İspanya La Liga Arda Güler için Real Madrid'de sistem değişiyor! Oynayacağı mevki belli oldu

Arda Güler için Real Madrid'de sistem değişiyor! Oynayacağı mevki belli oldu

08.07.2023 - 09:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler için dünya devinde sistem değişiyor. Yıldız futbolcuların olduğu İspanya temsilcisinde genç yeteneğin oynayacağı mevki belli olurken, bunun yanında Real Madrid'in Arda Güler için takımda uygulayacağı taktik ortaya çıktı.

Arda Güler için Real Madridde sistem değişiyor Oynayacağı mevki belli oldu

Fenerbahçe ve Türk futbolunun harika çocuğu, bu yaz Avrupa devlerinin neredeyse yarısını peşine taktı. Arda Güler, seçimini Real Madrid'den yana kullandı. İspanya devi, 6 yıllık sözleşme imzalayan genç yıldız için takım sistemini değiştiriyor. Milli futbolcunun Real Madrid'de oynayacağı mevki belli olurken, teknik adam Carlo Ancelotti'nin uygulayacağı taktik ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

REAL MADRID'İ SEÇTİ

Yapılan onlarca teklif ve pazarlık sonrası artık masada İspanya ve dünya futbolunun iki devi kaldı: Barcelona ve Real Madrid... Yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda 18 yaşındaki genç yıldız, tercihini yaptı ve Real Madrid’den gelen teklifi kabul etti.

Arda Güler için Real Madridde sistem değişiyor Oynayacağı mevki belli oldu

ARDA'DAN DUYGUSAL VEDA

Fenerbahçe'den ayrılarak Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, sosyal medya hesabından bir veda mesajı paylaştı. Arda Güler'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hayatımın en güzel günlerini yaşadığım Fenerbahçe’ye veda zamanı.. Hayalini kurduğum çubukluyu ilk kez giydiğim anı, 10 numaralı formanın gururunu, muhteşem Fenerbahçe taraftarını ve ayak bastığım her yerde karşılaştığım muhteşem desteği hiçbir zaman unutmayacağım. Veda etmek zor ama bana inananları daha fazla gururlandırmak, vazgeçmek üzere olan herkese ümit olabilmek ve Türk gençlerinin istediklerinde her şeyi başarabileceğini kanıtlayabilmek için bu kararı almam gerekiyordu. Bugün olduğum kişi olmama yardımcı olan herkese sonsuz teşekkür ederim. Bana milli takım kapısını açan, bir hayali yaşatan, hep güzel anılarla hatırlayacağım canım Fenerbahçem her zaman kalbimde olacaksın. İyi ki Fenerbahçe" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

20 MİLYON EURO BONSERVİS + 10 MİLYON EURO BAŞARI BONUSU

17.5 milyon Euro’luk serbest kalma maddesi bulunan Arda için Kanarya, 20 milyon Euro'yu kasasına koyacak. Sözleşmede 10 milyon Euro başarı bonusu bulunurken satıştan yüzde 20 pay maddesine de yer verildi.

FORMA NUMARASI BELLİ OLDU

Fener’in yıldızı için başlayan El Clasico’da Real Madrid, Barcelona’yı alt edip kadrosuna kattığı Arda Güler'le 6 yıllık sözleşme imzalarken yıldız solağın Madrid ekibinde giyeceği forma numarası belli oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de profesyonel olduğu dönemde ve A Milli Takım'a ilk davet edildiğinde 25 numarayı giyen, ardından 10 numaranın sahibi olan Arda Güler'in Real Madrid'de de 25'i alması bekleniyordu. Ancak genç yıldız 24 numarayı tercih etti.

Arda Güler için Real Madridde sistem değişiyor Oynayacağı mevki belli oldu

BAŞKA BİR TAKIMA KİRALANMAYACAK

Yapılan basın toplantısında kiralık olarak takımdan gitmeyeceğini yineleyen Arda Güler, "Dediğiniz gibi birçok önemli oyuncumuz var ama ben rekabete hazırım. Başkan ve hocamız 'kiralamanın söz konusu olmadığını' söyledi. Beni de buna ikna ettiler. Buraya oynamaya geldim. Burada kalıp oynamak istiyorum. Çalışıp formayı almak istiyorum" şeklinde konuştu.

REAL MADRID'DE SİSTEM DEĞİŞECEK

Real Madrid ile resmi sözleşmeyi imzalayan Arda Güler ile ilgili The Athletic'in hazırladığı özel haber dikkat çekti. Eflatun-beyazlılarda teknik direktör Carlo Ancelotti'nin Arda'yı kiraya vermek istemediği ve hatta sistemini genç yıldıza göre değiştireceği aktarıldı.

Orta sahada geniş bir rotasyona sahip İtalyan çalıştırıcının, 4-3-3 formasyonunu değiştireceği, 4-2-3-1 ve 4-4-2 dizilişleri üzerinde duracağı yazdı. Arda'nın bu sistemde zaman zaman forvet arkası zaman zaman da sağ kanatta yer alabileceği bildirildi.

Haberin Devamı

AS gazetesi de 18 yaşındaki yıldızın ABD kampında hazırlık maçlarında oynatılacağını ve Ancelotti'nin sağ açıkta genç oyuncusuna şans vereceği vurgulandı. İlk etapta genç yıldızı başka bir takıma kiralamak gibi bir düşüncenin olmadığı aktarıldı.

Arda Güler için Real Madridde sistem değişiyor Oynayacağı mevki belli oldu