenerbahçe'den rekor bedelle Real Madrid'e transfer olması Avrupa futbolunda büyük ses getirdi. Ezeli rakibi Barcelona ile transfer çekişmesine giren eflatun-beyazlı takım, fiyat yükselterek genç yeteneğe 6 yıllık imza attırdı.

Haberin Devamı

20 MİLYON EURO BONSERVİS + 10 MİLYON EURO BAŞARI BONUSU

17.5 milyon euroluk serbest kalma maddesi bulunan Arda için Kanarya, 20 milyon euroyu kasasına koyacak. Sözleşmede 10 milyon euro başarı bonusu bulunurken satıştan yüzde 20 pay maddesine de yer verildi.

Arda Güler için ilk teklif Real Madridin kapısını çaldılar

LAPORTA: FENERBAHÇE İLE ANLAŞMIŞTIK AMA...

Barcelona Başkanı Laporta'dan Arda Güler açıklaması geldi. Laporta El Mundo Deportivo'ya yaptığı açıklamada  "Hem Arda Güler hem de Fenerbahçe ile anlaşmıştık ve 17,5 milyon euro vermeye hazırdık. Real Madrid devreye girdi ve çok daha fazla para ödeyerek oyuncuyu aldı. Biz transfer savaşına girmedik çünkü bu yarışa girmeden bu parayla alabileceğimiz çok oyuncu olduğunu düşündük" şeklinde konuştu.

ANTRENMANLARDA GÖZ DOLDURDU

Haberin Devamı

18 yaşındaki futbolcu, eflatun-beyazlılara imza atmasının ve basına tanıtılmasının ardından takımla antrenmanlara başladı. Genç futbolcuyla ilgili merak edilen konuların başında, ilk sezonunda İspanyol ekibinin kadrosunda yer alıp almayacağı, başka bir takıma kiralık olarak gönderilip gönderilmeyeceği yer alıyor.

Arda Güler için ilk teklif Real Madridin kapısını çaldılar

ANCELOTTI'DEN ARDA DEĞERLENDİRMESİ

Teknik direktör Carlo Ancelotti'nin Arda Güler ile ilgili ilk izlenimleri de belli oldu. Real Madrid'in deneyimli teknik adamının, kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmede Arda ile ilgili düşüncelerini aktardığı ifade edildi. Ancelotti Arda Güler'in antrenmanlardaki performansını teknik ekibe değerlendirirken, futbolcunun tekniğini beğenip iş yapacağını dile getirdiği ama fiziğinin zayıf olduğunu söylediği aktarıldı.

REAL BETIS'TEN KİRALAMA TEKLİFİ

Genç futbolcuyla ilgili merak edilen konuların başında, ilk sezonunda İspanyol ekibinin kadrosunda yer alıp almayacağı, başka bir takıma kiralık olarak gönderilip gönderilmeyeceği yer alıyor. İspanyol basınına göre La Liga ekiplerinden Real Betis, Arda Güler için Real Madrid'in kapısını çaldı.

Arda Güler için ilk teklif Real Madridin kapısını çaldılar

'OYUNCUNUN MAAŞINI ÖDEYELİM'

Ligde geride kalan sezonu altıncı sırada tamamlayan ve bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan yeşil-beyazlıların oyuncuyu bir sezonluğuna kiralamak istediği ortaya çıktı. Real'e kiralama bedeli ödemek istemeyen kulübün, oyuncunun maaşını karşılamayı önerdiği belirtildi.

Haberin Devamı