Fenerbahçe Arda Güler'de mutlu son! İşte sözleşmenin detayları

Arda Güler'de mutlu son! İşte sözleşmenin detayları

07.12.2022 - 14:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe ve Türk futbolunun parlayan yıldızı Arda Güler'de mutlu son! Genç oyuncunun sözleşmesindeki detaylar ortaya çıktı.

Arda Gülerde mutlu son İşte sözleşmenin detayları

Fenerbahçe'nin 2019'da Gençlerbirliği alt yapısından kadrosuna kattığı ve performansıyla taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplayan Arda Güler'de flaş gelişme. Genç yıldızın sözleşmesindeki detaylar ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

PEREIRA A TAKIMA KALDI KARTAL VE JESUS'LA PARLADI

2019'da Gençlerbirliği alt yapısından Fenerbahçe'ye transfer olan Arda Güler, geçtiğimiz sezon Vitor Pereira'nın talebi doğrultusunda Fenerbahçe A Takımı kadrosuna dahil edilmişti. Fenerbahçe'de Vitor Pereira ile yolların ayrılmasının ardından İsmail Kartal ile süre bulmaya başlayan Arda Güler oyuna sonradan girdiği maçlarda attığı goller ve asistleriyle herkesin beğenisini toplamıştı.

Fenerbahçe bu sezona Jorge Jesus'la başladı. İsmail Kartal yönetiminde çıkış yakalayan Arda Güler, Jesus yönetiminde de çıkışını sürdürdü. Arda Güler, yeteneği ve sarı-lacivertlilerdeki performansı sonucunda Stefan Kuntz tarafından A Milli Takım'a davet edildi.

Arda Gülerde mutlu son İşte sözleşmenin detayları

AVRUPA DEVLERİNİ PEŞİNE TAKTI

Haberin Devamı

Fenerbahçe ve Türk futbolunun 'Altın Çocuğu' Arda Güler, Avrupa'nın önemli takımları tarafından kısa sürede takibe alındı. Başta İtalyan ekipleri olmak üzere birçok takım Arda Güler transferi için nabız yoklamaya başladı.

Son olarak İtalya'dan Corriere dello Sport'ta yer alan habere göre Napoli ve Milan genç yıldızın transferi için karşı karşıya geldi. İki kulübün de Arda Güler için Fenerbahçe'nin kapısını çalacağı iddia edildi.

Arda Güler için daha önce Ajax, Borussia Dortmund ve Barcelona'nın nabız yokladığı iddia edilmişti.

Arda Gülerde mutlu son İşte sözleşmenin detayları

İLK GÖRÜŞMEDEN SONUÇ ÇIKMAMIŞTI

Fenerbahçe, Arda Güler'i Gençlerbirliği'nden transfer ettiği dönemde sözleşmesine sonraki satıştan yüzde 20 pay ekledi. Fenerbahçe ve Gençlerbirliği kulüpleri yüzde 20'lik payı kaldırmak adına geçtiğimiz günlerde bir araya gelmişti.

Gençlerbirliği'nin mali anlamda zor günlerden geçmesi Arda Güler'in sözleşmesinde yer alan maddenin karşılıklı anlaşma yoluyla kaldırılmasına kadar gittii. Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş ile Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Arda Güler için bir araya gelmiş fakat yapılan ilk görüşmeden sonuç alınanamıştı.

Gençlerbirliği Başkanı Akdaş, "Arda Güler'le ilgili Sayın Ali Koç ile konuştuk. O kadar nazik davrandı ki sakat ayağıyla beni arabaya kadar uğurladı ama para konuşmadık. Geçen sezon 1,3 milyon euro o verdi, ben 2,5 milyon euro istedim. Sanki ben şu an 2,5 milyon euro istiyormuşum gibi algı yaratılıyor. Bütün eski şeyleri yazıp yazıp duruyorlar, hiç alakası yok. 1 kuruş para konuşmadık." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Arda Gülerde mutlu son İşte sözleşmenin detayları

İKİ KULÜP ARDA GÜLER KONUSUNDA ANLAŞMA SAĞLADI

Ajansspor'da yer alan habere göre Fenerbahçe, yıldız futbolcu Arda Güler'in başka bir takıma transferi halinde Gençlerbirliği'ne ödenecek yüzde 20'lik pay için Ankara ekibiyle söz kesti. 

Ajansspor'a konuşan Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş, Sarı-Lacivertli taraftarların beklediği müjdeyi verdi. Başkan Akdaş, "Fenerbahçe ile söz kestik, prensipte anlaştık. Belirtilen rakamlar da üç aşağı beş yukarı doğru. (2.5 milyon Euro) Fenerbahçe Başkanı Ali Koç şu anda yurt dışında. Ali Bey geldikten sonra da yüz yüze görüşeceğiz ve aksilik olmazsa son noktayı koyacağız" dedi. 

"FENERBAHÇE'DEN TALİP OLDUĞUMUZ İSİMLER VAR"

Devre arasında transfer tahtasını açmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Akdaş, "Transfer tahtamızı açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fenerbahçe'den de talip olduğumuz futbolcular var. Arda Güler'le birlikte bir paket de söz konusu" diye konuştu. Niyazi Akdaş, ismi son günlerde Samsunspor ve Eyüpspor'la anılan Barış Alıcı için ise gelen teklifleri doğruladı.

Haberin Devamı

Başkan Akdaş, merhum Vehbi Koç'un Gençlerbirliği Kulübü'nde çok ayrı bir yerinin olduğunu, duayen başkan olarak kulüp tarihinde var olacağını söyledi ve "Her daim minnettarız" dedi.

Arda Gülerde mutlu son İşte sözleşmenin detayları

ARDA GÜLER'İN BU SEZONKİ PERFORMANSI

Arda Güler bu sezon Fenerbahçe'yle 13 resmi maça çıktı, 3 gol ve 1 asiste imza attı. 17 yaşındaki yıldız; geçtiğimiz ay A Milli Takım'a da çağrılmıştı.

Transfermarkt verilerine göre Arda Güler'in piyasa değeri 10 milyon Euro...