Galatasaray Arda Turan: "Kararımı yakında açıklayacağım"

Arda Turan: "Kararımı yakında açıklayacağım"

19.05.2022 - 12:22 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Adana Demirspor maçında kendi evinde bu sezon son kez taraftarı karşısına çıkan Galatasaray'da Arda Turan'ın kadroya alınmaması büyük tartışma yarattı. Sarı-kırmızılı kulüp ile sözleşmesi sona erecek olan ve kariyeriyle ilgili kararı merak edilen Arda Turan yeni bir açıklama yaptı.

Arda Turan: Kararımı yakında açıklayacağım

Galatasaray'da takım kaptanlarından Arda Turan, Adana Demirspor maçında kadroda yer almamış ve bu karar oldukça eleştirilmişti. Arda kariyeriyle ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

ARDA TURAN U19 MAÇI İÇİN KADIKÖY'DEYDİ
Fenerbahçe ile Galatasaray'ın U19 takımları, Gelişim Ligi 28. hafta erteleme karşılaşmasında Ülker Stadı’nda karşı karşıya geldi. Ülker Stadı'nda oynanan mücadele için satışa çıkartılan yaklaşık 4 bin 500 bilet tükenirken tribünde sürpriz biri isim de yer aldı. Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Arda Turan, derbiyi Ergin Keleş ile birlikte tribünden takip etti.

Arda Turan: Kararımı yakında açıklayacağım

TORRENT'TEN ARDA TURAN AÇIKLAMASI
Teknik direktör Domenec Torrent maçın ardından Arda Turan ile ilgili gelen soruya "Arda'nın kondisyon olarak oynama durumu yoktu" cevabını vermiş ve bu sözler büyük yankı uyandırmıştı. Adana Demirspor maçının ardından sözleşmeleri sona erecek Sofiane Feghouli ve Ryan Babel taraftarlara veda etmişti. Arda Turan'ın sözleşmesi de sona eriyor. Arda Turan'ın da benzer bir veda yapması bekleniyordu fakat Torrent'in tercihi sonrası bu gerçekleşmedi.

Haberin Devamı

ARDA TURAN'DAN PAYLAŞIM
Adana Demirspor maçının ardından Arda Turan'ın sosyal medya paylaşımları da çok konuşulmuştu. Arda Turan paylaşımında, "Yok kardeşim, ben 13 milyon Euro kazandırmadım. Ben seni 16 dakika bekletmedim. Ben seni play-off’a bırakmadım. Ben seni 2008’de, senden 3 kat fazla bütçeyle, yeni stadyumu varken rakibinin önünde şampiyon yapıp gittim. Hatırlamaman normal. Twitter, Instagram o kadar aktif değildi. Ben Galatasaray’ı sevdim. Ben bu sene 30 tane altyapı maçı izledim, sen? Sadece Galatasaraylı gibi uyumak istiyorum. Müsaade edin" ifadelerini kullanmıştı

Arda Turan: Kararımı yakında açıklayacağım

ARDA TURAN, ANTALYASPOR MAÇINDA DA YOK
Tecrübeli futbolcu ligin son haftası Antalya deplasmanında da kadroda olmayacağı bildirildi. Yeni gelecek yönetim sözleşmesini uzatmadığı takdirde Antalyaspor maçı Arda Turan'ın Galatasaray'daki son karşılaşması olacak. Tecrübeli futbolcunun sözleşmesi 30 Haziran'da sona eriyor.

"DAHA KARAR VERMEDİM"
2. Sayfa Magazin programının haberine göre; Arda Turan, magazin gazetecilerine yaptığı açıklamada "Aslında yaşadığım kötü bir şey yok. Futbolu bırakma konusunda daha karar vermedim. Hocamla, ailemle eşimle oturup konuşacağım. Sona doğru yaklaştığım kesin. Belki de sondu. Daha karar vermedim. Bunu yakında açıklayacağım. Ben kulübümü çok seviyorum. Kimseye kırgınlığım da yok. İnşallah Galatasaray daha iyi olacak. Söylenildiği kadar sorun yok. Zorlu ve yorucu bir kariyerdi. En azından kararımı alma ve açıklama konusunda birazcık saygı bekliyorum." dedi.

Haberin Devamı

NİHAT KAHVECİ'DEN ARDA'YA DESTEK
Adana Demirspor karşılaşmasını değerlendiren eski milli futbolcu Nihat Kahveci şu ifadeleri kullanmıştı: 'Ayhan hocanın açıklamasını dinledim. Ayhan hoca ‘’Arda’yla konuştum büyük ihtimal futbolcu bırakacak’’ dedi. Eğer futbolu kesin bırakmaya karar verdiyse Arda bugün sahada görev almalıydı. Yine ucu açık bırakmak gerekir diye düşünüyorum. Eğer futbolu bırakır ve bugün Arda oynamadıysa Arda’ya yapılan büyük bir yanlış derim. Son dönemdeki performansını eleştiririz, eski Arda diyebiliriz sahanın içinde, Türkiye’ye geldi şartlara ayak uyduramadı ve beklenilen performansı gösteremedi diyebiliriz ama Arda Galatasaray tarihinin en önemli futbolcularından biridir. Bugün sahanın içinde olup bir vedayı hak ederdi.'

Haberin Devamı